• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na kmíně

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
Kuře na kmíně
5fotografií
Nahrát fotku
 

Pečené kuře je klasika, a když ho navíc ovoníte kmínem a jako nádivku použijete jablka, bude výsledek vynikající. Nezapomeňte jej během pečení podlévat černým pivem. S knedlíkem a červeným zelím je tento tradiční český pokrm bezkonkurenční.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule oloupané
    • sůl
    • kmín
    • červené zelí dušené, k podávání
    • 1,50
      kg kuřecí maso celé kuře (chlazené)
    • pivo - černé na podlévání
    • 2
      ks jablka středně velká jablka, zbavená jádřince, pokrájená na klínky

Postup přípravy receptu

1
Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a vložte do remosky. Obložte jej cibulí a asi po 5–10 minutách podlijte asi třetinou piva. Zbylé pivo dolijte v průběhu pečení. Vypečenou šťávou občas přelijte kuře. Na posledních 15 minut rozložte kolem kuřete dušené červené zelí, aby se do něj vsákla vypečená šťáva. Podávejte s houskovým či bramborovým knedlíkem.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Huli-Huli

Kuře Huli-Huli

Kuře tandoori

Kuře tandoori

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • učeň | 13. 11. 2013 21:49

    ...pardon: kmín, sůl :-S

  • učeň | 13. 11. 2013 19:39

    ....vždyť v ingrediencích je psaná sůl, pepř :o/ ....

  • filip | 10. 11. 2013 19:33

    Jezisi, jakej mamlas muze dat na kure kmin! Tady jsou gurmani! :)) To je silena gastronomicka chyba! Pouzen na vodni drubez patri kmin! Za chvili tady bude recept na piskoty s kecupem zapecene parmesanem :)) jsem kuchar a jen me to vazne pobavilo. Ja kdybych dal v praci na kure kmin. Tak me prohodi oknem. Ale papejte si co Vam chutna ze gurmani :-D

  • recepty73
    recepty73 | 5. 10. 2012 17:33

    ...nepeču v remosce, ale v troubě, zelí podávám až na talíř s knedlíkem a jablka dávám i do pekáče s cibulí... výborné :-P , a jestli můžu poprosit, do ingrediencí připsat kmín(sůl), který je i v názvu...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené zelí Cibule Jablka Kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Tatarská pomazánka na topinky

Tatarská pomazánka na topinky

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

105
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
39
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
25
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kuře na houbách
Kuře na houbách
Kuře na chilli a na česneku - výborná rychlovka
Kuře na chilli a na česneku - výborná…
Kuře na kaparech
Kuře na kaparech
Kuře na kokosu
Kuře na kokosu
Kuře na nivě
Kuře na nivě
Kuře na nových bramborách
Kuře na nových bramborách
  • Recepty.cz
  • Kuře na kmíně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact