Kuře rozporcujeme a osolíme, jablka nastrouháme na tenké plátky, celer nastrouháme na jemné nudličky. Na oleji a másle necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli, pak vložíme kuře a z obou stran opečeme. Pak přidáme koření, podlijeme a dusíme.
2
Asi po 10 minutách přidáme jablka a celer a dále přikryté dusíme. Asi po půl hodině odkryjeme a pečeme, aby se na kuřeti udělala kůrčička. Podléváme vývarem nebo vodou s přidáním slepičího bujonu. Hotové kuře vyjmeme, šťávu propasírujeme (nemusí být-záleží na tom, jak se nám jablka s celerem rozpekla), případně dochutíme.
3
Šťávu už nezahušťujeme. Podává se s rýží. Šťáva je výborná a je to kuře zase trochu jinak.
Včera jsem vyzkoušela tenhle recept a je opravdu vynikající.Jablíčka s celerem a kořením udělají zajímavou chuť.Použila jsem vykostěná kuřecí stehna,pekla asi 1 hodinu.Vše se krásně rozpeklo a vznikla výborná šťávička.Doporučuji všem milovníkům kuřecího masa.Je to příjemná změna.