kuřecí maso
půlka kuřete nebo prsa či stehna - podle možností (kousky)
2
stroužek
česnek
nakrájet na plátky
tymián
sůl
60
g
máslo
(přibližně) na osmažení
hladká mouka
na zahuštění
Postup přípravy receptu
1
Sušené houby přelijeme vařící vodou, necháme chvíli odstát, vodu slejeme a zalijeme ještě jednou vařící vodou a opět scedíme.
2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky česneku, chvíli smažíme (nesmí ale chytit barvu), pak přidáme tymián a kousky kuřete, osolíme, osmažíme (tak dlouho, aby maso nebylo na povrchu červené).
3
Kuře včetně másla přendáme do zapékací misky, přidáme houby, zalijeme vodou (docela hodně, potřebujeme z toho vývar) a pečeme v troubě do měkka. Upečené kuře vyndáme, šťávu slejeme do hrnce, poté ji zahustíme moukou, povaříme a případně dochutíme. Kuře na talíři přelijeme vzniklou omáčkou. Příloha: rýže.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Petrásková
|21. 5. 2008 20:35
Pro téměř shodný pokrm volím jednodušší postup - houby zaliju vařící vodou, pekáček vymažu jakýmkoli tukem, naskládám osolené a opepřené porce kuřete (nebo jiného masa). Zaliji vodou s namočenými houbami, podle nálady přidám nějaké koření (nové, bobkový list, celý pepř) a vložím přikryté do trouby asi na hodinku. Je hotovo, žádné přendavání z pánve do pekáče - škoda nádobí.