ml
rajčata oloupaná
můžou být čerstvá nebo v plechovce
1
ks
cibule
na měsíčky pokrájet
2
stroužek
česnek
záleží na původu česneku- český 1-2 stroužky, čínský 3 a více
Postup přípravy receptu
1
1.) Opláchnut a očistit kuře, osušit, potřít povoleným máslem, osolit a posypat estragonem.
2
2.) Bylinky vmíchat do 1/2 ricotty, lehce osolit a naplnit ricottou kuře
3
3.) troubu rozpálit na cca 170 stupňů, do pekáčku dát zbytek másla, cibuli pokrájenou na měsíčky a česnek pokrájený na dobro zbavený klíčku, vložit kuře a opékat cca 15 min
4
4.) Podlít vínem a nechat alkohol odpařit
5
5.) Pak vhodit plechovku rajčat nebo cca 3 velká pokrájena rajčata, podlít cca 200 ml vody, dle chuti přisolit
6
6.) Péct dle velikosti kuřete do křupava a často podlévat, když se opeče jedna strana, kuře otočit
7
7.) Těsně před koncem dát do sosu riccotu - nejlépe rozmíchanou s cca půl naběračkou sosu, aby se nesrazila, a případně lehce zahustit (není třeba)
8
8.) Podávat s rýží, těstovinami, noky nebo brambory