Naporcované kuře osolíme, opepříme drceným pepřem, orestujeme na másle s olejem. Přeložíme do remosky (trouby), zalijeme vínem a pečeme do měkka. Do kastrůlku nalijeme šlehačku, opět drcený pepř, podle chuti muškátového oříšku (dávám asi čtvrt lžičky), mírně osolíme a zahřejeme. Pak přidáme nastrouhaný ementál - odstavíme. Do zchladlé směsi rozmícháme žloutek a nalijeme na kuře, pečeme.
2
Je možno při dopékání ještě kuře posypat sýrem.
3
Nejlépe nám k tomu chutná bílé pečivo, ale je to dobré i s hranolky. Sosík z toho je báječný a namáčet do něj rohlík! Všichni komu jsem recept poradila ho zařadili do svého menu.
4
Přeji vám dobrou chuť, jo a nelekněte se toho sosu, vypadá sraženě, ale... mňam, mňam.