tymián
(tymián je velice aromatický, já dávám půl lžičky)
paprika - sladká
(může být i pálivá)
1
sklenice
červené víno
Nejlépe polosladké
Postup přípravy receptu
1
Kuře rozkrájíme na čtvrtky, posypeme směsí všech uvedených koření + nastrouhaný česnek a necháme v ledničce alespoň 2 hodiny (když není naspěch, tak klidně i do druhého dne). Porce kuřete rozložíme na menším pekáčku, zalijeme půl sklenicí vína a půl sklenicí vody a pečeme nepřikryté v troubě asi hodinu při 180 °C, občas podléváme.
2
Poté šťávu slijeme do menší nádoby, přidáme mouku rozmíchanou v půl sklenici vody a povaříme do zhoustnutí. Omáčky není až tak moc, tak můžeme k tomu klidně podávat jak americké brambory, tak bramborovou kaši.