Vykostíme celé kuře, křidýlka necháme v celku, nakrájíme na drobné kostičky, mezitím také oloupeme jablka, očistíme od jadřinců a nakrájíme na plátky, jablka zalijeme jablečnou šťávou (asi 400 ml) a vymačkaným citrónem, do většího hrnce si dáme trochu oleje, orestujeme maso, když je bílé, tak přidáme celý sáček kari.
2
Potom zalijeme trochou šťávy z jablek (nedávat jablka!), dusíme. Když je maso měkké, teprv potom přidáme jablka, trošku podusíme a zalijeme smetanou, tu provaříme a je hotovo. Nejvíce se ke kari hodí dušená rýže. Používám kari z Lidlu, dávám ho celý sáček, je to akorát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Urbánková
|8. 9. 2007 11:46
Tento recept dělám taky, akorát zbaběle z půl kila prsíček, jinak nám to moc chutná, pokud je nálada opřidám pórek, dodá tomu tu správnou štiplavou chuť a aroma