lepsi kure jsem ocekavala hlavne diky komentarum, porad to bylo ale jen kure s kecupem :-(
Na kořeněnou omáčku patří: 1 lžička soli, octa, cukru, worchestrové omáčky a chilli koření
Jednoduše VYNIKAJÍCÍ! Doporučuji! Jednoduché, rychlé a velmi velmi chutné ;-)
Másla 1/8, špetkou soli celé kuře neosolíte, 1/2 šálku nakrájené cibule .
Skvělý! Za 1.
Kuřátko super. I ten můj mlsoun s chlupatým jazykem si mlaskal :-)!
výtečné kuřátko a úžasná omáčka .-) dávám za 1
v sobotu jsem zkoušela a jen jsem to trochu přehnala s chilli ale bylo to výborné no a na vyžádání rodiny musím dnes opakovat takže dávám za1
Výborné, zítra budu dělat znovu. Zkusím to z krůty, přidám žampiony a olivy.
Nám také moc chutnalo,dala jsem ochutnat sestře a už ho také pekla. Dávám 1.
Výborné, dnes jsme měli k obědu s bramborovou kaší! za 1.
Vyzkoušela jsem s kuřecími stehny. Jako přílohu bramborovou kaši. Mňam! A dávám za 1.
Dávam 1*. Výborne sme si pochutili - je to veľmi jednoduché, takmer bez práce so zaručeným výsledkomˇ. ďakujem za receptik
Byla to dobrota.Místo kečupu jsem dal protlak a trošku cukru.Měli jsme s bramborem.1.Jiří
Dělala jsem z kuřecích paliček a do omáčky jsem ještě přidala oregáno. Zajímavá chuť a moc nám to chutnalo.
Velmi nám to chutnalo.
Už jsem ho dělal několikrát a bylo to skvělé. Chutnalo to všem a děláme to docela často.
Neco jsem musela vymamlasit. Chutnalo to divne.
fuj odporne!
včera jsem tento recept dělala z králíka a jmenoval se Kanadský králík. Ale jinak je to moc dobré
My tomu říkáme kuře Texas, je to fakt dobrý. Ocet ale nedávám
Také jsem to vyzkoušela a moc nám to chutnalo
Tento recept jsem kdysi dávno vyčetla z novin a vyzkoušela, je výborný. Časem jsem si ho trošku upravila, česneku, cibule i kečupu dávám víc, másla i pepře trochu míň. Syn toto kuře miluje, dcerka ho nemusí, ale každopádně stojí za to ho zkusit.
Dělala jsem ho v neděli a bylo to moc dobré.
Vyzkoušela jsem konečně a musím souhlasit je to velmi dobré a jednoduché.
Moc dobré, pikantní,ale né tak, že vám z pusy šlehají plameny.
Kuře nebylo špatné, řekla bych, že kuře na moravance je pikantnější. Řekla bych, že autor vypustil zeleninový salát Moravanku, a papriku zaměnil za tabasco.
dodatek:manželovi to moc chutnalo,tak to asi budu muset uvařit víckrát
žádná bomba to není,prostě kuře s pálivou omáčkou.nic moc,jednou stačilo
Kuře bylo velmi dobré,jen ta omáčka mi přišla trochu sladká.Příště dám octa tak půl velké lžíce,ostatní poměry surovin zachovám.
Jako změna je to dobré, ale klasické pečené kuře je pořád jednička.
Výborné, měli jsme ho ve čtvrtek i v pátek. R.Roman
vyborne
Je to opravdu moc výborné! Ta kečupová omáčka nemá chybu! Udělala jsem i na způsob a la Katův šleh - tj. s vepřovými plátky a do kečupové směsy dala trochu tabasca. Obojí mělo veliký úspěch. Chválím nápad!!
Vyborny, udelal jsem k tomu testoviny a promichala v te omacce ktere sem udelala zamerne vic..uzasny)
Nemá chybu, výborné
Je ještě hodně dobré když tam přidáte nasekané olivy a rajčata.Pak to nemá chybu.
je to dobré, máme rádi ale znám to trochu jinak ke klasicky upečenému kuřeti (zlikviduji případné zbytky - třeba půlku) do pekáčku ke kuřeti dám udělalanou omáčku podle recetu a prohřejipříloha špageta
Moc nám to chutnalo!!
Kure byo vyborne,meli jsme ho s ryzi.Vsem nam moc chutnalo...dekuji za recept
Vyborne!Chutnalo nam vsem,kure je vynikajici.Den dopredu jsem ho nalozila do te korenene omacky a basta!!!!!Dekuji za vyborny recept.
Toto kuře je tak výborné,že jsem ho podle omáčky nazvala,,Pikantní kuře".
Bohužel se nemohu připojit k řadě pochvalných komentářů - toto kečupové kuře mne opravdu nenadchlo:o( Ale je dobré zkoušet nové věci! ;o)))
Fakt dobrý, akorát příště udělám víc omáčky..... moc chutnala ale bylo jí málo.
V pátek pečené" kuře na čtvrtek", to je záruka výborného sobotního oběda, voní to nádherně -už se těším ,jak si na něm v práci o pauze pochutnám :-)) píšu si do oblíbených!
TO NEMÁ CHYBU - tak reagovala rodina, když včera dojedli večeři. Udělala jsem ji manželovi k narozeninám, ještě si přidal, rodiče byli unešeni. Chválím toho, kdo vymyslel!!!
Ten kečup jemný nebo ostrý ? Díky za brzkou odpověď !
ze všech těch nadšených reakcí jsem se nechala ovlivnit a také tento recept zkusila.Bohužel to nesplnilo mé očekávání, klasicky pečené kuře s křupavou kůrčičkou je lepší,teda alespoň pro mě a mého přítele.
vyborna obmena klasickeho peceneho kurete,doporucuji
nic noveho....kure jako kure
reahibaJa jsem pekla kureci rizky minuly tyden a nemohla jsem uverit jak velky rozdil to je oproti grilovanym. Nalozila jsem kureci rizky do smesi na grilovani, uz presne nevim co tam bylo, ale paprika, cesnek, pepr, olej, vegeta atd. maso bylo nalozene v lednici zhruba 24 hodin. Jak jsem byla utahana z prace, tak jsem je nakonec soupla do trouby, upekla a nakonec podlila sladkokyselou omackou. Maso bylo vynikajici, rizky se ani trosku nezcvrkly, maso bylo stavnate a jemne az se na jazyku rozplyvalo. Jen nevim jestli to bylo tim pecenim nebo dlouhym marinovanim.
Absolutni mnamka. I moje americka rodina si hrozne pochutnala!! Roznhodne zarazuji mezi rodinne recepty!
Perfekt, skládám poklonu autorovi
Blanko, tak pridejte ten recept na kure Garibaldi, ja jsem moc zvedava na ten " chutnejsi spusob"
uplne k sezrani skvely recept
Nic moc. Znám mnohem chutnější úpravu kuřete. Takové kuře Garibaldi, to je něco.
Lucie, já česnek (minimálně 4 stroužky - česnek máme moc rádi) krájím na plátky, které poskládám na kuře.
Dotaz - stroužky česneku dáváte celé nebo ho rozdrtíte? Já ho rozdrtila, ale asi to nebyla nejlepší volba. Kuchtila jsem to včera večer - příteli dneska k obědu, takže jak to chutná ještě nevím. Ale vonělo to naprosto úžasně. :o))
Výborné..........
Blanko Hanáková, jak se dělá kuře Garibaldi? Dej recept.Pro srovnání. Znám také lepší jídla, ale z tohoto soudku a v této jednoduchosti je to fakt vynikající jídlo.
Samá chvála, tak jsem to taky zkusila, ale nic moc.Znám chutnější jídla. Takové kuře Garibaldi, to je něco !!!
Tak se mi podařilo zapomenout na ocet a zlehka to připálit, ale i přesto to bylo vynikající a konzumenti byli spokojeni s mou kulinářskou premiérou :o)Díky za recept
Přidávám se ke všem chválám a chválím také!! SUPER!!
Je to naprosto vynikající, moc jsme si pochutnali,ja jsem ho i podlevala, aby bylo více omáčky a měloto velký úspěch. Moc díky za bezva recept, patří mezi oblíbené
Dva dotazy1. Musí se to kuře podlívat během pečení?2. Jak dlouho se přibližně peče?Zaujalo mě to a ráda bych tento recept zkusila.Děkuji za odpověď
Recept jsem vyzkousela a musim rict,ze je to vynikajici. Dekuji za recept.
Výborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jste objevili Ameriku kuře 100krát stejně pečené
Je to výborné dnes jsem to zkoušel.
super, opravdu bomba, zpočatku jsem nevěřila, ale fakt úžasné
Opravdu pecka. Dělala jsem minulý týden přesně podle receptu a po celou dobu konzumace bašty jsem já i můj přítel pěli chválu. Výborné!
Já znám tohle jídlo jako "Kanadské kuře". Složení omáčky je sice kapku jiné ale vpodstatě je to to samé. Je to jednoduché a moc dobré jídlo.
výborné,více snad nelze chválit
Podobný recept znám jako "kanadské kuře" - dělal to kdysi v televizi Kovařík z Prima rány. Je to opravdu vynikající, od té doby, co jsem ho dělala poprvé, nesmím péct kuře klasicky. Dneska ho ale trumflo "Kuře ala Helča"! Je to taková "stejná krevní skupina", komu chutná tohle "Kuře na čtvrtek", ať to taky vyzkouší !!!
Včera jsem recept vyzkoušela-skvělý. Hodnocení mého syna - mňam. Příště ho udělám znovu, bylo šťavnaté a fain kořeněné. Děkuji
Tak se přidávám ke všem již napsaným chválám!!! Dělala jsem tento recept a všem moooooc chutnal. A dokonce i tchýně si ode mě vzala recept! No ale: udělala jsem toho sice hodně, ale všichni si přídávali a tak na večeři jsem musela vařit a chystat něco jiného :-).Takže pozor! Dělejte toho víc než obvykle, je to hned pryč!!! :-)
Dovoľte mi poďakovať autorke za vynikajúci recept, vcera, i ked bola nedeľa, som to urobil a musim povedať, že i napriek mojej dlhej kuchárskej praxe, varenie je mojim koníčkom, som sa dlho nestretol s takýmto "papáníčkom", urcite sa stane mojim stalym repertoárovým "meisterstükom". Len este chcem podotknuť, že vo vašich receptoch veľmi rád listujem a tomu, kto sa stará o túto stránku, je treba vzdať hold, ďakujem.
Dobrý, ale abych pravdu řekla, čekala jsem od toho víc....
Je to vyborne , jednoduche , je to skvela zmena a muj chlap to muze ! Dekuji za dobry recept , ktery obohatil nas jidelni listek . Doporucuji . Jana :o)
Kuře je výborné a moc chutné,ale s přidáním trochu zázvoru a medu to nemá chybu
Výborné, všichni si pochvalovali. Používám hodně plnotučnou hořčici, tak jsem přidala lžíci. S hranolkami to bylo vynikající.
Tak holky tohle kuře zkuste, je to super recept!!! Pro lidičky, co mají rádi pikantnější doporučuji dát víc čili. S manželem jsme si pochutnali. Manžel měl přílohu rýži a já nic. Obě varianty jsou super. Ještě to zkusíme s hranolkami. Papa a fakt to zkuste!
No takový průměrný recept, nijak moc mě to nenadchlo, myslela jsem že to bude větší bomba vzhledem k těm kladným recenzím. A určitě bych k tomu dělala bramborovou kaši.
Nebylo to špatné, ale asi příště nepřidám ocet. Bylo to kyselejší, tedy jiné, ale dobré. Jelikož to bylo poměrně mastné, tak brambory jako přílohu taky vyměním, akorát netuším za co.
Snědli jsme ho už ve stredu!!! VYNIKAJÍCÍ!!!
epochální
Vynikajici. Omacka skvela-dala jsem zazvor, bazalku, chilli...,maso stavnate, mekke, proste bez chyby. Super, diky za recept.
"Masox" bez glutamanu lze koupit ve zdrave vyzive a nemeckym napisem koreni.Jsou to normalni kosticky ze zeleniny, tuku a koreni, prodavacka vam urcite poradi.
Foto se Líbí líbí je to jedlé škoda že to nevoní
Fotku jsme jiz uverejnili, doufame, ze se bude libit
Uz se u me objevil "pavlovův reflex" a teším se až kuře vyzkouším, ale pořád čekám až se objeví slibovaná fotka pokrmu :-)
Já tento recept dělám už dva roky a trochu jsem, ho upravil. Omáčku nevařím, ale dělám na pánvi takto: Cibuli osmahnu, přidám cukr a nechám ho zkaramelizovat, pak přidám vše ostaní, nechám "přetáhnout" varem. Někdy přidám i protlak, třeba špetku bazalky, velmi často přidávám kousky ananau. Kuře ale nepeču, ale dělám v horkovzdušce. omáčkou porce před dokončením potřu, nechám zatáhnout a zbytkem omáčky přeliji porce na talíři. Omáčíme v ní kousky bramboru. Ty pečeme také v troubě nakrájené na srpečky. Je to fantastické jídlo, patří ke špičce v naší domácí kuchyni. Omáčku v této úpravě používám s jiným masem(na špízy a tak..) Úspěch vždy zaručen.
Už,už.. jsem chtěla zase upéct kuře klasickým(fádním)způsobem,ale nakonec jsem to zkusila podle receptu a nelituji.Odměnou mi bylo přítelovo pomlaskávání a naprosto čistý talíř.Díky!!!!!
Výborný, dobrý, fakt dobrý... takové a jiné podobné výrazy se tu ozývaly během jídla.
Bylo to super, omáčka je geniální.
Znám to pod názvem Americké kuře.
Co to je za výraz - humáč? Nechápu, ale asi - když to podepsal anonym - to bude něco nehezkýho, ne? Ale už malé děti ví a učí se to, že se o žádném jídle neříká nic škaredého.....
humáč
Dělala jsem taky v neděli a měla jsem velký úspěch:-))) Rodinka se olizovala a hrozně jim chutnala ta kořeněná omáčka s bramborem.Kuře bylo moc,moc dobré.Zařadím k oblíbeným receptům.;-)
Proč se ta kořeněná omáčka musí dopředu 10 minut vařit? Není to zbytečné?
Kuře na čtrtek, bylo právě dnes,tedy v neděli. Dělala jsem ho s kořeněnou omáčkou a moravankou, másla jenom na vymazání pekáče a taky dobrý. Konzervativnější část rodiny měla k tomu rýži, ostatní kuskus. Všichni byli spokojeni.
Výborné
Naprosto vynikajici, mile nas tento recept prekvapil. Udelali jsme si ho misto ve ctvrtek v nedeli a presto to nemelo chybu Jako prilohu jsme zvolili stouchane brambory s cibuli a cesnekem a pro milovniky ostrejsich pokrmu doporucuji jeste pokapat na taliri Tabascem. Nevahali jsme tomuto receptu udelat fotografii, takze se muzete tesit, ze se zde brzy objevi
já jsem tu kdysi nasla recept, ktery je podobny a stal se mi moooc oblibenym, je to podobny, kure osolit - naporcovany a omacku udelate z:polovina mnozstvi kecupu, druha horcice, zazvor, sul, pepr, cesnek. Tim kure pomazete a navrch date vzdy kolecko cibule...je to desne moc moc dobry!
Během pečení se to ještě musí podlévat?
Kuře je výborné,klidně by mohlo být v neděli.Moc mi chutnala z toho ta šťávička.
Tak jsem koupila Worch. omáčku v Lidlu a je bez glutamanu sodného... :-) Až kuře upeču, dám vědět, jak to dopadlo.
Tak takhle podobně dělám Kuře či Králika na moravance, ještě k těmto věcem přidám zeleninu moravanka bez feferonky, ale kdo chce ostřejší tak ať ji tam nechá. A pak s bramborama nebo rýží.Je to moc dobré.
Glutaman sodný neobsahuje hovězí bujón od Vitany a možná že by to mělo i podobnou chuť, ale worchestrová omáčka má tu svojí chuť, takže nevím.
Nezkoušel jste někdo upéct místo kuřecích čtvrtek kuřecí řízky???
Co se dá použít místo worchestrové omáčky? Potřebuju, aby tam nebyl glutaman. Díky.
Mńam mňam!!! Sice jsme ho dělali včera (tj. v sobotu), ale zkusíme to i v jiné dny, protože je fakt vynikající. Omáčku jsme po uvaření rozmixovali tyčovým mixérem, aby tam nebyly kousky, ale komu nevadí, nemusí.. Po upečení se na kuřeti udělá naprosto vynikající "povlak". Měli jsme ho s brambory, což je podle našeho názoru nejlepší, protože rýži ani hranolky s omáčkou nedají tu pravou konzistenci a chuť. Ještě jednou chválíme, moc jsme si pochutnali!
Mooooooooooooc dobry! Pridala jsem k tomu jeste 2 lzicky koreni na kure, parada!
Sice je patek ale snad se mi to podari!
klidně by mohlo být i na neděli,hned zítra to uvařím