V první řadě dáme římský hrnec namočit dle návodu k použití. Než se hrnec řádně namočí, tak jednotlivá stehna opláchneme a v kloubu rozpůlíme. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a navrstvíme do římského hrnce. Vrstvu cibule opepříme a zalijeme rajským protlakem smíchaným se 2 lžícemi vody. Na takto připravenou cibuli klademe jednotlivé kousky kuřecích stehem. Maso osolíme a okořeníme grilovacím kořením a kmínem.
2
Římský hrnec přiklopíme poklicí a vložíme do trouby. Pečeme při 220 °C asi 60 minut. Po této době sejmeme poklici a ještě asi 20 minut dopékáme. Podáváme z bramborem na různé způsoby, nebo rýží či těstovinami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Boris
|25. 1. 2014 12:28
JE to skvělé. Vařím to už po několikáté a je to fakt VÝBORNÝ......
Linda Klugerová
|1. 11. 2007 19:44
tohle je super recept !!!!! nejlepší co jsem v římském hrnci udělala a jedla :-) mňam, mňam :-)
Gábina H
|6. 6. 2007 10:59
Jirko, přečtěte si článek o římském hrnci na těchto stránkách http://recepty.atlas.cz/zajimavost.asp?id_zajimavost=JNMQFSC5
Jirka
|6. 6. 2007 10:51
Tohle vypadá moc hezky, chutně a v sobotu se do toho pustíme s naším novým hrncem :-D Poradil by mi někdo, jak s hrncem pracovat v plynové troubě...(aby při premiéře neprasknul?). Díky J.
Jaroslav Pelcman
|12. 2. 2007 07:37
Libore, velice Vám děkuji za pochvalu receptu a také za fotku. Přeji mnoho úspěšných a chutných pokrmů v Římském hrnci. Jarda
Hana Rožníčková
|3. 2. 2007 14:14
Jojo, také dělám, skvělý a jednoduchý recept.
Libor Michálek
|3. 2. 2007 13:40
Dobrý den, dnes jsme měli s manželkou absolutní premiéru s římským hrncem, dělali jsme toto kuře na cibuli a jsem absolutně nadšen. Křupavá kůrčička, měkké maso, chutný sos, paráda. Na foto@recepty.cz posílám fotku naší dobroty.
Jaroslav Pelcman
|17. 5. 2006 07:11
Přesně tak, dávám recepty sem i na Labužníka.
Martina Veselá
|16. 5. 2006 09:46
Třeba je to od stejného autora. Já také posílám recepty na labužníka i sem. V tom nevidím problém
Jitka
|16. 5. 2006 01:17
Je to "náhoda", že stejný recept (doslova) se dnes objevil na Labužníkovi?