• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře na červeno
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na červeno

autor: karel.eger
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na červeno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička zázvor
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 0,50
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 1
      l voda
    • 4
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále míchejte a obracejte.
2
Vodu, kterou maso pustí nechte vysmažit. Až bude v kastrolu jen syčící omastek, přilejte ocet a opět ho nechte vysmažit.
3
Pak přilejte vodu aby bylo maso ponořené. Asi 10 min vařte maso na prudkém ohni. Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a přikrejte pokličkou. Duste asi 10 minut než maso změkne a zčervená. Potom přidejte ještě trochu octa, špetku pepře a zahustěte mírně solamylem rozmíchaným ve vodě. Po 5 min. máte hotovo a na bílém talíři poznáte, proč se mu říká na červeno. Podávejte s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vejce nakládaná na červeno

Vejce nakládaná na červeno

Voňavé kuře

Voňavé kuře

Mexické nadívané kuře

Mexické nadívané kuře

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iček | 11. 4. 2014 10:17

    Vyzkoušeno, pokud mohu doporučit, cukr bych přidal minimálně o jednu lžičku.

  • Kerstin | 29. 11. 2010 17:51

    Vřele doporučuji, chuťově je to výborné jídlo a masíčko získá nádhernou barvu.

  • Jakub Musil | 10. 6. 2007 18:56

    Výborné jídlo... Jednoduché a luxusně chutné. Doporučuji všem, kdo rádi čínská jídla.+ Při servírování doporučuji posypat kousky čerstvé papriky a kukuřice.

  • Jana H. | 3. 12. 2006 12:41

    Nó mně to moc nechutnalo, ale je to moje vina, měla jsem si dát dohromady ingredience ( ocet a cukr) a nepouštěla bych se do toho. Sladokyselé omáčky tohoto typu nemusím. Ale odpoledne přijedou na návštěvu děti, třeba jim to chutnat bude. Ale každý má chuťové buňky posazené nekdě jinde.

  • Alenka Aová | 21. 7. 2006 15:54

    Varuji - nedávejte tam moc škrobu jako já, místo šťávičky je sliz, ach jo. Teď nevím co s tím, už jsem se to snažila ředit vodou, pohltilo jí to moc a stejně je to pořád rosol :-(

  • Alena Hanusová | 22. 8. 2005 11:06

    Taky znám a velmi děkuji za připomenutí. Musím ho brzy udělat. Je to supr!! A my máme rádi s chlebem tu štávičku!!

  • pepan F | 12. 12. 2004 23:03

    Jo moc dobrej recept.Uz ho znam dost dlouhou dobu.Vylepseze si ho.pridejte na zacatku burske orisky

  • Stanislava Novotná | 10. 6. 2004 19:24

    Souhlsím s Evou Č. Moc dobré.

  • Kateřina Szmekova | 4. 5. 2004 12:19

    Je to velmi dobrý recept.

  • Eva Č. | 3. 5. 2004 13:11

    Velmi výtečné kuře, jen jsem to neznala s tím zahuštěním ocet, pepř solamyl.Chuť která velmi překvapí. Doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kuřecí maso Ocet Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Šumajstr

Šumajstr

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

92
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
37
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
35
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
34
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Kuře na červeno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact