• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře na červeno
Napište svůj komentář k receptu

Kuře na červeno

autor: karel.eger
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře na červeno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      lžička zázvor
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 0,50
      lžička sůl
    • pepř mletý
    • 1
      l voda
    • 4
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 5
      lžíce olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Kuře s kůží rozdělte na malé úhledné kousky. Do většího kastrolu dejte olej a do horkého oleje vložte kuře. Smažte na prudkém ohni několik minut. Kousky kuřete stále míchejte a obracejte.
2
Vodu, kterou maso pustí nechte vysmažit. Až bude v kastrolu jen syčící omastek, přilejte ocet a opět ho nechte vysmažit.
3
Pak přilejte vodu aby bylo maso ponořené. Asi 10 min vařte maso na prudkém ohni. Potom přidejte všechny přísady, oheň ztlumte a přikrejte pokličkou. Duste asi 10 minut než maso změkne a zčervená. Potom přidejte ještě trochu octa, špetku pepře a zahustěte mírně solamylem rozmíchaným ve vodě. Po 5 min. máte hotovo a na bílém talíři poznáte, proč se mu říká na červeno. Podávejte s rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vejce nakládaná na červeno

Vejce nakládaná na červeno

Dušené kuře po anglicku

Dušené kuře po anglicku

Kuře na chilli a na česneku - výborná rychlovka

Kuře na chilli a na česneku - výborná…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iček | 11. 4. 2014 10:17

    Vyzkoušeno, pokud mohu doporučit, cukr bych přidal minimálně o jednu lžičku.

  • Kerstin | 29. 11. 2010 17:51

    Vřele doporučuji, chuťově je to výborné jídlo a masíčko získá nádhernou barvu.

  • Jakub Musil | 10. 6. 2007 18:56

    Výborné jídlo... Jednoduché a luxusně chutné. Doporučuji všem, kdo rádi čínská jídla.+ Při servírování doporučuji posypat kousky čerstvé papriky a kukuřice.

  • Jana H. | 3. 12. 2006 12:41

    Nó mně to moc nechutnalo, ale je to moje vina, měla jsem si dát dohromady ingredience ( ocet a cukr) a nepouštěla bych se do toho. Sladokyselé omáčky tohoto typu nemusím. Ale odpoledne přijedou na návštěvu děti, třeba jim to chutnat bude. Ale každý má chuťové buňky posazené nekdě jinde.

  • Alenka Aová | 21. 7. 2006 15:54

    Varuji - nedávejte tam moc škrobu jako já, místo šťávičky je sliz, ach jo. Teď nevím co s tím, už jsem se to snažila ředit vodou, pohltilo jí to moc a stejně je to pořád rosol :-(

  • Alena Hanusová | 22. 8. 2005 11:06

    Taky znám a velmi děkuji za připomenutí. Musím ho brzy udělat. Je to supr!! A my máme rádi s chlebem tu štávičku!!

  • pepan F | 12. 12. 2004 23:03

    Jo moc dobrej recept.Uz ho znam dost dlouhou dobu.Vylepseze si ho.pridejte na zacatku burske orisky

  • Stanislava Novotná | 10. 6. 2004 19:24

    Souhlsím s Evou Č. Moc dobré.

  • Kateřina Szmekova | 4. 5. 2004 12:19

    Je to velmi dobrý recept.

  • Eva Č. | 3. 5. 2004 13:11

    Velmi výtečné kuře, jen jsem to neznala s tím zahuštěním ocet, pepř solamyl.Chuť která velmi překvapí. Doporučuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Kuřecí maso Ocet Olej Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Marinované steaky

Marinované steaky

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Skořicová buchta

Skořicová buchta

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

Kuře „65“

Kuře „65“

Pomazánka se sušenými rajčaty

Pomazánka se sušenými rajčaty

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

117
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
76
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
68
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
32
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 19.–20. 7. 2025: Na koho čekají dny plné odpočinku a pohody?

Horoskop na víkend 19.–20. 7. 2025: Na koho čekají dny plné odpočinku a pohody?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

Moderátor Všechnopárty Karel Šíp: Konec trapných tahanic!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Kuře na červeno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact