sojová omáčka
dle chuti, nebo můžeme dát i rybí omáčku(2 lžíce)
Postup přípravy receptu
1
Kuře naporcujeme a osolíme. Očištěné a na hranolky nebo kostky pokrájené kořenové zeleniny by mělo být cca 600-700 gramů. Zeleninu dáme s pokrájenou cibulí a nasekaným zázvorem do pekáčku, trochu zalijeme vývarem nebo vodou a na to naskládáme porce nasoleného kuřete, které zakapeme rozpuštěným máslem nebo olejem, pak ještě asi 2-3 lžícemi sojové omáčky, vše zaklopíme a dáme péct do předehřáté trouby. Po cca 40 minutách odklopíme, dle potřeby podlijeme a dopečeme dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo s rýží.
3
***Kuře si můžeme předpéct i den předem a dozlatova dopéct až druhý den. Chutě masa a zeleniny výborně proleží.
Recept nás opravdu mile překvapil. Bylo to výborné.
Linda
|12. 11. 2015 12:39
Vynikající oběd u kterého nikomu ani za mák nevadilo, že je na talíři i zelenina.
Eva
|9. 2. 2014 10:19
Já taky můžu doporučit, bylo to skvělé a snadné, takže jsem se včera mohla věnovat i jiným restům než vaření. :-)
Denisa
|19. 9. 2013 13:54
Zdravím autora a velice mu děkuji za recept <:-) . Použila jsem dvě mražené zeleniny pod svíčkovou, protože se mi nechtělo na nákup a jinak všechno doma bylo. Byl to úžasný oběd, nic chuťově podobného jsem ještě nejedla a tohle kuře stoprocentně brzy zopakuji. Doporučuji rýži, nám k němu vyloženě sedla.
Radka Davidová
|6. 2. 2013 09:18
Výborná a nevšední úprava kuřete, chutnalo nám a zase ho někdy ráda upeču, děkuji za nápad )