Velice chutný rodinný recept s názvem kuře na bramboráku, respektive je to ale něco mezi bramborákem a nádivkou - velká mňamka. :) U nás nikdy nezbyde, někdy musím dělat dvojnásobně. :) Tak snad bude chutnat i Vám. :)
2
Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo do mísy, osolíme a vymačkáme z nich šťávu.
3
Na pánvi rozehřejeme olej a osmažíme nakrájenou cibuli na kostičky společně s anglickou slaninou, lehce osolíme, poté přidáme k bramborám. Na kostičky nakrájíme housky (nebo rohlíky), vložíme do jiné misky a namočíme v mléce. Vymačkanou housku dáme do první misky k bramborám, přidáme všechno koření a celá vejce.
4
Vypracujeme těsto, které dáme na vymazaný plech a na těsto pokládáme okořeněné kuře (kořením na kuře).
5
Pečeme nejdříve obráceně a poté otočíme normálně, aby vznikla kůrka.
6
Já osobně mám nyní plynovou troubu a těsto je hotové dříve než kuře. Takže nejdříve do pekáčku dám kuře okořeněné, podlité vodou, vypracuji těsto a pak ho teprve na něj dám a nechám dodělat. Recept stojí za vyzkoušení! Přeji dobrou chuť. Míša :)