ks
kuřecí stehna
nebo jiné kuřecí díly pro dvě osoby
sůl
koření na kuře
nebo grilovací koření
8
ks
brambory
pro dvě osoby, spíše menší, cca
1
ks
cibule
30
g
máslo
cca
Postup přípravy receptu
1
Brambory oloupeme a celé vložíme do remosky s pokrájenou cibulí (můžeme přidat nasekaný stroužek česneku). Kuřecí stehna rozdělíme na menší díly - oddělíme paličku od stehenního řízku s kostí, osolíme, okořeníme a položíme na okořeněné brambory. Maso poklademe plátky másla, pod cibuli přilijeme trošku vody, remosku zaklopíme a zapneme. Pečeme zhruba hodinu, hodinu a půl (dle velikosti masa), aby bylo měkké a dozlatova. Během pečení asi po 40 minutách zkontrolujeme, zda není třeba podlít, maso a brambory pokapeme výpekem a dopečeme.
2
Podáváme s okurkovým salátem nebo z dipem z osolené zakysané smetany, česneku a bylinek dle chuti (kopr, pažitka...).