Do pekáčku dáme oloupané a na plátky nakrájené žampióny. Spařená, slupek zbavená a nakrájená rajská jablka, několik stroužků česneku rozdrcených a několik nakrájených na plátky. Na tuto podestýlku položíme očištěné naporcované či nenaporcované osolené kuře.
2
Lehce pokapeme olivovým olejem a sojovou omáčkou. Tečka za přípravou jsou chilli papričky, které volně vložíme do "podestýlky". První půl hodinu pečeme prudčeji. Potom teplotu zvolníme a pečeme ještě asi půl hodiny. Nezapomene kuře lehce podlévat a polévat. Jako přílohu podáváme brambory ale i chléb. Vypečené šťávy je dost a je dost výrazná.
3
<BR>Recept jsem si přivezla ze Slovenska a Maroškovo kuře se u rodiny stalo velmi oblíbené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
renefer
|3. 9. 2006 09:21
Dobrý recept, místo žampionů jsem dala sušené houby, které jsem předtím namočila do studené vody a potom touto vodou podlévala. Bála jsem se kombinace rajče-houba-česnek, ale bylo to dobré a ani to s těmi papričkami nepálilo. Dávám za jedna.