Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji části kuřete pomalu ze všech stran opečte. Dozlatova opečené maso osolte a opepřete, vyjměte z pánve, přemístěte do pekáče a doměkka dopečte v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Do vypečeného tuku v pánvi vlijte brandy, nechte přejít varem, přilijte bílé víno a přidejte oloupaná, rozpůlená, na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek. Osolte, opepřete a přidejte svazeček bylinek svázaný kuchyňskou nití a celý stroužek česneku. Duste zakryté asi 20 minut na velmi mírném ohni.
3
Mezitím na oleji opečte veku a připravte míchaná vejce. Do pánve s rajčaty nakonec vmíchejte dva utřené stroužky česneku, olivy a odstraňte bylinky. Porce kuřete přelijte rajčatovou omáčkou a podávejte s plátky opečené veky a míchanými vejci. Posypte jemně nakrájenou petrželkou. Máte-li houby, můžete je přidat do pánve nakrájené na plátky a dusit spolu s rajčaty.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ivana
|24. 3. 2013 07:03
vynikajici, prestoze jsem to varila v Cine, kde ne uplne vsechny suroviny jsou k dostani a maji stejnou chut jako u nas! Misto veky a vajicek jsem zvolila bilou a cernou ryzi a je to vynikajici kombinace a vice dietni! :-*