• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuře (o hmotnosti 1,5 kg)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce olej
    • 20
      ml brandy
    • 100
      ml bílé víno
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      svazek bylinky (petrželka, tymián, bobkový list)
    • 3
      stroužek česnek (2 stroužky rozetřené)
    • 1
      hrst zelené olivy (vypeckované)
    • 8
      plátek veka
    • 6
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji části kuřete pomalu ze všech stran opečte. Dozlatova opečené maso osolte a opepřete, vyjměte z pánve, přemístěte do pekáče a doměkka dopečte v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Do vypečeného tuku v pánvi vlijte brandy, nechte přejít varem, přilijte bílé víno a přidejte oloupaná, rozpůlená, na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek. Osolte, opepřete a přidejte svazeček bylinek svázaný kuchyňskou nití a celý stroužek česneku. Duste zakryté asi 20 minut na velmi mírném ohni.
3
Mezitím na oleji opečte veku a připravte míchaná vejce. Do pánve s rajčaty nakonec vmíchejte dva utřené stroužky česneku, olivy a odstraňte bylinky. Porce kuřete přelijte rajčatovou omáčkou a podávejte s plátky opečené veky a míchanými vejci. Posypte jemně nakrájenou petrželkou. Máte-li houby, můžete je přidat do pánve nakrájené na plátky a dusit spolu s rajčaty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivana | 24. 3. 2013 07:03

    vynikajici, prestoze jsem to varila v Cine, kde ne uplne vsechny suroviny jsou k dostani a maji stejnou chut jako u nas! Misto veky a vajicek jsem zvolila bilou a cernou ryzi a je to vynikajici kombinace a vice dietni! :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brandy Bylinky Česnek Hladká mouka Kuře Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce Veka Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Kávovo-ořechový dort (korpus) - dvoupatrový

Kávovo-ořechový dort (korpus) -…

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

64
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
42
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
33
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
30
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Kuře královny Kálí
Kuře královny Kálí
Kuře Kung - Pao
Kuře Kung - Pao
Kuře Lady Jane
Kuře Lady Jane
Kuře mnoha vůní
Kuře mnoha vůní
Kuře Myšák
Kuře Myšák
Kuře na bazalce
Kuře na bazalce
  • Recepty.cz
  • Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact