• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kuře (o hmotnosti 1,5 kg)
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 3
      lžíce olej
    • 20
      ml brandy
    • 100
      ml bílé víno
    • 6
      ks rajčata
    • 1
      svazek bylinky (petrželka, tymián, bobkový list)
    • 3
      stroužek česnek (2 stroužky rozetřené)
    • 1
      hrst zelené olivy (vypeckované)
    • 8
      plátek veka
    • 6
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji části kuřete pomalu ze všech stran opečte. Dozlatova opečené maso osolte a opepřete, vyjměte z pánve, přemístěte do pekáče a doměkka dopečte v troubě předehřáté na 180 °C.
2
Do vypečeného tuku v pánvi vlijte brandy, nechte přejít varem, přilijte bílé víno a přidejte oloupaná, rozpůlená, na kousky nakrájená rajčata zbavená semínek. Osolte, opepřete a přidejte svazeček bylinek svázaný kuchyňskou nití a celý stroužek česneku. Duste zakryté asi 20 minut na velmi mírném ohni.
3
Mezitím na oleji opečte veku a připravte míchaná vejce. Do pánve s rajčaty nakonec vmíchejte dva utřené stroužky česneku, olivy a odstraňte bylinky. Porce kuřete přelijte rajčatovou omáčkou a podávejte s plátky opečené veky a míchanými vejci. Posypte jemně nakrájenou petrželkou. Máte-li houby, můžete je přidat do pánve nakrájené na plátky a dusit spolu s rajčaty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Pečené kuře dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O.D.

Gratinovaný fenykl dle časopisu F.O.O…

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivana | 24. 3. 2013 07:03

    vynikajici, prestoze jsem to varila v Cine, kde ne uplne vsechny suroviny jsou k dostani a maji stejnou chut jako u nas! Misto veky a vajicek jsem zvolila bilou a cernou ryzi a je to vynikajici kombinace a vice dietni! :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Brandy Bylinky Česnek Hladká mouka Kuře Olej Pepř mletý Rajčata Sůl Vejce Veka Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek

Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze…

Chutná čína ze sojového masa

Chutná čína ze sojového masa

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Domácí kečup
Domácí kečup
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
18
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
17
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Kuře královny Kálí
Kuře královny Kálí
Kuře Kung - Pao
Kuře Kung - Pao
Kuře Lady Jane
Kuře Lady Jane
Kuře mnoha vůní
Kuře mnoha vůní
Kuře Myšák
Kuře Myšák
Kuře na bazalce
Kuře na bazalce
  • Recepty.cz
  • Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact