Kuřecí prsní řízky zakryjeme potravinovoou folií a naklepeme hladkou stranou paličky, aby byly ploché.
2
Maso opékáme na velké pánvi na oleji na každé straně 3 minuty, potom přidáme šalotky a ještě 3 minuty zahříváme.
3
Kuřecí řízky pokapeme citronovou šťávou a posypeme nastrouhanou citronovou kůrou, podlijeme worcesterskou omáčkou a kuřecím vývarem. Dusíme 2 minuty, potom přidáme nakrájenou petrželku.
4
Přidáme kávový likér a brandy a pokrm zapálíme dlouhou západlkou nebo zapalovačem. Jakmile plamen zhasne, můžeme maso rozdělit na talíře a podávat. Pokrm se velmi dobře hodí například jako pohoštění pro návštěvu.
5
Rady:
6
Naklepáním masa zkátíme dobu potřebnou pro jeho tepelnou úpravu.
7
Maso z prsou je křehké. Přesto je nutné opékat je několik minut, aby se zahubily případné chorobopnodné zárodky.