Marinování kuřete: Ve středně velké misce smíchejte sojovou omáčku, rýžové víno a kukuřičný škrob, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí. Přidejte kuře nakrájené na kostičky a jemně promíchejte, aby se kousky celé namočily v marinádě. Nechte odpočinout 10 minut při pokojové teplotě.
Příprava omáčky: V jiné misce smíchejte černý ocet, sojovou omáčku, omáčku hoisin, sezamový olej, cukr, kukuřičný škrob a pepř Sichuan. Míchejte, dokud se cukr a kukuřičný škrob nerozpustí a odložte na stranu.
3
Rozpalte arašídový olej na woku, přidejte chilli a smažte asi 30 vteřin, nebo dokud chilli papričky nezačnou černat a olej lehce vonět. Přidáme marinované kuře a smažíme, dokud nebude růžové, zhruba 2 až 3 minuty.
4
Přidejte jarní cibulku, česnek a zázvor a smažte asi 30 sekund. Nalijte omáčku a pořádně promíchejte. Přidejte arašídy, zeleninu – mrkev, papriku, fazolky, pak choi a smažte další 2 minuty. Vložte na talíř, přidejte rýži a posypte čerstvým pórkem - můžete servírovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Renáta
|1. 2. 2015 15:16
Vyzkoušela jsem a musím ohodnotit ,,výborné". Jen jsem přidala více zálivky a podávala s jasmínovou rýži. Takže super oběd :-)
Shtipec
|30. 11. 2014 22:19
Ďakujem,
naozaj chutný recept. Zatiaľ najlepšie Kung-pao aké sa mi podarilo urobiť. Ako poznamenal Martin, tej omáčky nezaškodí spraviť viacej.
Martin
|27. 11. 2014 18:09
Zatim nejlepsi recept na kungpao, miluju toto jidlo a prave ho jdu podle tohoto receptu jiz po nekolikate varit. Diky. Pouze delam vice zalivky, cca dvojnasobek :-P :-* :-*
Pavlínka
|6. 4. 2014 12:07
Supeer, skvělé jídlo, rodina si na něj pošmákla!!! <3
martina
|10. 2. 2014 22:05
Tak dneska jsem zkusila ten recept a měl úspěch,je to rychlé a opravdu výborné :-[
Moc dobré, jen jsem přidala ještě pórek a omáčky udělala o hodně více, nemáme rádi suchou rýži. Děkuji za recept :)
shinemari21
|11. 7. 2013 13:44
Tak co tak ctu tak to zvladne i lajk (matla) jako ja no snad to bude manzelovi chutnat O:-) a asi je vazne lepsi dat ten skrob jen muze mi nekdo poradit jaky:-/ ? Nejak sem zatim se skrobem nepracovalam
Chtěla bych také napsat SUPER, ale....jak se má maso smažit?Hned zprudka,nebo pomaleji? Ať dělám co dělám, vždycky se mi mouka přilepí na dno a na mase nezbyde nic...