• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Kuře (králík) v pikantní omáčce
Napište svůj komentář k receptu

Kuře (králík) v pikantní omáčce

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 40
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuře naporcované nebo 4 porce - čtvrtky, stehna...
    • 1
      ks cibule velká
    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks paprika slovenská (bílá)
    • 500
      ml vývar cca
    • 1
      lžíce chilli omáčka sladká nebo mírně pálivá, dle chuti, cca 0,5 -
    • 1
      lžíce zázvor čerstvě nastrouhaný
    • snítka tymiánu nebo půl lžičky sušeného
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      plechovka rajčatové pyré cca 200 gramů

Postup přípravy receptu

1
Z naporcovaného kuřete sundáme kůži, maso osolíme a osmažíme v pekáči na rozpuštěném másle s troškou oleje ze všech stran. Maso po osmažení vyndáme stranou a na tuku po kuřeti osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli. K té pak přidáme krátce osmažit i na čtvrtky pokrájené žampiony a nasekaný česnek se zázvorem. Dále přidáme na větší kostky pokrájené papriky, tymián, rajčatové pyré a sladkou chilli omáčku dle chuti.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

2
Vše zalijeme vývarem (cca 300 ml), promícháme, do pekáče naskládáme zpět porce osmaženého kuřete a zaklopíme. V předehřáté troubě dusíme zvolna (150-160 °C) cca 1,5 - 2 hodiny, podle velikostí porcí, bez zbytečného míchání. Jen pokud je třeba, podlijeme. Maso do sebe vstřebá veškeré chutě, nebude rozvařené ani vysušené.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Po upečení masa doměkka ho opět vyndáme stranou, omáčku dolijeme do požadovaného množství a zahustíme domácí jíškou nebo troškou hladké mouky či solamylu rozmíchané v malém množství vody. Omáčku provaříme, případně dochutíme solí, pepřem a vrátíme zpět prohřát porce masa, pokud nám při přípravě omáčky vychladly. Podáváme s rýží, těstovinami, bramborem...

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

4
Poznámka: Stejným způsobem můžeme připravit i králíka. Postup zůstane stejný, jen doba dušení bude o něco delší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

Kuřecí řízky v pikantní křenové omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

Vařený květák v pikantní omáčce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dušan Malý | 11. 4. 2017 07:47

    Chtěl bych touto cestou poděkovat za recept, podle kterého jsme včera doma spáchali vynikající večeři a rýže jako příloha byla ideální.

  • Jindra | 16. 11. 2016 13:24

    Vymazlené kuřátko to bylo a opakování se bude konati brzičko :D

  • Mony | 27. 8. 2016 17:47

    Kure bylo jak od sefkuchare <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí Králičí Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Králičí Z hub Ze zeleniny Zálivky a omáčky Drůbeží Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Česnek Chilli omáčka Cibule Kuře Máslo Olej Paprika Rajčatové pyré Snítka tymiánu Sůl Vývar Zázvor

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Kakaové řezy s jablky

Kakaové řezy s jablky

Vepřové koleno na černém pivě

Vepřové koleno na černém pivě

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Lehký tvarohovo - pudingový dortík

Avokádový krém

Avokádový krém

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

63
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
37
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
33
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
23
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

Odpadlík Lorenzo Lamas: Šestý rozvod!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kuře „strejdy z Hlinska“
Kuře „strejdy z Hlinska“
Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou
Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou
Kuře (králík) na cibulovém zelí
Kuře (králík) na cibulovém zelí
Kuře (nejen) na bramborách
Kuře (nejen) na bramborách
Kuře (nejen) na zelí
Kuře (nejen) na zelí
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z…
  • Recepty.cz
  • Kuře (králík) v pikantní omáčce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact