• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 700
      g kuřecí maso - stehenní řízky, paličky, stehna pro tři osoby, cca
    • 100
      g pórek nebo jednu větší cibuli
    • 160
      g červená paprika nebo žlutá...
    • 250
      g cuketa nebo lilek
    • 200
      g rajčatové pyré cca
    • 10
      ks cherry rajčátka cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • rozmarýn nebo tymián
    • sůl
    • máslo - pár tenkých plátků na kuře
    • koření dle chuti: čubrica, adžika, gyros...
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme na dno remosky, zalijeme ji rajským pyré, posypeme kořením dle vlastní chuti, osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou, pokud kořenící směs neobsahuje sůl a navrch naskládáme osolené kuřecí díly, které poklademe tenkými plátky másla. Podlévat není nutné, zelenina a pyré obsahuje dost tekutiny a případné podlití zkontrolujeme až během pečení.
2
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle velikosti porcí masa 70 - 80 minut. Během druhé poloviny pečení maso dvakrát přelijeme kořeněnou zeleninovou šťávou a případně i podlijeme (jen trochu).
3
Pokud nepečeme v remosce, ale v pekáči v troubě, postup je stejný, jen pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 190°C, prvních 30 minut zakrytý, pak odkryjeme a dopékáme. Zeleninu zbytečně nemícháme.
4
Během pečení si uvaříme rýži, kterou podáváme jako přílohu v čistém stavu nebo rýži vmícháme přímo do zeleniny a podáváme kuřecí maso se zeleninovou rýží. To už záleží na chuti každého.
5
Příprava králičího masa je stejná, jen doba pečení je o několik minut delší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové kari kuře (nejen z remosky)

Cuketové kari kuře (nejen z remosky)

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kuřecí Králičí Zelenina
Zdravě i chutně Králičí Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cherry rajčátka Cuketa Koření Kuřecí maso Máslo Pórek Rajčatové pyré Rozmarýn Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Červená čočka se sýrem

Červená čočka se sýrem

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
31
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Houbový guláš
Houbový guláš
20
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (nejen) na bramborách
Kuře (nejen) na bramborách
Kuře (nejen) na zelí
Kuře (nejen) na zelí
Kuře a la Burgas
Kuře a la Burgas
Kuře a la kachna II.
Kuře a la kachna II.
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
  • Recepty.cz
  • Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact