g
kuřecí maso
- stehenní řízky, paličky, stehna pro tři osoby, cca
100
g
pórek
nebo jednu větší cibuli
160
g
červená paprika
nebo žlutá...
250
g
cuketa
nebo lilek
200
g
rajčatové pyré
cca
10
ks
cherry rajčátka
cca
3
stroužek
česnek
dle chuti 2 -
rozmarýn
nebo tymián
sůl
máslo
- pár tenkých plátků na kuře
koření
dle chuti: čubrica, adžika, gyros...
voda
Postup přípravy receptu
1
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme na dno remosky, zalijeme ji rajským pyré, posypeme kořením dle vlastní chuti, osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou, pokud kořenící směs neobsahuje sůl a navrch naskládáme osolené kuřecí díly, které poklademe tenkými plátky másla. Podlévat není nutné, zelenina a pyré obsahuje dost tekutiny a případné podlití zkontrolujeme až během pečení.
2
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle velikosti porcí masa 70 - 80 minut. Během druhé poloviny pečení maso dvakrát přelijeme kořeněnou zeleninovou šťávou a případně i podlijeme (jen trochu).
3
Pokud nepečeme v remosce, ale v pekáči v troubě, postup je stejný, jen pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 190°C, prvních 30 minut zakrytý, pak odkryjeme a dopékáme. Zeleninu zbytečně nemícháme.
4
Během pečení si uvaříme rýži, kterou podáváme jako přílohu v čistém stavu nebo rýži vmícháme přímo do zeleniny a podáváme kuřecí maso se zeleninovou rýží. To už záleží na chuti každého.
5
Příprava králičího masa je stejná, jen doba pečení je o několik minut delší.