• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Napište svůj komentář k receptu

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 700
      g kuřecí maso - stehenní řízky, paličky, stehna pro tři osoby, cca
    • 100
      g pórek nebo jednu větší cibuli
    • 160
      g červená paprika nebo žlutá...
    • 250
      g cuketa nebo lilek
    • 200
      g rajčatové pyré cca
    • 10
      ks cherry rajčátka cca
    • 3
      stroužek česnek dle chuti 2 -
    • rozmarýn nebo tymián
    • sůl
    • máslo - pár tenkých plátků na kuře
    • koření dle chuti: čubrica, adžika, gyros...
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí díly si očistíme a nasolíme. Očištěnou zeleninu pokrájíme na větší kusy - kolečka, klínky, kostky... rajčátka necháme celá. Zeleninu nasypeme na dno remosky, zalijeme ji rajským pyré, posypeme kořením dle vlastní chuti, osolíme nebo zakapeme sojovou omáčkou, pokud kořenící směs neobsahuje sůl a navrch naskládáme osolené kuřecí díly, které poklademe tenkými plátky másla. Podlévat není nutné, zelenina a pyré obsahuje dost tekutiny a případné podlití zkontrolujeme až během pečení.
2
Remosku zaklopíme, zapneme a pečeme dle velikosti porcí masa 70 - 80 minut. Během druhé poloviny pečení maso dvakrát přelijeme kořeněnou zeleninovou šťávou a případně i podlijeme (jen trochu).
3
Pokud nepečeme v remosce, ale v pekáči v troubě, postup je stejný, jen pekáč vkládáme do předehřáté trouby na 190°C, prvních 30 minut zakrytý, pak odkryjeme a dopékáme. Zeleninu zbytečně nemícháme.
4
Během pečení si uvaříme rýži, kterou podáváme jako přílohu v čistém stavu nebo rýži vmícháme přímo do zeleniny a podáváme kuřecí maso se zeleninovou rýží. To už záleží na chuti každého.
5
Příprava králičího masa je stejná, jen doba pečení je o několik minut delší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cuketové kari kuře (nejen z remosky)

Cuketové kari kuře (nejen z remosky)

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s ledovým salátem

Kuře s bramborem (nejen) z remosky s…

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kuřecí Králičí Zelenina
Zdravě i chutně Králičí Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Pečení Dušení Velikonoce Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cherry rajčátka Cuketa Koření Kuřecí maso Máslo Pórek Rajčatové pyré Rozmarýn Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Čočka s rýží

Čočka s rýží

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Výborná tvarohová pomazánka

Výborná tvarohová pomazánka

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční nádivka dle časopisu F.O…

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

14
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
11
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
11
Krém na zdobení dortů
Krém na zdobení dortů

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Denní horoskop na čtvrtek 16. 10. 2025: Kdo pocítí napětí ve vztazích a koho čekají velké změny?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

Bolek Polívka (76) po mrtvičce: Už ho převezli domů, ale… Potřebuje trvalou asistenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (králík) v pikantní omáčce
Kuře (nejen) na bramborách
Kuře (nejen) na bramborách
Kuře (nejen) na zelí
Kuře (nejen) na zelí
Kuře a la Burgas
Kuře a la Burgas
Kuře a la kachna II.
Kuře a la kachna II.
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
  • Recepty.cz
  • Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact