• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře Kanada
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Kanada

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 50
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Kanada
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • grilovací koření
    • olej
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc do tmava), přidáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali trochu grilovacího koření.
2
Takto připravené kuře opečeme na cibulovém základě. Z vody, obou omáček, prolisovaného česneku, Solamylu promícháme marinádu. Opečené kuře zalijeme marinádou a dáme péci do trouby. Pečeme a podle potřeby přeléváme marinádou, je-li potřeba i trochou vody. Když je kuře měkké podáváme s rýží nebo s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Moravské kuře

Moravské kuře

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája S | 8. 5. 2009 13:08

    Opět jsem kuře dle tohoto receptu připravila.Je naprosto dokonalý.Je to má oblíbená úprava kuřete.Senzační opravdu.:-)

  • beba | 17. 7. 2007 21:41

    Keďže som nedostala kúpiť zajaca na recept na Podblanického králika, urobila som pre návštevu toto kura. Bolo to niečo fantastické a som rada, že som sa preň rozhodla. Návšteva sa nevedela dojesť a musela som im dať hneď recept. Výborné, skutočne výborné. Tá omáčka nemá chybu a chutí aj na krajci chleba - trošku zohriať spolu v mikrovlnke a je to bašta. P.Vencová veľká vďaka, musím vyskúšať viac vašich receptov. Odporučte nejaký výborný ako tento. Ešte raz veľká vďaka!

  • Herma Malá | 13. 5. 2007 12:03

    Výborné, použila jsem sojovou omáčku sladkokyselou, výborná chuť, budu opakovat

  • Iva Ticháčková | 25. 9. 2006 15:13

    Včera jsem dělala k obědu s rýží. Je to vynikající.Děkuji.

  • Renata Fajmonová | 22. 9. 2006 06:31

    Je to velice chutné.Jenom doporučuji.

  • Martin Fischer | 19. 9. 2006 14:02

    Výborné, dal jsem jedničku! Místo vody jsem použil pivo :o)

  • Lubor | 18. 9. 2006 21:46

    Lucko, taky to považujeme za baštičku jako ty, je to jeden z receptů, který dělám rád a často opakuju s různými menšími obměnami

  • Lucka Němečková | 17. 9. 2006 12:41

    dneska jsem tento recept vyzkoušela a přidala jsem k tomu i ten ananas. S bramborovou kašičkou je to teda baštička.

  • Ajka | 16. 9. 2006 21:34

    Dělám to pouze ze stehen, nemá fakt chybku

  • Viola Štefanková | 16. 9. 2006 18:11

    Vyskúšala som Váš recept a musim povedať,že nemá chybu. Je to pochúťka, Len som použila kuracie stehná namiesto kuraťa a bolo to tiež vznikajúce. Ďakujem

  • Hana Lorencová | 9. 9. 2006 11:48

    Dnes jsem vyzkoušela, výborné!

  • Lubka | 5. 9. 2006 21:33

    Moc dobré přidala jsem nakrájený kompotovaný ananas, byla to pochoutka

  • Lída | 5. 9. 2006 08:58

    Tento recept patří mezi nejlepší z kuřete,dělám velmi často,výborná je k tomu bramborová kaše.

  • Misa | 4. 9. 2006 15:02

    Miso, v Britanii lze skrob koupit vetsinou ale bramborovy a neni nejlevnejsi, vetsinou pouze v obchodem se zdravou vyzivou, jako je Holland & Barrett apod.

  • romča | 3. 9. 2006 16:13

    výborné-1,1,1,1,1....

  • Michaela Atherton | 8. 6. 2006 14:15

    Diky za rady... ale jsem ze vseho tak pomatena, ze tam proste neco placnu a uvidime, co z toho vyplave;o] holt proste nejdriv musim experimentovat, nez prijdu na tu spravnou volbu.

  • Simona | 8. 6. 2006 12:41

    Výborné, příště to zkusim se zmiňovaným ananasem může to být zajímavé.

  • Anonym | 18. 5. 2006 18:30

    Kukuřičný škrob /u nás pod názvem Maizena/ lze klidně použít, když nemám Solamyl klidně ho do všech takovýchto pokrmů přidávám

  • luckymili | 17. 5. 2006 22:33

    Michaelo, já bramborový škrob /solamyl/ vůbec nepoužívám, takže klidně můžeš použít cornflour/kukuřičný škrob/.A pro "angličtináře", je pravda, že některé potraviny se jinak nazývají v různých zemích, ale cornflour nebo cornstarch je kukuřičný škrob. A kukuřičná mouka je cornmeal.

  • Anonym | 17. 5. 2006 20:32

    Michaelo, Solamyl je bramborový škrob,Cornflower by měl být kukuřičný škrob,použití je stejné.

  • angličtinář | 17. 5. 2006 18:39

    Michaelo, kukuřičný škrob je anglicky cornstarch(GB) nebo maizena(USA). Kukuřičná mouka je něco jiného, to je prostě mouka, mletá kukuřice.

  • Michaela Atherton | 17. 5. 2006 16:14

    Tento recept bych rada zkusila, ale porad nemuzu prijit na to, pod cim najdu Solamyl v Anglii. Nema nekdo zkusennosti? Jsem velky zacatecnik ve vareni a jestli si dobre pamatuju, tak Solamyl je na zahustovani. Tady se ale vse zahustuje Cornflower, tudiz kukuricnou moukou. Je to to same?

  • Iva | 17. 5. 2006 12:03

    Moc chutné!

  • TEREZA STUCHLÍKOVÁ | 16. 5. 2006 13:35

    milujeme žampióny, a tak jsem v v cca polovině pečení kuře zasypala žampióny pokrájenými na plátky.óóó božské!!!!:-))))

  • aja | 15. 5. 2006 18:54

    fakt výborné

  • Kajina | 14. 5. 2006 18:00

    Dělala jsem pro rodinu na oslavu, dávám 1 a přidala jsem ten ananas jak se píše v diskusi a vynikající

  • Jana Ryšavá | 13. 5. 2006 10:48

    Musím jenom chválit, většinou vařím pro hosty jen osvědčené, ale tady jsem to "riskla". Opravdu výborné, dala jsem tam více škrobu, takže vznikla hustší omáčka, k tomu bramborová kaše a nemělo to chybu. Díky.

  • Olga Dolejšová | 6. 5. 2006 22:44

    Dnes jsem to dělala - výborné, chutnal moc.

  • Nilda | 6. 5. 2006 13:28

    Fakt výborné

  • Alena H. | 5. 5. 2006 06:47

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Anonym | 27. 4. 2006 21:39

    Výborné

  • Katka | 14. 4. 2006 14:53

    Super! Jsem kuchařka začatečnice a myslím že se i´mi to moc povedlo!! Děkuji za lehký a hlavně vynikající recept.K

  • Marie Horáková | 11. 4. 2006 08:32

    Bylo to dobré, ale po přečtení komentářů jsem asi čekala víc. Není to přesně podle našeho gusta.

  • Marcela Vančurová | 10. 4. 2006 08:25

    Vynikající.Moc jsme si pochutnali.Podávali jsme s rýží a bramborami a tatarkou. Dávám 1*

  • Anonym | 7. 4. 2006 19:30

    S přidáním nasekaného ananasu, výborné

  • Romana | 6. 4. 2006 16:29

    Výborné a dávám 1.

  • Martina S. | 5. 4. 2006 15:13

    Dělala jsem jako "králík Kanada" a je to výborné. A ještě lepší to je až druhý den po upečení.

  • Ája | 3. 4. 2006 20:18

    Ke konci pečení přidám lžíci rybízové marmelády (domácího rosolu), vylepší to moc chuť

  • Hana | 3. 4. 2006 11:20

    Tento recept je u nas velice oblíbený, vylepšuji marinádu lžicí medu, rozinkami a rumem.Výborné!

  • Alena | 3. 4. 2006 09:19

    Kuřecí stehna jsem na noc namočila do marinády a ráno už postupovala přesně podle receptu. Ta vzniklá šťávička byla s rýží výborná!!Byl to moc dobrý nedělní oběd. Určitě brzy zopakuju. Dávám 1

  • Elina | 31. 3. 2006 15:17

    Králíček v tomto sosíku moc dobrý

  • Jana z VM | 31. 3. 2006 09:34

    Vy mě všichni těma komentářema tak lákáte, že jsem se rozhodla vyzkoušet to z králíka - však Aja to taky dělala z králíka. A protože jsem chtěla králíka původně péct a k tomu dušenou mrkev a brambory, tak ty přílohy nechám, máme to moc rádi a ten králík bude k tomu pikantnější. V pondělí dám vědět, jak to chutnalo!

  • Zdena z JM | 31. 3. 2006 09:26

    Vyzkoušeno,snězeno-výborné.Použila jsem kuřecí stehna,naložila jsem je na dva dny do marinády z omáček,vody a česneku.Potom jsem je z marinády vyndala a obalila v mouce.Pak jsem už postupovala podle receptu.Za 1.

  • Věra | 31. 3. 2006 08:19

    vyzkoušela jsem recept a musím souhlasit že je báječný.

  • Otakar Richter | 30. 3. 2006 21:46

    Už to dělám v jedno měsíci potřetí, je to báječný recept. Tentokrát jsem místo 1/2 litru vody dal 3 deci bílého vína a zbytek limonádu Sprite. A také jsem přidal hrst světlých hrozinek - sultánek. Je to vynikající - děkuji autorce ještě jednou za nápad!

  • Aja | 26. 3. 2006 21:17

    Tímto způsobem jsem pekla králíka a bylo to fajn, myslím, že vepřové by také šlo

  • Marika | 26. 3. 2006 19:26

    Vynikající, díky za recept. Pokusím se takhle upéct i vepřové maso

  • Alice | 22. 3. 2006 10:48

    Výborný sosíček, moc jsme si pochutnali

  • Halka Tytykalová | 21. 3. 2006 18:50

    Výborné, niet čo dodať

  • Marcela | 14. 3. 2006 11:29

    Včera jsem tento recepr připravila a je opravdu výborný. Díky za něj!

  • Aja | 12. 3. 2006 18:59

    Vynikající recept a vůbec se mi nezdá nejasně napsaný,prostě dávám tam ingredience, které jsou v receptu uvedeny

  • Michaela Atherton | 12. 3. 2006 15:47

    Pro kucharinky zacatecnice, jako jsem ja, je myslim tento recept popsan trochu nejasne.. tedy aspon ja jsem musela postup cist aspon trikrat, nez jsem pochopila co a jak. No offence:o] Dokazu si ale predstavit toto kuratko ve finale jako sweet'a'sour jak bylo receno, ale nejak mi nejde na mysl ten spenat... davaji tam do toho cesnek? Radeji se neptam, zda to byla Slavie nebo Sparta:o]

  • Věra | 10. 3. 2006 23:07

    Je to opravdu výborné, recept jsem už poslala dál a má velký úspěch super!!!

  • Jarmila Butulová | 9. 3. 2006 21:56

    Recept me zaujal, dnes jsem kuřátko vyzkoušela a skutečně vynikající.

  • Emča | 7. 3. 2006 21:32

    Hano T. souhlasím s Tebou, také nám moc chutná, teď vyzkouším ještě s tím ananasem, jak psal Otakar. Jinak máš pravdu, recepty p. Vencové také dělám nejvíce a mám s nimi nejlepší zkušenosti :-)

  • Hana Teplárková | 7. 3. 2006 18:15

    Tak to je chuťový zážitek,paní Vencová díky díky.Dávám opět 1.

  • Alina | 7. 3. 2006 11:13

    Orakare, díky za radzu

  • Otakar Richter | 6. 3. 2006 21:34

    Dělám obojí - buď jen šťávu, nebo nakrájím ananas či mandarínky na malé kostičky, tak 1/2 cm. V tom případě přiliju malino octa nebo citronové šťávy a mám něco jako "sweet-an-sour", t.j. sladkokyselé. Chutná báječně, hlavné ta omáčka.

  • Kotelník | 4. 3. 2006 17:17

    V jedné nejmenované pražské restauraci na fotbalovém hřišti k tomu dělají bramborový knedlík a špenát a i ten sosík a to je super ňamka.

  • Alina | 4. 3. 2006 16:43

    Otakare, to je dobrý nápad, vyzkouším a ten ananas nakrájíš a dáš do sosu? Nebo jen šťávu?

  • Anonym | 4. 3. 2006 10:45

    Výborný sos, moc nám včera chutnalo

  • Otakar Richter | 4. 3. 2006 08:58

    Místo vody dávám šťávu z ovocného kompotu, třeba ananasové konzervy, nebo mandarinků. I bez toho je to vynikající jídlo. Dobré i s bramborovou kaší, která vsákne omáčku.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 12:34

    Včera jsem upekla a je to VÝTEČNÉ !!Nejdříve jsem si říkala - tolik sojovky a worchesteru v marinádě,ale...Kuře šťavnaté a ten sosíček mňam.1***

  • Martina Horáčková | 28. 2. 2006 11:14

    už se peče v troubě a nádherně voní, synátor tu běhá kolem trouby a křičí chci hamat kuřátko...

  • E,mila | 15. 2. 2006 21:18

    Pavlíno, podle tohoto receptu dělám toto kuře docela často a vždy je jistota, že nám bude oběd chutnat. Nevím jestli jste udělala někde chybu nebo jestli Vám jenom ta chuť nevyhovuje. Upečené kuře je krásně měkoučné a má zlatavou šťávu rosolovité konzistence s příchutí sojovky, rozpečené cibule a česneku

  • Pavlina Liskova | 15. 2. 2006 20:44

    tak nevim kde jsem udelala chybu.....nejak se mi to nepovedlo.....nejprve jsem to kure lehce opekla na panvi spolecne s cibuli a slaninou a pak prendala na pekac a polila to stavou a dala pect do trouby.....tak nevim jestli to je spravne??..muzete mi nekdo prosim poradit jak to spravne udelat abysme si mohli take pochutnat???

  • Stáňa Nová | 13. 10. 2005 19:44

    Super obídek

  • Lubor | 6. 9. 2005 19:41

    To je žrádýlko, výborný sos, prostě mňam, mňam

  • pupen Hons | 28. 6. 2005 21:51

    Super papáničko! Kuřatko jak malované!

  • Alis | 7. 5. 2005 18:12

    Moc dobré, chutný sos

  • Anonym | 6. 5. 2005 22:19

    Díky za recept, celá naše rodina si pochutnala!!!

  • Luba | 29. 4. 2005 19:09

    Moc nám chutnalo i přes počíteční nedůvěru

  • Stáňa | 24. 2. 2005 19:07

    Fakt dobré!

  • Simona | 23. 2. 2005 21:06

    To jsme se zase přejedli!

  • jarmila valsová | 22. 2. 2005 10:56

    Kuře tohoto názvu znám takto:upečeme kuře - máslo, sůl, kmín (v hlubší míse sklo)marináda - hodně cibule, worčestr, sojovka, česnek, sůl, pepr, cukr, citron, kečup, voda svaříme, zahustíme solamylem a nalejeme na upečené kuřea necháme prohřát. Můžeme udělat i ostré.Podávám s těstovinami.

  • Jana Pustějovská | 22. 2. 2005 09:11

    Výborné,moc jsme si pochutnali.

  • Alice | 26. 6. 2004 12:03

    Moc dobré

  • Stanislava Novotná | 23. 6. 2004 20:16

    Vynikající, doporučuji vyzkoušet

  • Anonym | 22. 6. 2004 18:36

    Fakt chuťovka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Grilovací koření Hladká mouka Kuřecí maso Olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Chorvatský bramborový salát z Dolače

Rafaelo

Rafaelo

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Domácí kandovaný zázvor

Domácí kandovaný zázvor

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Pečená dýně

Pečená dýně

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

90
Čertovský mls
Čertovský mls
87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
63
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
34
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Kuře Kanada
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact