• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře Kanada
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Kanada

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 50
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Kanada
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 100
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • grilovací koření
    • olej
    • hladká mouka
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 4
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,50
      l voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji opečeme na plátky nakrájenou cibuli (ne moc do tmava), přidáme nakrájenou na kostičky anglickou slaninu a ještě trochu opečeme. Kuře rozčtvrtíme, osolíme, obalíme v hladké mouce, ve které jsme promíchali trochu grilovacího koření.
2
Takto připravené kuře opečeme na cibulovém základě. Z vody, obou omáček, prolisovaného česneku, Solamylu promícháme marinádu. Opečené kuře zalijeme marinádou a dáme péci do trouby. Pečeme a podle potřeby přeléváme marinádou, je-li potřeba i trochou vody. Když je kuře měkké podáváme s rýží nebo s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pája S | 8. 5. 2009 13:08

    Opět jsem kuře dle tohoto receptu připravila.Je naprosto dokonalý.Je to má oblíbená úprava kuřete.Senzační opravdu.:-)

  • beba | 17. 7. 2007 21:41

    Keďže som nedostala kúpiť zajaca na recept na Podblanického králika, urobila som pre návštevu toto kura. Bolo to niečo fantastické a som rada, že som sa preň rozhodla. Návšteva sa nevedela dojesť a musela som im dať hneď recept. Výborné, skutočne výborné. Tá omáčka nemá chybu a chutí aj na krajci chleba - trošku zohriať spolu v mikrovlnke a je to bašta. P.Vencová veľká vďaka, musím vyskúšať viac vašich receptov. Odporučte nejaký výborný ako tento. Ešte raz veľká vďaka!

  • Herma Malá | 13. 5. 2007 12:03

    Výborné, použila jsem sojovou omáčku sladkokyselou, výborná chuť, budu opakovat

  • Iva Ticháčková | 25. 9. 2006 15:13

    Včera jsem dělala k obědu s rýží. Je to vynikající.Děkuji.

  • Renata Fajmonová | 22. 9. 2006 06:31

    Je to velice chutné.Jenom doporučuji.

  • Martin Fischer | 19. 9. 2006 14:02

    Výborné, dal jsem jedničku! Místo vody jsem použil pivo :o)

  • Lubor | 18. 9. 2006 21:46

    Lucko, taky to považujeme za baštičku jako ty, je to jeden z receptů, který dělám rád a často opakuju s různými menšími obměnami

  • Lucka Němečková | 17. 9. 2006 12:41

    dneska jsem tento recept vyzkoušela a přidala jsem k tomu i ten ananas. S bramborovou kašičkou je to teda baštička.

  • Ajka | 16. 9. 2006 21:34

    Dělám to pouze ze stehen, nemá fakt chybku

  • Viola Štefanková | 16. 9. 2006 18:11

    Vyskúšala som Váš recept a musim povedať,že nemá chybu. Je to pochúťka, Len som použila kuracie stehná namiesto kuraťa a bolo to tiež vznikajúce. Ďakujem

  • Hana Lorencová | 9. 9. 2006 11:48

    Dnes jsem vyzkoušela, výborné!

  • Lubka | 5. 9. 2006 21:33

    Moc dobré přidala jsem nakrájený kompotovaný ananas, byla to pochoutka

  • Lída | 5. 9. 2006 08:58

    Tento recept patří mezi nejlepší z kuřete,dělám velmi často,výborná je k tomu bramborová kaše.

  • Misa | 4. 9. 2006 15:02

    Miso, v Britanii lze skrob koupit vetsinou ale bramborovy a neni nejlevnejsi, vetsinou pouze v obchodem se zdravou vyzivou, jako je Holland & Barrett apod.

  • romča | 3. 9. 2006 16:13

    výborné-1,1,1,1,1....

  • Michaela Atherton | 8. 6. 2006 14:15

    Diky za rady... ale jsem ze vseho tak pomatena, ze tam proste neco placnu a uvidime, co z toho vyplave;o] holt proste nejdriv musim experimentovat, nez prijdu na tu spravnou volbu.

  • Simona | 8. 6. 2006 12:41

    Výborné, příště to zkusim se zmiňovaným ananasem může to být zajímavé.

  • Anonym | 18. 5. 2006 18:30

    Kukuřičný škrob /u nás pod názvem Maizena/ lze klidně použít, když nemám Solamyl klidně ho do všech takovýchto pokrmů přidávám

  • luckymili | 17. 5. 2006 22:33

    Michaelo, já bramborový škrob /solamyl/ vůbec nepoužívám, takže klidně můžeš použít cornflour/kukuřičný škrob/.A pro "angličtináře", je pravda, že některé potraviny se jinak nazývají v různých zemích, ale cornflour nebo cornstarch je kukuřičný škrob. A kukuřičná mouka je cornmeal.

  • Anonym | 17. 5. 2006 20:32

    Michaelo, Solamyl je bramborový škrob,Cornflower by měl být kukuřičný škrob,použití je stejné.

  • angličtinář | 17. 5. 2006 18:39

    Michaelo, kukuřičný škrob je anglicky cornstarch(GB) nebo maizena(USA). Kukuřičná mouka je něco jiného, to je prostě mouka, mletá kukuřice.

  • Michaela Atherton | 17. 5. 2006 16:14

    Tento recept bych rada zkusila, ale porad nemuzu prijit na to, pod cim najdu Solamyl v Anglii. Nema nekdo zkusennosti? Jsem velky zacatecnik ve vareni a jestli si dobre pamatuju, tak Solamyl je na zahustovani. Tady se ale vse zahustuje Cornflower, tudiz kukuricnou moukou. Je to to same?

  • Iva | 17. 5. 2006 12:03

    Moc chutné!

  • TEREZA STUCHLÍKOVÁ | 16. 5. 2006 13:35

    milujeme žampióny, a tak jsem v v cca polovině pečení kuře zasypala žampióny pokrájenými na plátky.óóó božské!!!!:-))))

  • aja | 15. 5. 2006 18:54

    fakt výborné

  • Kajina | 14. 5. 2006 18:00

    Dělala jsem pro rodinu na oslavu, dávám 1 a přidala jsem ten ananas jak se píše v diskusi a vynikající

  • Jana Ryšavá | 13. 5. 2006 10:48

    Musím jenom chválit, většinou vařím pro hosty jen osvědčené, ale tady jsem to "riskla". Opravdu výborné, dala jsem tam více škrobu, takže vznikla hustší omáčka, k tomu bramborová kaše a nemělo to chybu. Díky.

  • Olga Dolejšová | 6. 5. 2006 22:44

    Dnes jsem to dělala - výborné, chutnal moc.

  • Nilda | 6. 5. 2006 13:28

    Fakt výborné

  • Alena H. | 5. 5. 2006 06:47

    Výborné. Děkuji za recept.

  • Anonym | 27. 4. 2006 21:39

    Výborné

  • Katka | 14. 4. 2006 14:53

    Super! Jsem kuchařka začatečnice a myslím že se i´mi to moc povedlo!! Děkuji za lehký a hlavně vynikající recept.K

  • Marie Horáková | 11. 4. 2006 08:32

    Bylo to dobré, ale po přečtení komentářů jsem asi čekala víc. Není to přesně podle našeho gusta.

  • Marcela Vančurová | 10. 4. 2006 08:25

    Vynikající.Moc jsme si pochutnali.Podávali jsme s rýží a bramborami a tatarkou. Dávám 1*

  • Anonym | 7. 4. 2006 19:30

    S přidáním nasekaného ananasu, výborné

  • Romana | 6. 4. 2006 16:29

    Výborné a dávám 1.

  • Martina S. | 5. 4. 2006 15:13

    Dělala jsem jako "králík Kanada" a je to výborné. A ještě lepší to je až druhý den po upečení.

  • Ája | 3. 4. 2006 20:18

    Ke konci pečení přidám lžíci rybízové marmelády (domácího rosolu), vylepší to moc chuť

  • Hana | 3. 4. 2006 11:20

    Tento recept je u nas velice oblíbený, vylepšuji marinádu lžicí medu, rozinkami a rumem.Výborné!

  • Alena | 3. 4. 2006 09:19

    Kuřecí stehna jsem na noc namočila do marinády a ráno už postupovala přesně podle receptu. Ta vzniklá šťávička byla s rýží výborná!!Byl to moc dobrý nedělní oběd. Určitě brzy zopakuju. Dávám 1

  • Elina | 31. 3. 2006 15:17

    Králíček v tomto sosíku moc dobrý

  • Jana z VM | 31. 3. 2006 09:34

    Vy mě všichni těma komentářema tak lákáte, že jsem se rozhodla vyzkoušet to z králíka - však Aja to taky dělala z králíka. A protože jsem chtěla králíka původně péct a k tomu dušenou mrkev a brambory, tak ty přílohy nechám, máme to moc rádi a ten králík bude k tomu pikantnější. V pondělí dám vědět, jak to chutnalo!

  • Zdena z JM | 31. 3. 2006 09:26

    Vyzkoušeno,snězeno-výborné.Použila jsem kuřecí stehna,naložila jsem je na dva dny do marinády z omáček,vody a česneku.Potom jsem je z marinády vyndala a obalila v mouce.Pak jsem už postupovala podle receptu.Za 1.

  • Věra | 31. 3. 2006 08:19

    vyzkoušela jsem recept a musím souhlasit že je báječný.

  • Otakar Richter | 30. 3. 2006 21:46

    Už to dělám v jedno měsíci potřetí, je to báječný recept. Tentokrát jsem místo 1/2 litru vody dal 3 deci bílého vína a zbytek limonádu Sprite. A také jsem přidal hrst světlých hrozinek - sultánek. Je to vynikající - děkuji autorce ještě jednou za nápad!

  • Aja | 26. 3. 2006 21:17

    Tímto způsobem jsem pekla králíka a bylo to fajn, myslím, že vepřové by také šlo

  • Marika | 26. 3. 2006 19:26

    Vynikající, díky za recept. Pokusím se takhle upéct i vepřové maso

  • Alice | 22. 3. 2006 10:48

    Výborný sosíček, moc jsme si pochutnali

  • Halka Tytykalová | 21. 3. 2006 18:50

    Výborné, niet čo dodať

  • Marcela | 14. 3. 2006 11:29

    Včera jsem tento recepr připravila a je opravdu výborný. Díky za něj!

  • Aja | 12. 3. 2006 18:59

    Vynikající recept a vůbec se mi nezdá nejasně napsaný,prostě dávám tam ingredience, které jsou v receptu uvedeny

  • Michaela Atherton | 12. 3. 2006 15:47

    Pro kucharinky zacatecnice, jako jsem ja, je myslim tento recept popsan trochu nejasne.. tedy aspon ja jsem musela postup cist aspon trikrat, nez jsem pochopila co a jak. No offence:o] Dokazu si ale predstavit toto kuratko ve finale jako sweet'a'sour jak bylo receno, ale nejak mi nejde na mysl ten spenat... davaji tam do toho cesnek? Radeji se neptam, zda to byla Slavie nebo Sparta:o]

  • Věra | 10. 3. 2006 23:07

    Je to opravdu výborné, recept jsem už poslala dál a má velký úspěch super!!!

  • Jarmila Butulová | 9. 3. 2006 21:56

    Recept me zaujal, dnes jsem kuřátko vyzkoušela a skutečně vynikající.

  • Emča | 7. 3. 2006 21:32

    Hano T. souhlasím s Tebou, také nám moc chutná, teď vyzkouším ještě s tím ananasem, jak psal Otakar. Jinak máš pravdu, recepty p. Vencové také dělám nejvíce a mám s nimi nejlepší zkušenosti :-)

  • Hana Teplárková | 7. 3. 2006 18:15

    Tak to je chuťový zážitek,paní Vencová díky díky.Dávám opět 1.

  • Alina | 7. 3. 2006 11:13

    Orakare, díky za radzu

  • Otakar Richter | 6. 3. 2006 21:34

    Dělám obojí - buď jen šťávu, nebo nakrájím ananas či mandarínky na malé kostičky, tak 1/2 cm. V tom případě přiliju malino octa nebo citronové šťávy a mám něco jako "sweet-an-sour", t.j. sladkokyselé. Chutná báječně, hlavné ta omáčka.

  • Kotelník | 4. 3. 2006 17:17

    V jedné nejmenované pražské restauraci na fotbalovém hřišti k tomu dělají bramborový knedlík a špenát a i ten sosík a to je super ňamka.

  • Alina | 4. 3. 2006 16:43

    Otakare, to je dobrý nápad, vyzkouším a ten ananas nakrájíš a dáš do sosu? Nebo jen šťávu?

  • Anonym | 4. 3. 2006 10:45

    Výborný sos, moc nám včera chutnalo

  • Otakar Richter | 4. 3. 2006 08:58

    Místo vody dávám šťávu z ovocného kompotu, třeba ananasové konzervy, nebo mandarinků. I bez toho je to vynikající jídlo. Dobré i s bramborovou kaší, která vsákne omáčku.

  • Pavlína Svitáková | 1. 3. 2006 12:34

    Včera jsem upekla a je to VÝTEČNÉ !!Nejdříve jsem si říkala - tolik sojovky a worchesteru v marinádě,ale...Kuře šťavnaté a ten sosíček mňam.1***

  • Martina Horáčková | 28. 2. 2006 11:14

    už se peče v troubě a nádherně voní, synátor tu běhá kolem trouby a křičí chci hamat kuřátko...

  • E,mila | 15. 2. 2006 21:18

    Pavlíno, podle tohoto receptu dělám toto kuře docela často a vždy je jistota, že nám bude oběd chutnat. Nevím jestli jste udělala někde chybu nebo jestli Vám jenom ta chuť nevyhovuje. Upečené kuře je krásně měkoučné a má zlatavou šťávu rosolovité konzistence s příchutí sojovky, rozpečené cibule a česneku

  • Pavlina Liskova | 15. 2. 2006 20:44

    tak nevim kde jsem udelala chybu.....nejak se mi to nepovedlo.....nejprve jsem to kure lehce opekla na panvi spolecne s cibuli a slaninou a pak prendala na pekac a polila to stavou a dala pect do trouby.....tak nevim jestli to je spravne??..muzete mi nekdo prosim poradit jak to spravne udelat abysme si mohli take pochutnat???

  • Stáňa Nová | 13. 10. 2005 19:44

    Super obídek

  • Lubor | 6. 9. 2005 19:41

    To je žrádýlko, výborný sos, prostě mňam, mňam

  • pupen Hons | 28. 6. 2005 21:51

    Super papáničko! Kuřatko jak malované!

  • Alis | 7. 5. 2005 18:12

    Moc dobré, chutný sos

  • Anonym | 6. 5. 2005 22:19

    Díky za recept, celá naše rodina si pochutnala!!!

  • Luba | 29. 4. 2005 19:09

    Moc nám chutnalo i přes počíteční nedůvěru

  • Stáňa | 24. 2. 2005 19:07

    Fakt dobré!

  • Simona | 23. 2. 2005 21:06

    To jsme se zase přejedli!

  • jarmila valsová | 22. 2. 2005 10:56

    Kuře tohoto názvu znám takto:upečeme kuře - máslo, sůl, kmín (v hlubší míse sklo)marináda - hodně cibule, worčestr, sojovka, česnek, sůl, pepr, cukr, citron, kečup, voda svaříme, zahustíme solamylem a nalejeme na upečené kuřea necháme prohřát. Můžeme udělat i ostré.Podávám s těstovinami.

  • Jana Pustějovská | 22. 2. 2005 09:11

    Výborné,moc jsme si pochutnali.

  • Alice | 26. 6. 2004 12:03

    Moc dobré

  • Stanislava Novotná | 23. 6. 2004 20:16

    Vynikající, doporučuji vyzkoušet

  • Anonym | 22. 6. 2004 18:36

    Fakt chuťovka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Grilovací koření Hladká mouka Kuřecí maso Olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Voda Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pekingské maso

Pekingské maso

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Jablková bábovka s ořechy.

Jablková bábovka s ořechy.

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Azu po česku

Azu po česku

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

515
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
66
Dýňová tortila
Dýňová tortila
56
Čertovský mls
Čertovský mls
42
Máslové řízky
Máslové řízky
37
Banánové placičky / palačinky
Banánové placičky /…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

Hříšná přehlídka v Brně: Missí zadečky v akci!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Kuře Kanada
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact