Výborný recept. Zelí jsem ale dala do pekáče pod kuřecí čvrtky, šoupla do něj pár plátků jablka a bylo vynikající, jedno z nejlepších co jsem jedla! Podlévala jsem černým Kozlem a kuřecí čvrtky prošpikovala několika klínky slaniny. Chutnalo celé rodině.
Když tam dáte světlé pivo, není to ono. právě to černé dá tomu kuřeti chuť kachny...fakt!
Taky to dělám se světlým pivem, zelí dám dovnitř i do pekáče a pak je obě promíchám.Je to výborné
Moc dobrý, pekla jsem v uzavřeném pekáči krom posledních 10 minut. Zelí jsem dala dovnitř i pod kuře, pod kuřetem bylo značně lepší :-) Kolem, na i do kuřete jsem poházela kousky slaniny...Příště dám zelí jen kolem a pod kuře, a cibuli dovnitř kuřete.
No komentáře jsou různé. Po velmi dlouhém váhání jsem to uvařila, bylo to chutné, ale s kachnou to nemá nic společného. Myslím, že když je chuť na kachnu, udělej kachnu a když na kuře udělej kuře ala kuře.
Moc dobré, rychle a chutne, obzvaste pro milovniky kysaného zeli.Nemela jsem cerné pivo, dala svetlé a taky to bylo fajn.
Dávám 3. Ani nejlepší, ani nejhorší.
Dnes jsem ho udělala , moc nám to chutnalo
ještě chutnější je pokud do kuřete vložíme vydlabanou patku chleba, naplněnou sádlem. Sádlo se vsákne do chleby a ten pustí štávu, podobnou kachní chuti. To vše je výtečné
vsem doporucuji velmi dobre
Lenko Dobešová, dělám to podobně, ale ještě na zelí pokladu plátky anglické slaniny. To je pak vůně po celém bytě a ještě nikdy nic nezbylo.
Je to fakt skvělé!!!!
Výborné
Prom inte, uz sem si všimla - čeným
Pivem podlít černým nebo světlým?
Emilo Š. s těmi jablky nám to moc chutnalo, díky za nápad
Lenko Dobešová, já to dělám naprosto stejně jako vy. Je to výborné a zrovna zítra to bude na oběd.
Mezi zelí krájím ještě jedno či dvě (podle velikosti) jablka, změní to trochu chuť ale je to dobré
Výborné, jednoduché
Já to dělám jinak.Nejdřív v hrnci osmažím cibuli na sádle pak jemně zahustím hl.moukou,odstavím,trochu zelí dám do hrnce na zelí pokladu rozčtvrtěné kuře (osolené,okmínované) a opět na kuře zbytek zelí,peče se 30 min. přikryté a po 30 min. zelí odsunu z kuřete a nechám dopéct než se kuře jemně zbarví.Je to výborné s knedlíkem.
nic moc-mohlo to byt lepsi.
uz se tesim, az to vyzkousim. mame ale raeji zeli sladne nez kysele. muzu k tomu dat normalni sladke cervene zeli? dekuji za info.
uz som podobne nieco varil ale skuste ktomu pridat nakrajane platky jablka a ku koncu pecenia potriet kura karamelom.
Dělám něco podobného.Zelí, anglická slanina, cibule a navrch kuře solené a hodně posypané grilovacím kořením.Přikryté peču.Příloha noky neboli hop do vody.
Skvělé!!!!!!!!
Dával jsem i paprikovou klobásu do zelí a bylo také dobré, zase trochu jiné než jen se samotným zelím
Moc doporučuji přidat do zelí, kterým kuře naplníme a rovněž do zelí, kterým kuře obložíme, jednu či dvě velice kvalitní čabajky. Jídlo, již tak vyjimenčné chuti, dostane další rozměr. Vřele doporučuji, v konečném důsledku se dá tímto vyhnout přidání sádla, ne každý ho má běžně v lednici.
Zeli se tam muz dat i pod kure - treba kilo
Tak jsem úplně hloupá - tento recept má být kuře a lá kachna a já napsala recept na kuře a lá husa, ale ono to vyjde skoro nastejno.....
Jerště jeden dodatek - já nedávám ani cibuli, ani česnek, pouze drcený kmín, to sádlo a černé pivo, nakonec ta jablka.
Ještě maličkost - to pivo musí být černé, jinak to není ono a zapomněla jsem, že dávám lžíci sádla, aby to bylo opravdu jako HUSA!
Tento recept znám, dělám ho už léta - sice trošku jiný postup a zelí dělám zvlášť. Celé to vylepším a zjemním na plátky nakrájenými oloupanýmí jablky (asi 2-3 menší), která přidávám ke konci, než oddělám vrchni pekáček, aby všechno krásně zčervenalo.
Necpu to zelí do kuřete,ale je to výborné.
Moc chutné
Jano, nemá Váš pes zvýšenou hladinu cholesterolu po takové dobrotě ?
Ja dávám kuřeti do břicha vydlabanou patku chleba naplněnou sádlem, tu po upečení servíruju psovi
Vynikající a chutná báječně, mám zařazeno do oblíbených receptů
zítra jdu na to
Moc nám to chutnalo
Vynikající!!
Moc dobré s chlupatým knedlíkem