pomůcky
stojánek na grilování kuřete v troubě, mašlovačka, kastrůlek
Postup přípravy receptu
1
Kuře očistíme, omyjeme, nasolíme (i uvnitř!) a necháme do druhého dne proležet v lednici. Pak ho posadíme na stojánek, na nejnižší mřížku v předehřáté troubě, pečeme cca 1,5 hodiny.
2
Do mističky stojánku doléváme trošku vody vždy, když se vypeče, aby se nepřipalovala šťáva, ze začátku asi 3x potřeme šťávou z mističky. Tak 30 minut před koncem pečení už potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s kořením.
3
Nepečeme příliš zprudka, aby se kuře dobře propeklo! Po upečení naporcujeme a přelijeme troškou šťávy z mističky stojánku.
4
Jako příloha je dobrá zeleninová pánev nebo čerstvé pečivo, brambory. Nejideálnější váha kuřete pro tuto úpravu je 1 200 g.
Luxusní kuře! Pekla jsem ve formě na bábovku, nemám stojánek. Opravdu výborné a jednoduché.
Loukotová
|18. 6. 2013 13:54
Neskutečná mlaskačka :-P :-)) . Než jsem si pořídila stojánek, pekla jsem takhle kuře v bábovce. Posadila jsem ho na střed a také to šlo. Kuře bylo výborné, jen tu bábovku nikdo nechtěl umývat.
Výborné. Nemám doma stojánek na kuře, tak jsem použila plechovku s pivem, jak psala Marie, a ono to fungovalo :))) Ale pro příští grilování určitě už zakoupím stojánek.
Radim
|30. 7. 2011 21:16
Koupil jsem si od Teskomy něco podobnýho na kuře a je super jako od stánku.
Di -
|20. 1. 2010 10:38
Já dělám kuře na talíři, také se dost podobá grilovanému a na chuť je super!.
Marie Hřebejková
|20. 1. 2010 07:56
Někde jsem četla recept na kuře pečené na plechovce piva - té větší. Pivo otevřít, trochu ulít nebo upít, kuře na ni dát jako na stojánek a dát na misku. Ostatní postup stejný jako u tohoto receptu.