• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře Garam másala
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Garam másala

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Garam másala
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • citronová šťáva
    • 4
      lžička koření - garam masala zarovnané
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl voda (přibližně)
    • 2
      lžíce petrželová nať čerstvá nebo mražená najemno nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol, přidáme olej, cibuli necháme zpěnit a vložíme kuřecí čtvrtky, opečeme a nakonec krátce orestujeme polovinu nasekaného česneku a dvě lžičky Garam másaly. Podlijeme a zakryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
2
Před dohotovením pokrmu přidáme zbývající koření a česnek. Pokrm by se neměl dohušťovat, ale pokud chceme více šťávy, tak přidáme více vody a dohustíme záklechtkou. Hotový pokrm hustě zasypeme petrželovou natí.
3
Nejvhodnější přílohou je rýže jasmínová či parboiled, kterou můžeme pro barvu připravit s kari.
4
Pro urychlení můžeme použít vykostěné kuřecí maso. Tato úprava pokrmu je velice vhodná pro králičí maso, protože směs koření je velmi aromatická a zcela překryje typický králičí pach.
5
Garam másala je směs koření skládající se zejména z římského kmínu, skořice, koriandru, pískavice, hořčice, hřebíčku, pepře, anýzu, zázvoru, kmínu a dalších bylin. Doporučuji Koření od Antonína, obchůdek v Plzni, ale zasílá i na dobírku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Masala chai

Masala chai

Jogurtové Tandoori Masala řízky

Jogurtové Tandoori Masala řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 29. 8. 2013 17:59

    Korenie kupuje zasadne na trhoch. V Prahe je niekolko miest,kde sa konaju..a zozeniete korenie od vymyslu sveta. Alebo v centre v Naprstkovej 2 U Salvatora..je to roztomily,malinky obchodik s korenim :-) . Pani vam ho navazi, stoji to par korun :-)

  • Mysaq | 21. 8. 2011 00:20

    Výborné.

  • garam masala od Vitany...a j. | 8. 8. 2011 03:07

    je supr, bohužel už léta neviděno. Občas mám problém od Vitany sehnat i zaziky (jen od Vitany j výborné, jiné firmy tam cpou mátu, což nám nechutná), ale to zaziky mívá Tesco,když ho vidím koupím 10 balení, bo máme velkou spotřebu, chutná skvěle takřka všude. Dávám ho do bramb. salátu, bramborové kaše, do tvarohu k přímé spotřebě i na vařené brambory (polít pak máslem), do bílého jogurtu, prostě je výborné do skoro všech slaných jídel... :-)

  • Patrick Schmitt | 18. 3. 2008 16:43

    Není zač. Sám nechápu, proč se některé koření nedá v hypermarketech vůbec sehnat. Když už mají tak velký sortiment, mělo by být k dostání alespoň i takové koření. Mimochodem římský kmín sice vypadá podobně jak běžný kmín, chuťově je ale zcela odlišný, pokud tedy chce někdo vyrobit garam masalu sam dle meho popisu, tak by určitě neměl nahrazovat jeden kmín druhým, výsledek by byl asi spíše nechutný...

  • Jana Remková | 18. 3. 2008 10:19

    Pane Patriku moc díky,to pro nás bude asi nejjednodušší,ikdyž ten římský kmín,nevím,jestli seženeme,ale určitě se o to aspoň pokusím,Díky moc.Jana

  • Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:41

    Garam masalu si člověk může vyrobit i sam. Poměry jsou asi takové: 2 skořicové tyčinky, 3 bobkové listy, 40 g řísmského kmína, 25 g semínek koriandru, 20 g semínek kardamomu (zelené nebo černé), 20 g černého pepře celého, 15 g hřebíčku celého, 15 g mletého muškátového květu. Skořicové tyčinky rozlámete, bobkové listy rozdrolíte, rozpálíte těžkou pánev, veškeré koření až na muškátový květ za častého míchání (aby se nic nepřipálilo) restujete na suché pánvičce 2 až 3 minuty. Až vše schládne rozdrtíte např. v hmoždíři a smícháte s muškátovým květem. Pravda, že takto je to náročné a kardamom a římský kmín musíte sehnat stejně většinou jinde než v hypermarketu. Takže buď hledejte v prodejně specializované na koření, např. v Brně Koření od Sindibáda buď v Alfa pasáži nebo nahoře na Pekařské ulici nebo přes net třeba u www.samuel.cz

  • Sylva Karešová | 16. 3. 2008 19:11

    Garam masala vyrábí i firma Benkor. Na jejich stránkách www.benkor.cz se dozvíte více.. kam třeba koření dodávají atd.. Velmi pravděpodobně jej vyrábí i Radim Švec v Brně na Cejlu (ramram.ram@seznam.cz) - je možné se zeptat emailem. K nám do obchodu například od jeho firmy nějaké koření chodí.Jinak v Brně jistě Garam masala seženete v Alfa pasáži - je tam skvělý obchůdek s kořením. S přítelem máme rádi různá koření a ne všechna se právě v hypermarketech dají sehnat, takže ta Alfa nám byla doporučena a byli jsme oba nadšeni.

  • Martina Marťásek | 16. 3. 2008 15:05

    Jani , Daniello , anonym tu sice píše o Vitaně , ale bohužel , i když bydlím v poměrně velkém městě , od Vitany jsem na toto koření nenarazila . Jednu dobu bylo k sehnání od Avokáda , ale bohužel už ho nyní nevyrábí . Jinak se dá sehnat možná v Tescu v pasáži nebo v jakémkoliv obchůdku s kořením . Od Antonína mi jen přijde nejlépe namíchané . Daniello , myslím , že v zahraničí bude menší problém ho sehnat než u nás , těch krámků s kořením je tam podstatně více než u nás :-)) Tak držím palce oběma , ať seženete a pak dejte vědět :-)) Přeji krásný den :-)

  • Anonym | 16. 3. 2008 06:06

    Garam másala dělá i Vitana

  • Daniella O. | 16. 3. 2008 03:30

    Jani, Martina pise, ze Koreni od Antonina ma i zasilkovou sluzbu, takze mate stale moznost receptik vyzkouset. Take verim, ze to bude dobre, pokusim se koreni sehnat na mistnim trhu, protoze do zahranici Antonin urcite nezasila.

  • Jana Remková | 15. 3. 2008 21:28

    Tak to je teda smůla Marti,moc ráda experimentuji,ale netroufla bych si to koření odhadnout od oka.A já jsem z Orlové,do Plzně pro koření je to trochu z ruky.Ale jinak velice zajímavý recept! Jana

  • Martina Marťásek | 13. 3. 2008 17:02

    Jani , Garam másala je indická směs koření . Složení je uvedeno v odstavci pod receptem . Pokud ráda experimentujete , pak Vám ji doporučuji vyzkoušet , chuť je pro nás netypická a velice vonná , která nemusí vyhovovat všem :-)

  • Kuchařka on-line | 13. 3. 2008 17:00

    Jano, vysvětlení je přímo v receptu.

  • Martina Marťásek | 13. 3. 2008 16:56

    Paní Mária já sice nevím co všechno se jí , či nejí v Indii , ale paní Kubíková netvrdí , že králík je pro indickou kuchyni typický . Pouze to , že manžel má rád indickou kuchyni a králičí maso . Jedná se o kombinaci "našeho" králíka a indického koření . Mně tako kombinace chutná , tak jsem v receptu na ni upozornila :-))

  • Jana Remková | 13. 3. 2008 12:57

    Co to je Garam másala?

  • Mária | 13. 3. 2008 12:27

    Pani Kubíková, v Indii sa nejedia králiky.

  • milena kubikova | 13. 3. 2008 05:32

    tak toto urcite vyskusam s kralicim masom. moj muz je pozitivny na indicke jedla a kralicie maso. tato kombinacia mi pride dost nezvycajna a ani vo sne ma nenapadlo to nakombinovat. vdaka za typ.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Koření - Garam masala Kuřecí maso Petrželová nať Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Perník II.

Perník II.

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Fantastický bramborový chléb

Fantastický bramborový chléb

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Domácí čokoládová zmrzlina

Domácí čokoládová zmrzlina

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

69
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
41
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
39
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
31
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro milovníky domácích likérů
Svatojánská ořechovka: Tradiční letní lahůdka pro…
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
AHA.cz Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Páni kluci slavili 50 let: Zlomené srdce zamilované Reifové

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Pantofle, které nezujete celé léto: Toto jsou tipy stylistky na nejpohodlnější obuv!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Zuzana Mauréry (56): Nejen krásná po mamince (86)!

Zuzana Mauréry (56): Nejen krásná po mamince (86)!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

Znamení zvěrokruhu a toxické vztahy: Kdo bývá největší obětí?

  • Recepty.cz
  • Kuře Garam másala
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact