• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Kuře Garam másala
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Garam másala

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Garam másala
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • citronová šťáva
    • 4
      lžička koření - garam masala zarovnané
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl voda (přibližně)
    • 2
      lžíce petrželová nať čerstvá nebo mražená najemno nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol, přidáme olej, cibuli necháme zpěnit a vložíme kuřecí čtvrtky, opečeme a nakonec krátce orestujeme polovinu nasekaného česneku a dvě lžičky Garam másaly. Podlijeme a zakryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
2
Před dohotovením pokrmu přidáme zbývající koření a česnek. Pokrm by se neměl dohušťovat, ale pokud chceme více šťávy, tak přidáme více vody a dohustíme záklechtkou. Hotový pokrm hustě zasypeme petrželovou natí.
3
Nejvhodnější přílohou je rýže jasmínová či parboiled, kterou můžeme pro barvu připravit s kari.
4
Pro urychlení můžeme použít vykostěné kuřecí maso. Tato úprava pokrmu je velice vhodná pro králičí maso, protože směs koření je velmi aromatická a zcela překryje typický králičí pach.
5
Garam másala je směs koření skládající se zejména z římského kmínu, skořice, koriandru, pískavice, hořčice, hřebíčku, pepře, anýzu, zázvoru, kmínu a dalších bylin. Doporučuji Koření od Antonína, obchůdek v Plzni, ale zasílá i na dobírku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Masala chai

Masala chai

Jogurtové Tandoori Masala řízky

Jogurtové Tandoori Masala řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 29. 8. 2013 17:59

    Korenie kupuje zasadne na trhoch. V Prahe je niekolko miest,kde sa konaju..a zozeniete korenie od vymyslu sveta. Alebo v centre v Naprstkovej 2 U Salvatora..je to roztomily,malinky obchodik s korenim :-) . Pani vam ho navazi, stoji to par korun :-)

  • Mysaq | 21. 8. 2011 00:20

    Výborné.

  • garam masala od Vitany...a j. | 8. 8. 2011 03:07

    je supr, bohužel už léta neviděno. Občas mám problém od Vitany sehnat i zaziky (jen od Vitany j výborné, jiné firmy tam cpou mátu, což nám nechutná), ale to zaziky mívá Tesco,když ho vidím koupím 10 balení, bo máme velkou spotřebu, chutná skvěle takřka všude. Dávám ho do bramb. salátu, bramborové kaše, do tvarohu k přímé spotřebě i na vařené brambory (polít pak máslem), do bílého jogurtu, prostě je výborné do skoro všech slaných jídel... :-)

  • Patrick Schmitt | 18. 3. 2008 16:43

    Není zač. Sám nechápu, proč se některé koření nedá v hypermarketech vůbec sehnat. Když už mají tak velký sortiment, mělo by být k dostání alespoň i takové koření. Mimochodem římský kmín sice vypadá podobně jak běžný kmín, chuťově je ale zcela odlišný, pokud tedy chce někdo vyrobit garam masalu sam dle meho popisu, tak by určitě neměl nahrazovat jeden kmín druhým, výsledek by byl asi spíše nechutný...

  • Jana Remková | 18. 3. 2008 10:19

    Pane Patriku moc díky,to pro nás bude asi nejjednodušší,ikdyž ten římský kmín,nevím,jestli seženeme,ale určitě se o to aspoň pokusím,Díky moc.Jana

  • Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:41

    Garam masalu si člověk může vyrobit i sam. Poměry jsou asi takové: 2 skořicové tyčinky, 3 bobkové listy, 40 g řísmského kmína, 25 g semínek koriandru, 20 g semínek kardamomu (zelené nebo černé), 20 g černého pepře celého, 15 g hřebíčku celého, 15 g mletého muškátového květu. Skořicové tyčinky rozlámete, bobkové listy rozdrolíte, rozpálíte těžkou pánev, veškeré koření až na muškátový květ za častého míchání (aby se nic nepřipálilo) restujete na suché pánvičce 2 až 3 minuty. Až vše schládne rozdrtíte např. v hmoždíři a smícháte s muškátovým květem. Pravda, že takto je to náročné a kardamom a římský kmín musíte sehnat stejně většinou jinde než v hypermarketu. Takže buď hledejte v prodejně specializované na koření, např. v Brně Koření od Sindibáda buď v Alfa pasáži nebo nahoře na Pekařské ulici nebo přes net třeba u www.samuel.cz

  • Sylva Karešová | 16. 3. 2008 19:11

    Garam masala vyrábí i firma Benkor. Na jejich stránkách www.benkor.cz se dozvíte více.. kam třeba koření dodávají atd.. Velmi pravděpodobně jej vyrábí i Radim Švec v Brně na Cejlu (ramram.ram@seznam.cz) - je možné se zeptat emailem. K nám do obchodu například od jeho firmy nějaké koření chodí.Jinak v Brně jistě Garam masala seženete v Alfa pasáži - je tam skvělý obchůdek s kořením. S přítelem máme rádi různá koření a ne všechna se právě v hypermarketech dají sehnat, takže ta Alfa nám byla doporučena a byli jsme oba nadšeni.

  • Martina Marťásek | 16. 3. 2008 15:05

    Jani , Daniello , anonym tu sice píše o Vitaně , ale bohužel , i když bydlím v poměrně velkém městě , od Vitany jsem na toto koření nenarazila . Jednu dobu bylo k sehnání od Avokáda , ale bohužel už ho nyní nevyrábí . Jinak se dá sehnat možná v Tescu v pasáži nebo v jakémkoliv obchůdku s kořením . Od Antonína mi jen přijde nejlépe namíchané . Daniello , myslím , že v zahraničí bude menší problém ho sehnat než u nás , těch krámků s kořením je tam podstatně více než u nás :-)) Tak držím palce oběma , ať seženete a pak dejte vědět :-)) Přeji krásný den :-)

  • Anonym | 16. 3. 2008 06:06

    Garam másala dělá i Vitana

  • Daniella O. | 16. 3. 2008 03:30

    Jani, Martina pise, ze Koreni od Antonina ma i zasilkovou sluzbu, takze mate stale moznost receptik vyzkouset. Take verim, ze to bude dobre, pokusim se koreni sehnat na mistnim trhu, protoze do zahranici Antonin urcite nezasila.

  • Jana Remková | 15. 3. 2008 21:28

    Tak to je teda smůla Marti,moc ráda experimentuji,ale netroufla bych si to koření odhadnout od oka.A já jsem z Orlové,do Plzně pro koření je to trochu z ruky.Ale jinak velice zajímavý recept! Jana

  • Martina Marťásek | 13. 3. 2008 17:02

    Jani , Garam másala je indická směs koření . Složení je uvedeno v odstavci pod receptem . Pokud ráda experimentujete , pak Vám ji doporučuji vyzkoušet , chuť je pro nás netypická a velice vonná , která nemusí vyhovovat všem :-)

  • Kuchařka on-line | 13. 3. 2008 17:00

    Jano, vysvětlení je přímo v receptu.

  • Martina Marťásek | 13. 3. 2008 16:56

    Paní Mária já sice nevím co všechno se jí , či nejí v Indii , ale paní Kubíková netvrdí , že králík je pro indickou kuchyni typický . Pouze to , že manžel má rád indickou kuchyni a králičí maso . Jedná se o kombinaci "našeho" králíka a indického koření . Mně tako kombinace chutná , tak jsem v receptu na ni upozornila :-))

  • Jana Remková | 13. 3. 2008 12:57

    Co to je Garam másala?

  • Mária | 13. 3. 2008 12:27

    Pani Kubíková, v Indii sa nejedia králiky.

  • milena kubikova | 13. 3. 2008 05:32

    tak toto urcite vyskusam s kralicim masom. moj muz je pozitivny na indicke jedla a kralicie maso. tato kombinacia mi pride dost nezvycajna a ani vo sne ma nenapadlo to nakombinovat. vdaka za typ.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Koření - Garam masala Kuřecí maso Petrželová nať Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Pomazánka z červené řepy II.

Pomazánka z červené řepy II.

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

49
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
43
Dýňová tortila
Dýňová tortila
40
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
34
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Cibulkova vzpomínka na Yvonne Přenosilovou (†76):  Hříšné potěšení ve vlaku!

Cibulkova vzpomínka na Yvonne Přenosilovou (†76): Hříšné potěšení ve vlaku!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Kuře Garam másala
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact