• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře Garam másala
Napište svůj komentář k receptu

Kuře Garam másala

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře Garam másala
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí maso čtvrtky
    • 1
      ks cibule velká
    • sůl
    • citronová šťáva
    • 4
      lžička koření - garam masala zarovnané
    • 6
      stroužek česnek
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      dl voda (přibližně)
    • 2
      lžíce petrželová nať čerstvá nebo mražená najemno nasekaná

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí čtvrtky osolíme a jemně zakapeme citrónovou šťávou. Mezitím nakrájíme cibuli a nadrobno i česnek. Rozehřejeme hlubší pánev nebo kastrol, přidáme olej, cibuli necháme zpěnit a vložíme kuřecí čtvrtky, opečeme a nakonec krátce orestujeme polovinu nasekaného česneku a dvě lžičky Garam másaly. Podlijeme a zakryté dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vodou.
2
Před dohotovením pokrmu přidáme zbývající koření a česnek. Pokrm by se neměl dohušťovat, ale pokud chceme více šťávy, tak přidáme více vody a dohustíme záklechtkou. Hotový pokrm hustě zasypeme petrželovou natí.
3
Nejvhodnější přílohou je rýže jasmínová či parboiled, kterou můžeme pro barvu připravit s kari.
4
Pro urychlení můžeme použít vykostěné kuřecí maso. Tato úprava pokrmu je velice vhodná pro králičí maso, protože směs koření je velmi aromatická a zcela překryje typický králičí pach.
5
Garam másala je směs koření skládající se zejména z římského kmínu, skořice, koriandru, pískavice, hořčice, hřebíčku, pepře, anýzu, zázvoru, kmínu a dalších bylin. Doporučuji Koření od Antonína, obchůdek v Plzni, ale zasílá i na dobírku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Masala chai

Masala chai

Jogurtové Tandoori Masala řízky

Jogurtové Tandoori Masala řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 29. 8. 2013 17:59

    Korenie kupuje zasadne na trhoch. V Prahe je niekolko miest,kde sa konaju..a zozeniete korenie od vymyslu sveta. Alebo v centre v Naprstkovej 2 U Salvatora..je to roztomily,malinky obchodik s korenim :-) . Pani vam ho navazi, stoji to par korun :-)

  • Mysaq | 21. 8. 2011 00:20

    Výborné.

  • garam masala od Vitany...a j. | 8. 8. 2011 03:07

    je supr, bohužel už léta neviděno. Občas mám problém od Vitany sehnat i zaziky (jen od Vitany j výborné, jiné firmy tam cpou mátu, což nám nechutná), ale to zaziky mívá Tesco,když ho vidím koupím 10 balení, bo máme velkou spotřebu, chutná skvěle takřka všude. Dávám ho do bramb. salátu, bramborové kaše, do tvarohu k přímé spotřebě i na vařené brambory (polít pak máslem), do bílého jogurtu, prostě je výborné do skoro všech slaných jídel... :-)

  • Patrick Schmitt | 18. 3. 2008 16:43

    Není zač. Sám nechápu, proč se některé koření nedá v hypermarketech vůbec sehnat. Když už mají tak velký sortiment, mělo by být k dostání alespoň i takové koření. Mimochodem římský kmín sice vypadá podobně jak běžný kmín, chuťově je ale zcela odlišný, pokud tedy chce někdo vyrobit garam masalu sam dle meho popisu, tak by určitě neměl nahrazovat jeden kmín druhým, výsledek by byl asi spíše nechutný...

  • Jana Remková | 18. 3. 2008 10:19

    Pane Patriku moc díky,to pro nás bude asi nejjednodušší,ikdyž ten římský kmín,nevím,jestli seženeme,ale určitě se o to aspoň pokusím,Díky moc.Jana

  • Patrick Schmitt | 16. 3. 2008 19:41

    Garam masalu si člověk může vyrobit i sam. Poměry jsou asi takové: 2 skořicové tyčinky, 3 bobkové listy, 40 g řísmského kmína, 25 g semínek koriandru, 20 g semínek kardamomu (zelené nebo černé), 20 g černého pepře celého, 15 g hřebíčku celého, 15 g mletého muškátového květu. Skořicové tyčinky rozlámete, bobkové listy rozdrolíte, rozpálíte těžkou pánev, veškeré koření až na muškátový květ za častého míchání (aby se nic nepřipálilo) restujete na suché pánvičce 2 až 3 minuty. Až vše schládne rozdrtíte např. v hmoždíři a smícháte s muškátovým květem. Pravda, že takto je to náročné a kardamom a římský kmín musíte sehnat stejně většinou jinde než v hypermarketu. Takže buď hledejte v prodejně specializované na koření, např. v Brně Koření od Sindibáda buď v Alfa pasáži nebo nahoře na Pekařské ulici nebo přes net třeba u www.samuel.cz

  • Sylva Karešová | 16. 3. 2008 19:11

    Garam masala vyrábí i firma Benkor. Na jejich stránkách www.benkor.cz se dozvíte více.. kam třeba koření dodávají atd.. Velmi pravděpodobně jej vyrábí i Radim Švec v Brně na Cejlu (ramram.ram@seznam.cz) - je možné se zeptat emailem. K nám do obchodu například od jeho firmy nějaké koření chodí.Jinak v Brně jistě Garam masala seženete v Alfa pasáži - je tam skvělý obchůdek s kořením. S přítelem máme rádi různá koření a ne všechna se právě v hypermarketech dají sehnat, takže ta Alfa nám byla doporučena a byli jsme oba nadšeni.

  • Martina Marťásek | 16. 3. 2008 15:05

    Jani , Daniello , anonym tu sice píše o Vitaně , ale bohužel , i když bydlím v poměrně velkém městě , od Vitany jsem na toto koření nenarazila . Jednu dobu bylo k sehnání od Avokáda , ale bohužel už ho nyní nevyrábí . Jinak se dá sehnat možná v Tescu v pasáži nebo v jakémkoliv obchůdku s kořením . Od Antonína mi jen přijde nejlépe namíchané . Daniello , myslím , že v zahraničí bude menší problém ho sehnat než u nás , těch krámků s kořením je tam podstatně více než u nás :-)) Tak držím palce oběma , ať seženete a pak dejte vědět :-)) Přeji krásný den :-)

  • Anonym | 16. 3. 2008 06:06

    Garam másala dělá i Vitana

  • Daniella O. | 16. 3. 2008 03:30

    Jani, Martina pise, ze Koreni od Antonina ma i zasilkovou sluzbu, takze mate stale moznost receptik vyzkouset. Take verim, ze to bude dobre, pokusim se koreni sehnat na mistnim trhu, protoze do zahranici Antonin urcite nezasila.

  • Jana Remková | 15. 3. 2008 21:28

    Tak to je teda smůla Marti,moc ráda experimentuji,ale netroufla bych si to koření odhadnout od oka.A já jsem z Orlové,do Plzně pro koření je to trochu z ruky.Ale jinak velice zajímavý recept! Jana

  • Martina Marťásek | 13. 3. 2008 17:02

    Jani , Garam másala je indická směs koření . Složení je uvedeno v odstavci pod receptem . Pokud ráda experimentujete , pak Vám ji doporučuji vyzkoušet , chuť je pro nás netypická a velice vonná , která nemusí vyhovovat všem :-)

  • Kuchařka on-line | 13. 3. 2008 17:00

    Jano, vysvětlení je přímo v receptu.

  • Martina Marťásek | 13. 3. 2008 16:56

    Paní Mária já sice nevím co všechno se jí , či nejí v Indii , ale paní Kubíková netvrdí , že králík je pro indickou kuchyni typický . Pouze to , že manžel má rád indickou kuchyni a králičí maso . Jedná se o kombinaci "našeho" králíka a indického koření . Mně tako kombinace chutná , tak jsem v receptu na ni upozornila :-))

  • Jana Remková | 13. 3. 2008 12:57

    Co to je Garam másala?

  • Mária | 13. 3. 2008 12:27

    Pani Kubíková, v Indii sa nejedia králiky.

  • milena kubikova | 13. 3. 2008 05:32

    tak toto urcite vyskusam s kralicim masom. moj muz je pozitivny na indicke jedla a kralicie maso. tato kombinacia mi pride dost nezvycajna a ani vo sne ma nenapadlo to nakombinovat. vdaka za typ.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Citronová šťáva Koření - Garam masala Kuřecí maso Petrželová nať Rostlinný olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Brokolicová polévka IV

Brokolicová polévka IV

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduché kávové řezy s ořechy

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Kančí guláš - staročeský

Kančí guláš - staročeský

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

355
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
196
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
178
Filé v alobalu II.
Filé v alobalu II.
61
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Osiřelý život Karla Šípa: Odchod od rodiny a nářky v telefonu

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

Zemřela major Houlihanová z M*A*S*H! Lorettě Switové bylo 87

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

  • Recepty.cz
  • Kuře Garam másala
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact