• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře ein zwei
Napište svůj komentář k receptu

Kuře ein zwei

autor: Pastis
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře ein zwei
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře rozdělené na čtvrtky
    • 500
      ml pivo - černé 250-500
    • sůl
    • drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Pekáček vyložíme alobalem, abychom po večeři neměli práci s mytím. Kuřecí porce omyjeme, po obou stranách dobře (!) posolíme a posypeme drceným nebo celým kmínem. Položíme do pekáčku kůží nahoru. Během pečení neobracíme.
2
Troubu na 190 °C, horkovzdušnou na 175 °C a pečeme ve středu trouby 1-1/4 hodiny. A teď to nejdůležitější: každých 10 minut přeléváme kuře šťávou, případně přidáme pivo.
3
My k tomu jíme jen chleba, ale všechno ostatní (rýže, těstoviny, brambory, knedlík) se také hodí. Ta šťáva je neuvěřitelně dobrá. A žádný tuk - jen co je ho v tom kuřeti!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře s hříbky a tymiánem na víně

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jozef T. | 20. 9. 2007 12:58

    Dakujem pani Tereze. Kedze tento recept bol známy v Ceskoslovensku uz pred viac ako 30-timi rokmi (alebo este viac), je mi známe, ze sol neprechádza do samotného mäsa. Tu sa pouzíva morská sol (podstatne menej skodlivá, nez kamenná) na prípravu rôznych rýb podobným spôsobom. Napriek tomu Vám dakujem o záujem vysvetlit, co iní chápu ako "rýpání"...

  • Tereza J. | 20. 9. 2007 09:55

    Pán Jozef, kurča v soli môžete kľudne pripravovať. Tá soľ sa totiž pri takotmto množstve chová ako hlina,( teda kurča ňou nesolíte), Kurča pečiete akoby v hline. Soľ do kurčaťa nepreniká, je slané len toľko, koľko ste ho vopred osolili.

  • Tereza J. | 20. 9. 2007 09:55

    Pán Jozef, kurča v soli môžete kľudne pripravovať. Tá soľ sa totiž pri takotmto množstve chová ako hlina,( teda kurča ňou nesolíte), Kurča pečiete akoby v hline. Soľ do kurčaťa nepreniká, je slané len toľko, koľko ste ho vopred osolili.

  • Anonym | 20. 9. 2007 08:21

    Jdu si namazat chleba se sádlem a i si ho osolím!!

  • Anonym | 20. 9. 2007 08:21

    Jdu si namazat chleba se sádlem a i si ho osolím!!

  • Jozef T. | 19. 9. 2007 20:32

    Pani Jana, samozrejme, ze ho poznám. To neznamená, ze ho ale pripravujem.

  • jana kubíčková | 19. 9. 2007 18:35

    Souhlasně tleskám všem dámám ohledně diskuse s p.Josefem.Mimo jiné p.Josefe a znáte ten recept pečeného kuřete na doslova 1kgsoli rozprostřené na pekáči jak ho dělá opravdu moje kamarádka?Tak z toho by jste měl asi infarkt,s prominutím.

  • Jitka Bublová | 19. 9. 2007 14:01

    Naprosto souhlasím s Petrou a s Danielou, styl připomínek pana Jozefa rozhodně není o upozornění, ale naopak nepřijemně shazuje ten který recept. Osočování autorky, že si možná sype do každého jídla sůl bez ochutnávání, je jen hnusné rýpání, nic jiného. Kuřátko bude určitě super a bez soli bych si ho tedy rozhodně nedala.

  • Jozef T. | 13. 9. 2007 10:06

    Milá pani Petra:V domácnosti okrem mna zijú dalsí traja clenovia a tí tiez potrebujú jest. Vy urcite máte v chladnicke potraviny, ktoré nejedia vsetci clenovia rodiny. Takze kto "rýpe", bohuzial, ste Vy. Ale vdaka môjmu príspevku sa urcite niekomu otvorili oci a trebárs v budúcnosti bude opatrnejsí so solou. Iste viete, ze denná potreba je cca 2 g na osobu a bezne prijímame az 15 g (hlavne z dôvodu, ze sol je absolútne vo vsetkom) a preto ju treba obmedzit tam, kde to je mozné - teda doma.

  • Petra | 12. 9. 2007 17:36

    Jozefe, ted jste me pobavil! Vratila jsem se ke komentarum na salad Coleslaw, kde pisete, ze jeden prumyslove vyrobeny mate zrovna doma a najednou ho ani nejite. To ho jako chodite pouze tise obdivovat do lednicky? Asi mel v obchode neodolatelne baleni.... Myslim, ze tohle mnohym jako dukaz uplne postaci. Navic nechapu, co nezdraveho je na jidle, ktere se pripravuje absolutne bez tuku a kazdy si osoli podle sve chuti. Pochybuji, ze si tam nekdo nasype celou solnicku, ale pouze jemne prisoli Z OBOU STRAN, jak je uvedeno v receptu! Take se mi recept libi a Vy priste misto zbytecneho rypani zkuste pridat Vas vlastni, kdyz jste takovy odbornik.

  • Sc. | 12. 9. 2007 15:45

    Pane Jozefe, možná by pomohla změna stylu, a pak by to Vaše "upozorňování" skutečně vypadalo jako upozorňování a ne jako rýpání nebo napomínání.

  • Jozef T. | 12. 9. 2007 14:49

    Myslím, ze súdite bez dôkazov (Anonym, Daniela). Ked som spomenull korenie v saláte Coleslaw, to este neznamená, ze ho jem. Taktiez chcem dodat, ze zijem v inej krajine, ktorá pozná mnozstvo Vami uvádzaných receptov, ale ich pripravuje podstatne zdravsím spôsobom. Ja "nerýpem", chcem len upozornit na nezdravost niektorých ingrediencí, ich mnozstva, alebebo kombinácií. Je to tiez jeden zo spôsobov, ako priviest ludí k zdravsiemu stravovaniu. Ked to nepovie lekár... Pani Pastis, nikoho ste urcite neurazila, to je názor tých, co ich recepty, alebo pripomienky sú neustále kritizované.Môj jedálny lístok je daleko bohatsí, nez si Anonym myslí. Existuje mnozstvo príchutí, ktoré sol nahradia.

  • Daniella O. | 12. 9. 2007 13:41

    Pani Pastis Petite, nechapu, proc se omlouvate kvuli jednomu rypalovi za prima recept, kterym jste mnoha dalsim udelala radost.

  • Daniela | 12. 9. 2007 13:35

    Anonyme, nevim, jak casto ctete komentare, ale Jozef se zrejme velmi bavi tim, ze doporucuje do receptu ingredience, ktere tam nemaji co delat nebo naopak zpochybnuje, ty co jsou neodmyslitelne nutne. Podivejte se treba na salad Coleslaw. Asi take neji nic bez soli, kdyz si kupuje hotove vyrobky, jenom si potreboval zase rypnout.Uz se nemuzu dockat, az se doctu, ze do babovky patri misto cukru ocet. Osobne si myslim, ze tohle kuratko bude moc dobre a v nejblizsi dobe vyzkousim. Samozrejme osolene!!!

  • Pastis Petite | 12. 9. 2007 12:14

    Omlouvám se těm, kteří nesolí, ale psala jsem ten recept podle toho, jak se vaří v naší rodině. Samozřejmě když někdo nesolí, je to jeho právo, nikdo mu pistoli u hlavy nedrží. Jsme přece ve svobodné zemi. A tak se ještě jednou omlouvám, jestli jsem někoho urazila...

  • Anonym | 12. 9. 2007 09:26

    Jozefe ty by ses hodil do pohádky sůl nad zlato.chci tě vidět jak jíš jídlo bez soli.to musíš mít dost nudný jídelníček a zdravotní problémy.Já solím tak akorát a vím ,že je pro zdraví potřebná ,samozřejmě v míře!!!

  • Jozef T. | 11. 9. 2007 18:59

    S tou solou je to trochu prehnané, sú ludia, ktorí varia bez soli (dôvody môzu byt rôzne) a zbytocne ich drázdite slovami "po obou stranách dobře (!) posolíme". Je mozné, ze Vy ste tá osoba, ktorá este pred zacatím jedenia sype sol do vsetkého a sú ludia, ktorí solnicku v zivote do ruky nechytili, ale vychutnajú skutocnú chut jedla!

  • Kristýna Zíbrová | 11. 9. 2007 13:11

    Mysko, mysko..poradne cist..."po obo stranach dobre posolime a posypeme kminem.. : )

  • MYš | 11. 9. 2007 12:57

    Dotaz - nemelo by se to posolit ???

  • Anonym | 11. 9. 2007 11:04

    Pro mě zase kuřokachna, ale je to dobré

  • Petr Fišer | 11. 9. 2007 10:43

    aha, takže vlastně klasický kuřohus

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Drcený kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Caprese

Caprese

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
42
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
42
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
37
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Kuře ein zwei
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact