Kuře naporcujeme a zprudka osmažíme. Maso vyndáme a na tom samém oleji osmahneme prolisovaný česnek. Přidáme bylinky - petržel, tymián, bobkový list a necháme vše asi minutu nebo dvě minuty osmažit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, zamícháme a počkáme, dokud cibule nezesklovatí. Na cibulku potom vhodíme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájená rajčata a nakonec vhodíme do hrnce papriky nakrájené na tenké půlměsíčky. Počkáme, až se rajčata a papriky mírně rozvaří. Na zeleninu vložíme kousky kuřete, přiklopíme a necháme dusit na mírném ohni přibližně 45 minut. Čas od času zamícháme, aby se to nepřipálilo.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|13. 2. 2006 09:01
I kdyz jsme to meli jako soucast diety,bez kuze ,libova sunka a bez prilohy zaslouzi si tento recept 1*.
Nikola Vukovič
|17. 1. 2006 17:52
Kuře po prudkém osmažení posolím a okořením nař. grilovacím kořením - ono tím pak získá křupavou kůrčičku. Francouzi používají místo šunky slaninu a vše se dělá na olivovém oleji. Také je nejlepší používat rajčata z plechovky - št'áva udělá dokonalou omáčku. A já osobně to dělám ve varné míse a dávám vše zapéct do trouby. Je to vynikající...