• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“
Napište svůj komentář k receptu

Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 200
      g krůtí maso mleté
    • 100
      g anglická slanina
    • 250
      g šunka plátky - asi 0.5 cm silné
    • 1
      ks cibule velká = Alibaba
    • 40
      stroužek česnek = 40 loupežníků
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • zeleninová směs dle obliby
    • mléko
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Připravíme nejdříve nádivu z mletého krůtího masa: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaných 6 stroužků česneku, na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájeou šunku, zeleninovou směs, 2 vejce, strouhanku, nebo máčenou housku, trochu mléka, osolit a opepřit a směs zpracujeme na hustotu asi jako na sekanou.
2
Kuře vcelku vykostit a naplnit nádivkou. Otvor zašijeme nití, nebo párátky. Najemno rozetřeme zbyvajících 34 stroužků česneku se solí a promícháme s trochou olivového oleje. Kuře celé směsí potřeme a dáme do pekáče, nebo římského hrnce, podlijeme vodou a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. V případě římského hrnce troubu nepředehřívat. Po 15-ti minutách pečení na 250 °C, stáhnout teplotu na 180 °C a cca 2 hodiny volně péci.
3
Hotové kuře porcujeme na 1-2 cm silné, příčně krájené plátky a podáváme s vařenými, nebo restovanými bramborami a doporučuji špenát jako přílohu. Kuře můžeme podávat také s rýží a bílou omáčkou.
4
Kuře je velice pikantní. Není třeba se obávat velkého množství česneku, který se dlouhou tepelnou přípravou vypeče na již zmíněnou pikantní chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

"Červené" kuře

"Červené" kuře

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirek | 9. 1. 2007 13:38

    Já jsem začínal také s nádivkou z vepřového, ale krůtí mi připadá lepší. Nicméně je na každém, jaké má chutě.

  • Jana Vestfálová | 3. 1. 2007 11:24

    Tento recept znám ale místo krůtího masa dávám vepřové,ale určitě zkusím krůtí maso bude to mít určítě jinou chuť než s vepřovým děkuji za tip.Já česnek netřu se solí ,ale ho rozmačkám nebo nastrouhám na jemno,kuře si na solím vzlášť a nechám asi tak 3 minuty odpočinout a potom potírám časnekem s olivovým olejem.Jsem vředařka a přímo utřený česnek se solí mi nedělá dobře totiž když se česnek tře se solí vytváří slou čeninu která nedělá dobře žlučníkářům a vředařům.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Krůtí maso Kuřecí maso Mléko Olivový olej Pepř mletý Strouhanka Sůl Šunka Vejce Zeleninová směs
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Božský koláč

Božský koláč

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Špagety se šunkou

Špagety se šunkou

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
45
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
38
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
38
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka
33
Pikantní bramborový guláš
Pikantní bramborový guláš

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Kuře „Alibaba a 40 loupežníků“
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact