Připravíme nejdříve nádivu z mletého krůtího masa: Do mletého masa přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaných 6 stroužků česneku, na malé kostičky nakrájenou anglickou slaninu, na proužky nakrájeou šunku, zeleninovou směs, 2 vejce, strouhanku, nebo máčenou housku, trochu mléka, osolit a opepřit a směs zpracujeme na hustotu asi jako na sekanou.
2
Kuře vcelku vykostit a naplnit nádivkou. Otvor zašijeme nití, nebo párátky. Najemno rozetřeme zbyvajících 34 stroužků česneku se solí a promícháme s trochou olivového oleje. Kuře celé směsí potřeme a dáme do pekáče, nebo římského hrnce, podlijeme vodou a dáme do trouby předehřáté na 250 °C. V případě římského hrnce troubu nepředehřívat. Po 15-ti minutách pečení na 250 °C, stáhnout teplotu na 180 °C a cca 2 hodiny volně péci.
3
Hotové kuře porcujeme na 1-2 cm silné, příčně krájené plátky a podáváme s vařenými, nebo restovanými bramborami a doporučuji špenát jako přílohu. Kuře můžeme podávat také s rýží a bílou omáčkou.
4
Kuře je velice pikantní. Není třeba se obávat velkého množství česneku, který se dlouhou tepelnou přípravou vypeče na již zmíněnou pikantní chuť.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mirek
|9. 1. 2007 13:38
Já jsem začínal také s nádivkou z vepřového, ale krůtí mi připadá lepší. Nicméně je na každém, jaké má chutě.
Jana Vestfálová
|3. 1. 2007 11:24
Tento recept znám ale místo krůtího masa dávám vepřové,ale určitě zkusím krůtí maso bude to mít určítě jinou chuť než s vepřovým děkuji za tip.Já česnek netřu se solí ,ale ho rozmačkám nebo nastrouhám na jemno,kuře si na solím vzlášť a nechám asi tak 3 minuty odpočinout a potom potírám časnekem s olivovým olejem.Jsem vředařka a přímo utřený česnek se solí mi nedělá dobře totiž když se česnek tře se solí vytváří slou čeninu která nedělá dobře žlučníkářům a vředařům.