ks
kuřecí maso
celé kuře (možno koupit i čtvrtky nebo stehna)
1
ks
mražený špenát
(listový je samozřejmě lepší, ale mražený je spíš k sehnaní)
1
ks
houskový knedlík
(domácí je nejlepší)
1
ks
bramborový knedlík
(opět domácí lepší )
2
ks
cibule
5
lžíce
olej
3
stroužek
česnek
pepř mletý
sůl
2
ks
vejce
Postup přípravy receptu
1
Oloupanou cibuli a česnek nakrájím na půlměsíčky a vložím na dno pekáče. Zaleju pár lžicemi oleje. Poté pečlivě očištěné kuře nakrájím na čtyři části, z obou stran trochu osolím a popepřím (každý podle chuti). Dál je vložím do pekáče a maličko podleji maso vodou (půl hrníčku) a dám péci. V průběhu pečení kuře kontroluji a pokud je potřeba podlévám.
2
Mezitím dám do hrnce špenát, podleji ho trochu mlékem (hrneček). osolím, opepřím. Až špenát začne bublat, přidám 2 rozšlehaná vejce. A Dál míchám. Na konec špenát dochutím (každý podle svého).
3
Knedlíky připravím na talíř půl na půl a kuře podávám asi po hodince a půl (podle výkonu trouby) na talíř. Maso, špenát i knedlíky polejeme sosem, který vzniknul pod masem. Cibule a česnek tomu dají výbornou chuť.