• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře ala bažant
Napište svůj komentář k receptu

Kuře ala bažant

autor: obludka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 90
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí stehna
    • 2
      ks cibule
    • 150
      g slanina
    • 6
      ks bobkový list
    • 15
      ks jalovec kuličky
    • 10
      ks nové koření kuličky
    • 1
      lžička rozmarýn
    • máslo
    • sůl
    • hladká mouka
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Připravíme si všechno koření podle receptu. Začneme předehřívat troubu na 200°C.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do pekáče (který budeme následně dávat do trouby, ale nyní ho dáme na sporák) vložíme trochu másla. Máslo v pekáči rozehřejeme na sporáku. Po rozehřátí másla vložíme cibuli, slaninu a veškeré koření. Za stálého promíchávání opekáme cca 10 minut, než směs začne vonět.
3
Kuřecí stehna důkladně osolíme ze všech stran. Osolená kuřecí stehna položíme na směs do pekáče - kůží dolů. Podlijeme trochou vody (cca 2 deci), přiklopíme a pečeme takto 20 minut na 200°C.
4
Po 20 minutácha otočíme kuře (kůží nahoru), podle potřeby přilijeme vodu. Opět přiklopíme a pečeme dalších 20-30 minut.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

5
Poté vytáhneme pekáč z trouby na sporák (troubu nevypínáme). Kuře vytáhneme na talířek vedle, směs zaprášíme moukou a lehce provaříme (cca 5-10 minut, mícháme, aby se směs nepřichytila ke dnu). Podle potřeby přidáme vodu.
6
Poté vrátíme kuře na směs (kůži nahoru), pekáč vložíme zpět do trouby a pečeme ještě dalších 20 minut.
7
Jako příloha se hodí bramborový nebo lázeňský knedlík, brambor, bramborová kaše...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi

Kuřecí paličky s rýžovými nudlemi

Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou

Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou

Kuřecí stehna v bílém víně

Kuřecí stehna v bílém víně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Kuřecí
Pečení Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Jalovec Kuřecí stehna Máslo Nové koření Rozmarýn Slanina Sůl Voda

Jak naporcovat kuře

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Mazané řízky

Mazané řízky

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Gratinované brambory (nejen) se špenátem

Gratinované brambory (nejen) se…

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduchý vajíčkový salát s rajčaty

Jednoduché žampionové kari

Jednoduché žampionové kari

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak naporcovat kuře

Poslední sledované recepty

445
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
212
Čína z kapra
Čína z kapra
210
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
173
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
32
Domácí kandovaný zázvor
Domácí kandovaný zázvor

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky
Kuře / králík na zelenině (nejen) z…
Kuře a la Burgas
Kuře a la Burgas
Kuře a la kachna II.
Kuře a la kachna II.
Kuře ala Kanada
Kuře ala Kanada
Kuře Anča
Kuře Anča
Kuře dušené na rajčatech a cibuli
Kuře dušené na rajčatech a cibuli
  • Recepty.cz
  • Kuře ala bažant
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact