Dnes se na to chystám,pak dám vědět. :-*
Teda ženy to je přesný :-D Přítel i dcera se olizujou ještě teď :-D 8-)
Děkuji za recept, šupem zařazuji do našich rodinných. Mé úpravy: celé jablko a půl, do nich zapíchat hřebíček, kuře osolit i zevnitř, pivo (jen 2 dl) přidávat až na poslední půl hodinu pečení kdy zároveň odklopím aby kuřátko mělo kůrčičku. Kuře tak vůbec nezhořklo. Povedlo se velmi. Za 1.
doporučuju na kuře dát trochu sádla tak, aby stekla do štávy a nebo přidat ještě trochu sádla jen tak do pokáče, aby se rozpustilo ve štávě. je to hodně dobrý!!!
dekuji za inspiraci,dnes jsem tento receptik pouzila na slavnostni obed s bramborovym knedlickem a cervenym zelim.. :)
Tento recept je shodný s Kuřetem na černém pivu, ale musím říci, že pokud nemám černé Krušovice, dělala jsemx-krát na Plzni a vůbec mi nepřipadla chuť nahořklá, spíš na tom černém pivu mi přijde, že je to nasládlé, ale to je věc chuti.
Recept nemá chybu, navíc jsem zkusila podle rad přidat kyselé zelí a manžel se pak jenom olizoval
Zhořknutí štávy zabráníte tím, že černým pivem začnete podlévat až v cca v poslední půl hodině pečení.
Pekla jsem o víkendu, místo celého kuřete jsem dělala čtvrtky, do jablíčka jsem zapíchla pár hřebíčků a podlévala černým pivem Krušovice. Do omáčky jsem dala trošku medu..a byla akorát (nebyla hořká). Nám takto připravené maso chutná. Dělám podobně i krkovičku, jen k ní ještě přidávám trošku slaniny. Recept můžu doporučit, hodnotím 1. :-)
Пользователя сейчас нет на месте
skvele k tomu je cervene zeli mnam mnaam
Nesmíte použít pivo Plzeň. Je hořká a projeví se to na chuti. Jinak můžete podlít desítkou nebo dvanáctkou, je to jedno, ale před tím to pivo ochutnejte. Naopak k hotovému jídlu je Plzeň výborná!
Už jsem to měla a bylo to výborné
toto kuře je moc dobré
Paní Helenko, dělám tento recept stejně, jako Vy, jen kuře naplním kysaným zelím ( nemusím vařit přílohu ) a jablko vkládám celé. Hodně zdaru při vaření přeje Buchy
Taky se mi při prvním pokusu zdálo, že šťáva byla dost nahořklá, možná jsem použila vícestupňové pivo (vůbec mi nenapadlo tento detail řešit). Od té doby kuře peču bez piva, dovnitř kysané zelí, okořenit grilovacím kořením a mletým kmínem, pod kuře cibulku a nasekaný česnek a nemá to chybu.
oti mene mi mnogu mal kuro mi bega zenckite ot kuro ne znam oti samo so ke mavnam dva pati vi offff i vega i so da pram mnogu mi e mal kuro kasite nekoj lek za ova ve molam ke vi ja dam fatima za edna vecer
Dělala jsem několikrát, jablka doporučuji kyselejší a může jich být i víc, ale hlavně černé pivo musí být nízkostupňové, protože při vícestupňovém pivu, jak světlém, tak černém šťáva i část kuřete zhořkne, jinak osolím zevnitř i zvenku, posypu hodně kmínem, trochu opepřím a nakonec přidám lžíci sádla. Teď už kuře tahle jsem nedělala dlouho, protože nemohu sehnat nízkostupňové černé pivo, poslední kuřata bvla právě nahořklá.
Piva stačí dát 2 dcl (zapomněla jsem do receptu uvést množství). Jablka stačí půlka, dodá zajímavou chuť a vyváží hořkost piva. Dobré je přidat i lžíci sádla. Helena
Něco jsem musela udělat špatně, kuře jsem pekla bez jablek, podlevala černým pivem, ale zhořklo mi:-( respektive kuře se jíst dalo, ale šťávička byla nepoužitelná, děsivě hořká. Myslíte, že jsem to třeba pekla moc dlouho?
Kuře jsem pekla podle tohoto receptu, ale naporcované.Bylo to sice dobré jídlo, ale chuťově nám více vyhovuje "kuře na zelí zase jinak".Přesto dávám za jedna, oceňuji nápaditost receptu.
Lenko, samozřejmě můžeš dělat z kuřete porcovaného, naopak budeš mít kuře rychleji upečené. Já kuře vcelku vůbec nedělám, vždycky rozdělané na čtvrtky, ať je to na jakýkoliv způsob.Pivo dej určitě černé, cukr v něm krásně zkaramelizuje a udělá pěknou kůrčičku.
Jaky by byl vysledek, kdyby kure bylo uz naporcovane ? Neziju v CR a v obchodaku se neda sehnat kure cele. Postup by byl stejny, ze ? Muze mi nekdo poradit ? Predem dekuji.
Dělala jsem to tento víkend, jen to kuře bylo trochu bez chuti. Příště více okořením, jinak to bylo výborné.
výborné dávám jedničku opět máme další způsob baštění kuřete nebo kachny?
Není to špatné, ale kachna je kachna. Natožpak husa !
Upekla jsem kuře na světlém pivu a bez jablka a bylo to výborné. Vůně se z trouby linula , jako kdybych pekla kačenku. Výborné.
peču také rovnou se zelím. pokud nemám černé pivo, ke konci pečení potřu medem - krásná barva + vůně + malinko sladší výsledek - jako při použití černého piva. Doporučuju!
Červené zelí jsem použila sterilované
Dělala jsem to o víkendu, ale se světlým pivem,protože jsem černé neměla, ale nevadilo to.Chtěla jsem to zkusit s tím zelím uvnitř, ale nevěděla jsem jak na to, když máme rádi zelí hodně nasladko a nemohla bych ho ochucovat během pečení,tak jsem tam dala jen to jablko a bylo to výborný. Jen to budu příště dělat o něco déle, ta hodina byla na kuře málo, moc se neopeklo.
To červené zelí dáváte hlávkové nebo sterilované?Zkusím to!
velice dobré. Použila jsem červené zelí do kuřete a bílé jako oblohu.
Dobrý recept pro studenější dny.
Je to parda. Obcas do toho dam jeste jemne nakrajenoun sunku
do kuřete jsem vložila 2 střední jablíčka+červené zelí, černé pivo jsem neměla-použila jsem obyč. 10st. pivo - vynikající. Dávám 1
Výborné
Super, paráda! Bašta za vsechny prachy! 1*****
zkusila jsem variantu s červeným zelím, bylo to super, s bramborovým knedlíkem a pivem ... :-), jablko jsem nedavala, dekuji za skvělý a nenáročný recept!
Dnes to budu zkoušet moc se těším...
moooooc dobré!!!
Tolik "hladovych" pohledu jsem dlouho nezazila... Jedno kure je proste malo!!! Do dutiny jsem dala nejen jablicko, ale i to zeli a zbytek zeli do pekacku. Trochu piva do dutiny a hlavne pod kuratko a po chvili se vsichni sbihali podivat co to tak voni... A jak chutna... Proste jedno je malo!!! Tisice dekovnych dopisu (to mam vyridit), Pile
Místo jablka zkuste alespoň pět jahod a na závěr na kůrčičku pár kapek slivovice, nechat chvíli odpočnout.Paráda!
My to doma děláme strašně moc dlouho a nemůžeme si to vynachválit!!! Ale dovnitř dáváme červené zelí, které tomu dodá opravdovou chuť. Doporučuji!!!
Skvělé je ještě také rozškvařit slaninu, na ní zesklovatět cibulku, na to rozložit kysané zelí, na to teprve položit kuřátko (uvnitř s jablíčkem či bez), osolit okmínovat, hned na začítku podlít černým pivem a vypékaným sosíkem polévat. Péct tak 25 min přikryté a pak asi stejnou dobu bez poklice. Mňam!!! A do zelí strouhám jablíčko taky. Jako přílhu můžete podávat pravé nedělení maminčiny noky:-) (knedlík je samozřejmě nejlepší)
Já dávám do dutiny kuřete steril.zelí,nikoliv jablko.Chutná to výborně.
tento recept otiskl bavič Petr Novotný před pár lety ve Vlastě, a získal ho prý od manželky Přemka Podlahy , nedává tam jablko, ale i tak je to vynikající bašta !!! Je to stokrát lepší než kachna, ze které se vypeče akorát hodně sádla a masa na ní moc není.Každý kdo tuhle dobrotu ochutná, děkuje hlavičce která to vymyslela ! Určitě vyzkoušejte !!!
Tento recept dělám, kuře uvnitř vysypu drceným kmínem a do jablek zapíchnu pár hřebíčků. Je to skvělé!!!! Baštíme to s rýží :-)
je to paráda! Nikde jinde jsem tento recept nenašla jen tady. Tento recept je super v tom, že nemusíme péct mastnou a tučnou kachnu a výsledek je stejný. Né-li lepší. Doporučuji všem!!!