• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře a la kachna
Napište svůj komentář k receptu

Kuře a la kachna

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře a la kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kuřecí maso celé kuře
    • pivo - černé
    • jablka
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha: knedlíky, zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou

Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majda | 26. 10. 2013 18:40

    Dnes se na to chystám,pak dám vědět. :-*

  • Kristýna 27 | 4. 12. 2011 10:22

    Teda ženy to je přesný :-D Přítel i dcera se olizujou ještě teď :-D 8-)

  • Zdenka Kocmichová | 24. 4. 2010 14:02

    Děkuji za recept, šupem zařazuji do našich rodinných. Mé úpravy: celé jablko a půl, do nich zapíchat hřebíček, kuře osolit i zevnitř, pivo (jen 2 dl) přidávat až na poslední půl hodinu pečení kdy zároveň odklopím aby kuřátko mělo kůrčičku. Kuře tak vůbec nezhořklo. Povedlo se velmi. Za 1.

  • Gabriela Hájková | 25. 10. 2009 11:40

    doporučuju na kuře dát trochu sádla tak, aby stekla do štávy a nebo přidat ještě trochu sádla jen tak do pokáče, aby se rozpustilo ve štávě. je to hodně dobrý!!!

  • Monika Krausova | 25. 12. 2008 22:04

    dekuji za inspiraci,dnes jsem tento receptik pouzila na slavnostni obed s bramborovym knedlickem a cervenym zelim.. :)

  • Jana Fabiánová | 9. 7. 2008 12:59

    Tento recept je shodný s Kuřetem na černém pivu, ale musím říci, že pokud nemám černé Krušovice, dělala jsemx-krát na Plzni a vůbec mi nepřipadla chuť nahořklá, spíš na tom černém pivu mi přijde, že je to nasládlé, ale to je věc chuti.

  • Lenka žvouková | 12. 6. 2008 12:28

    Recept nemá chybu, navíc jsem zkusila podle rad přidat kyselé zelí a manžel se pak jenom olizoval

  • jarmil | 5. 1. 2008 11:32

    Zhořknutí štávy zabráníte tím, že černým pivem začnete podlévat až v cca v poslední půl hodině pečení.

  • Jana Vencková | 28. 10. 2007 19:33

    Pekla jsem o víkendu, místo celého kuřete jsem dělala čtvrtky, do jablíčka jsem zapíchla pár hřebíčků a podlévala černým pivem Krušovice. Do omáčky jsem dala trošku medu..a byla akorát (nebyla hořká). Nám takto připravené maso chutná. Dělám podobně i krkovičku, jen k ní ještě přidávám trošku slaniny. Recept můžu doporučit, hodnotím 1. :-)

  • Anonym | 13. 9. 2007 15:50

    Пользователя сейчас нет на месте

  • tereza | 13. 9. 2007 09:40

    skvele k tomu je cervene zeli mnam mnaam

  • Hela - | 11. 9. 2007 15:46

    Nesmíte použít pivo Plzeň. Je hořká a projeví se to na chuti. Jinak můžete podlít desítkou nebo dvanáctkou, je to jedno, ale před tím to pivo ochutnejte. Naopak k hotovému jídlu je Plzeň výborná!

  • Eva Boháčková | 10. 9. 2007 11:59

    Už jsem to měla a bylo to výborné

  • roman luski | 5. 9. 2007 17:59

    toto kuře je moc dobré

  • Buchy | 4. 9. 2007 19:55

    Paní Helenko, dělám tento recept stejně, jako Vy, jen kuře naplním kysaným zelím ( nemusím vařit přílohu ) a jablko vkládám celé. Hodně zdaru při vaření přeje Buchy

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 10:54

    Taky se mi při prvním pokusu zdálo, že šťáva byla dost nahořklá, možná jsem použila vícestupňové pivo (vůbec mi nenapadlo tento detail řešit). Od té doby kuře peču bez piva, dovnitř kysané zelí, okořenit grilovacím kořením a mletým kmínem, pod kuře cibulku a nasekaný česnek a nemá to chybu.

  • bajram pajo | 16. 6. 2007 21:39

    oti mene mi mnogu mal kuro mi bega zenckite ot kuro ne znam oti samo so ke mavnam dva pati vi offff i vega i so da pram mnogu mi e mal kuro kasite nekoj lek za ova ve molam ke vi ja dam fatima za edna vecer

  • Marcela | 11. 5. 2007 14:48

    Dělala jsem několikrát, jablka doporučuji kyselejší a může jich být i víc, ale hlavně černé pivo musí být nízkostupňové, protože při vícestupňovém pivu, jak světlém, tak černém šťáva i část kuřete zhořkne, jinak osolím zevnitř i zvenku, posypu hodně kmínem, trochu opepřím a nakonec přidám lžíci sádla. Teď už kuře tahle jsem nedělala dlouho, protože nemohu sehnat nízkostupňové černé pivo, poslední kuřata bvla právě nahořklá.

  • Anonym | 27. 11. 2006 16:21

    Piva stačí dát 2 dcl (zapomněla jsem do receptu uvést množství). Jablka stačí půlka, dodá zajímavou chuť a vyváží hořkost piva. Dobré je přidat i lžíci sádla. Helena

  • Anonym | 3. 11. 2006 22:38

    Něco jsem musela udělat špatně, kuře jsem pekla bez jablek, podlevala černým pivem, ale zhořklo mi:-( respektive kuře se jíst dalo, ale šťávička byla nepoužitelná, děsivě hořká. Myslíte, že jsem to třeba pekla moc dlouho?

  • Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:09

    Kuře jsem pekla podle tohoto receptu, ale naporcované.Bylo to sice dobré jídlo, ale chuťově nám více vyhovuje "kuře na zelí zase jinak".Přesto dávám za jedna, oceňuji nápaditost receptu.

  • Míla Kořínková | 24. 9. 2006 21:47

    Lenko, samozřejmě můžeš dělat z kuřete porcovaného, naopak budeš mít kuře rychleji upečené. Já kuře vcelku vůbec nedělám, vždycky rozdělané na čtvrtky, ať je to na jakýkoliv způsob.Pivo dej určitě černé, cukr v něm krásně zkaramelizuje a udělá pěknou kůrčičku.

  • Lenka Muzi | 23. 9. 2006 22:44

    Jaky by byl vysledek, kdyby kure bylo uz naporcovane ? Neziju v CR a v obchodaku se neda sehnat kure cele. Postup by byl stejny, ze ? Muze mi nekdo poradit ? Predem dekuji.

  • Martina W. | 12. 9. 2006 11:33

    Dělala jsem to tento víkend, jen to kuře bylo trochu bez chuti. Příště více okořením, jinak to bylo výborné.

  • pavlína | 4. 9. 2006 13:29

    výborné dávám jedničku opět máme další způsob baštění kuřete nebo kachny?

  • Anonym | 30. 8. 2006 13:58

    Není to špatné, ale kachna je kachna. Natožpak husa !

  • Jitka Klučková | 27. 8. 2006 09:58

    Upekla jsem kuře na světlém pivu a bez jablka a bylo to výborné. Vůně se z trouby linula , jako kdybych pekla kačenku. Výborné.

  • ELA | 23. 8. 2006 14:41

    peču také rovnou se zelím. pokud nemám černé pivo, ke konci pečení potřu medem - krásná barva + vůně + malinko sladší výsledek - jako při použití černého piva. Doporučuju!

  • Marie Svobodová | 3. 8. 2006 23:14

    Červené zelí jsem použila sterilované

  • Ivana Lédlová | 3. 8. 2006 21:56

    Dělala jsem to o víkendu, ale se světlým pivem,protože jsem černé neměla, ale nevadilo to.Chtěla jsem to zkusit s tím zelím uvnitř, ale nevěděla jsem jak na to, když máme rádi zelí hodně nasladko a nemohla bych ho ochucovat během pečení,tak jsem tam dala jen to jablko a bylo to výborný. Jen to budu příště dělat o něco déle, ta hodina byla na kuře málo, moc se neopeklo.

  • Petja Blue | 2. 8. 2006 10:10

    To červené zelí dáváte hlávkové nebo sterilované?Zkusím to!

  • patris | 22. 7. 2006 19:09

    velice dobré. Použila jsem červené zelí do kuřete a bílé jako oblohu.

  • Anina | 17. 7. 2006 21:23

    Dobrý recept pro studenější dny.

  • Bob | 12. 7. 2006 19:13

    Je to parda. Obcas do toho dam jeste jemne nakrajenoun sunku

  • Marie Svobodová | 2. 7. 2006 15:14

    do kuřete jsem vložila 2 střední jablíčka+červené zelí, černé pivo jsem neměla-použila jsem obyč. 10st. pivo - vynikající. Dávám 1

  • Natalie Holá | 17. 5. 2006 19:21

    Výborné

  • pupen Hons | 13. 1. 2006 13:08

    Super, paráda! Bašta za vsechny prachy! 1*****

  • Eva P | 7. 11. 2005 15:27

    zkusila jsem variantu s červeným zelím, bylo to super, s bramborovým knedlíkem a pivem ... :-), jablko jsem nedavala, dekuji za skvělý a nenáročný recept!

  • Petr Doubravský | 6. 10. 2005 14:08

    Dnes to budu zkoušet moc se těším...

  • pupen Hons | 28. 6. 2005 21:48

    moooooc dobré!!!

  • Pilence | 7. 3. 2005 10:52

    Tolik "hladovych" pohledu jsem dlouho nezazila... Jedno kure je proste malo!!! Do dutiny jsem dala nejen jablicko, ale i to zeli a zbytek zeli do pekacku. Trochu piva do dutiny a hlavne pod kuratko a po chvili se vsichni sbihali podivat co to tak voni... A jak chutna... Proste jedno je malo!!! Tisice dekovnych dopisu (to mam vyridit), Pile

  • Vladimír Vondrák | 3. 3. 2005 15:16

    Místo jablka zkuste alespoň pět jahod a na závěr na kůrčičku pár kapek slivovice, nechat chvíli odpočnout.Paráda!

  • Janulacek | 5. 2. 2005 19:36

    My to doma děláme strašně moc dlouho a nemůžeme si to vynachválit!!! Ale dovnitř dáváme červené zelí, které tomu dodá opravdovou chuť. Doporučuji!!!

  • Jaja Jaja | 29. 11. 2004 14:57

    Skvělé je ještě také rozškvařit slaninu, na ní zesklovatět cibulku, na to rozložit kysané zelí, na to teprve položit kuřátko (uvnitř s jablíčkem či bez), osolit okmínovat, hned na začítku podlít černým pivem a vypékaným sosíkem polévat. Péct tak 25 min přikryté a pak asi stejnou dobu bez poklice. Mňam!!! A do zelí strouhám jablíčko taky. Jako přílhu můžete podávat pravé nedělení maminčiny noky:-) (knedlík je samozřejmě nejlepší)

  • Anonym | 28. 11. 2004 12:02

    Já dávám do dutiny kuřete steril.zelí,nikoliv jablko.Chutná to výborně.

  • Míla Kořínková | 27. 11. 2004 21:06

    tento recept otiskl bavič Petr Novotný před pár lety ve Vlastě, a získal ho prý od manželky Přemka Podlahy , nedává tam jablko, ale i tak je to vynikající bašta !!! Je to stokrát lepší než kachna, ze které se vypeče akorát hodně sádla a masa na ní moc není.Každý kdo tuhle dobrotu ochutná, děkuje hlavičce která to vymyslela ! Určitě vyzkoušejte !!!

  • Efina | 27. 11. 2004 12:35

    Tento recept dělám, kuře uvnitř vysypu drceným kmínem a do jablek zapíchnu pár hřebíčků. Je to skvělé!!!! Baštíme to s rýží :-)

  • Gisela Kumštová | 17. 7. 2004 12:08

    je to paráda! Nikde jinde jsem tento recept nenašla jen tady. Tento recept je super v tom, že nemusíme péct mastnou a tučnou kachnu a výsledek je stejný. Né-li lepší. Doporučuji všem!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Oslava Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Tvarohové knedlíky plněné ovocem

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Uzený vývar

Uzený vývar

Buřty na pivě

Buřty na pivě

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

65
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
40
Vykrajované měsíčky
Vykrajované měsíčky
35
Borůvkový mls s meruňkami
Borůvkový mls s meruňkami
35
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
30
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

  • Recepty.cz
  • Kuře a la kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact