• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře a la kachna
Napište svůj komentář k receptu

Kuře a la kachna

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře a la kachna
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • kuřecí maso celé kuře
    • pivo - černé
    • jablka
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Kuře osolíme, okmínujeme, dovnitř vložíme nakrájené jablko a podlijeme. Dáme péci. Během pečení podléváme černým pivem a poléváme šťávou. Příloha: knedlíky, zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře a la kachna II.

Kuře a la kachna II.

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou

Kuře (kachna) s kaštanovou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majda | 26. 10. 2013 18:40

    Dnes se na to chystám,pak dám vědět. :-*

  • Kristýna 27 | 4. 12. 2011 10:22

    Teda ženy to je přesný :-D Přítel i dcera se olizujou ještě teď :-D 8-)

  • Zdenka Kocmichová | 24. 4. 2010 14:02

    Děkuji za recept, šupem zařazuji do našich rodinných. Mé úpravy: celé jablko a půl, do nich zapíchat hřebíček, kuře osolit i zevnitř, pivo (jen 2 dl) přidávat až na poslední půl hodinu pečení kdy zároveň odklopím aby kuřátko mělo kůrčičku. Kuře tak vůbec nezhořklo. Povedlo se velmi. Za 1.

  • Gabriela Hájková | 25. 10. 2009 11:40

    doporučuju na kuře dát trochu sádla tak, aby stekla do štávy a nebo přidat ještě trochu sádla jen tak do pokáče, aby se rozpustilo ve štávě. je to hodně dobrý!!!

  • Monika Krausova | 25. 12. 2008 22:04

    dekuji za inspiraci,dnes jsem tento receptik pouzila na slavnostni obed s bramborovym knedlickem a cervenym zelim.. :)

  • Jana Fabiánová | 9. 7. 2008 12:59

    Tento recept je shodný s Kuřetem na černém pivu, ale musím říci, že pokud nemám černé Krušovice, dělala jsemx-krát na Plzni a vůbec mi nepřipadla chuť nahořklá, spíš na tom černém pivu mi přijde, že je to nasládlé, ale to je věc chuti.

  • Lenka žvouková | 12. 6. 2008 12:28

    Recept nemá chybu, navíc jsem zkusila podle rad přidat kyselé zelí a manžel se pak jenom olizoval

  • jarmil | 5. 1. 2008 11:32

    Zhořknutí štávy zabráníte tím, že černým pivem začnete podlévat až v cca v poslední půl hodině pečení.

  • Jana Vencková | 28. 10. 2007 19:33

    Pekla jsem o víkendu, místo celého kuřete jsem dělala čtvrtky, do jablíčka jsem zapíchla pár hřebíčků a podlévala černým pivem Krušovice. Do omáčky jsem dala trošku medu..a byla akorát (nebyla hořká). Nám takto připravené maso chutná. Dělám podobně i krkovičku, jen k ní ještě přidávám trošku slaniny. Recept můžu doporučit, hodnotím 1. :-)

  • Anonym | 13. 9. 2007 15:50

    Пользователя сейчас нет на месте

  • tereza | 13. 9. 2007 09:40

    skvele k tomu je cervene zeli mnam mnaam

  • Hela - | 11. 9. 2007 15:46

    Nesmíte použít pivo Plzeň. Je hořká a projeví se to na chuti. Jinak můžete podlít desítkou nebo dvanáctkou, je to jedno, ale před tím to pivo ochutnejte. Naopak k hotovému jídlu je Plzeň výborná!

  • Eva Boháčková | 10. 9. 2007 11:59

    Už jsem to měla a bylo to výborné

  • roman luski | 5. 9. 2007 17:59

    toto kuře je moc dobré

  • Buchy | 4. 9. 2007 19:55

    Paní Helenko, dělám tento recept stejně, jako Vy, jen kuře naplním kysaným zelím ( nemusím vařit přílohu ) a jablko vkládám celé. Hodně zdaru při vaření přeje Buchy

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 10:54

    Taky se mi při prvním pokusu zdálo, že šťáva byla dost nahořklá, možná jsem použila vícestupňové pivo (vůbec mi nenapadlo tento detail řešit). Od té doby kuře peču bez piva, dovnitř kysané zelí, okořenit grilovacím kořením a mletým kmínem, pod kuře cibulku a nasekaný česnek a nemá to chybu.

  • bajram pajo | 16. 6. 2007 21:39

    oti mene mi mnogu mal kuro mi bega zenckite ot kuro ne znam oti samo so ke mavnam dva pati vi offff i vega i so da pram mnogu mi e mal kuro kasite nekoj lek za ova ve molam ke vi ja dam fatima za edna vecer

  • Marcela | 11. 5. 2007 14:48

    Dělala jsem několikrát, jablka doporučuji kyselejší a může jich být i víc, ale hlavně černé pivo musí být nízkostupňové, protože při vícestupňovém pivu, jak světlém, tak černém šťáva i část kuřete zhořkne, jinak osolím zevnitř i zvenku, posypu hodně kmínem, trochu opepřím a nakonec přidám lžíci sádla. Teď už kuře tahle jsem nedělala dlouho, protože nemohu sehnat nízkostupňové černé pivo, poslední kuřata bvla právě nahořklá.

  • Anonym | 27. 11. 2006 16:21

    Piva stačí dát 2 dcl (zapomněla jsem do receptu uvést množství). Jablka stačí půlka, dodá zajímavou chuť a vyváží hořkost piva. Dobré je přidat i lžíci sádla. Helena

  • Anonym | 3. 11. 2006 22:38

    Něco jsem musela udělat špatně, kuře jsem pekla bez jablek, podlevala černým pivem, ale zhořklo mi:-( respektive kuře se jíst dalo, ale šťávička byla nepoužitelná, děsivě hořká. Myslíte, že jsem to třeba pekla moc dlouho?

  • Jana Tomčíková | 25. 9. 2006 08:09

    Kuře jsem pekla podle tohoto receptu, ale naporcované.Bylo to sice dobré jídlo, ale chuťově nám více vyhovuje "kuře na zelí zase jinak".Přesto dávám za jedna, oceňuji nápaditost receptu.

  • Míla Kořínková | 24. 9. 2006 21:47

    Lenko, samozřejmě můžeš dělat z kuřete porcovaného, naopak budeš mít kuře rychleji upečené. Já kuře vcelku vůbec nedělám, vždycky rozdělané na čtvrtky, ať je to na jakýkoliv způsob.Pivo dej určitě černé, cukr v něm krásně zkaramelizuje a udělá pěknou kůrčičku.

  • Lenka Muzi | 23. 9. 2006 22:44

    Jaky by byl vysledek, kdyby kure bylo uz naporcovane ? Neziju v CR a v obchodaku se neda sehnat kure cele. Postup by byl stejny, ze ? Muze mi nekdo poradit ? Predem dekuji.

  • Martina W. | 12. 9. 2006 11:33

    Dělala jsem to tento víkend, jen to kuře bylo trochu bez chuti. Příště více okořením, jinak to bylo výborné.

  • pavlína | 4. 9. 2006 13:29

    výborné dávám jedničku opět máme další způsob baštění kuřete nebo kachny?

  • Anonym | 30. 8. 2006 13:58

    Není to špatné, ale kachna je kachna. Natožpak husa !

  • Jitka Klučková | 27. 8. 2006 09:58

    Upekla jsem kuře na světlém pivu a bez jablka a bylo to výborné. Vůně se z trouby linula , jako kdybych pekla kačenku. Výborné.

  • ELA | 23. 8. 2006 14:41

    peču také rovnou se zelím. pokud nemám černé pivo, ke konci pečení potřu medem - krásná barva + vůně + malinko sladší výsledek - jako při použití černého piva. Doporučuju!

  • Marie Svobodová | 3. 8. 2006 23:14

    Červené zelí jsem použila sterilované

  • Ivana Lédlová | 3. 8. 2006 21:56

    Dělala jsem to o víkendu, ale se světlým pivem,protože jsem černé neměla, ale nevadilo to.Chtěla jsem to zkusit s tím zelím uvnitř, ale nevěděla jsem jak na to, když máme rádi zelí hodně nasladko a nemohla bych ho ochucovat během pečení,tak jsem tam dala jen to jablko a bylo to výborný. Jen to budu příště dělat o něco déle, ta hodina byla na kuře málo, moc se neopeklo.

  • Petja Blue | 2. 8. 2006 10:10

    To červené zelí dáváte hlávkové nebo sterilované?Zkusím to!

  • patris | 22. 7. 2006 19:09

    velice dobré. Použila jsem červené zelí do kuřete a bílé jako oblohu.

  • Anina | 17. 7. 2006 21:23

    Dobrý recept pro studenější dny.

  • Bob | 12. 7. 2006 19:13

    Je to parda. Obcas do toho dam jeste jemne nakrajenoun sunku

  • Marie Svobodová | 2. 7. 2006 15:14

    do kuřete jsem vložila 2 střední jablíčka+červené zelí, černé pivo jsem neměla-použila jsem obyč. 10st. pivo - vynikající. Dávám 1

  • Natalie Holá | 17. 5. 2006 19:21

    Výborné

  • pupen Hons | 13. 1. 2006 13:08

    Super, paráda! Bašta za vsechny prachy! 1*****

  • Eva P | 7. 11. 2005 15:27

    zkusila jsem variantu s červeným zelím, bylo to super, s bramborovým knedlíkem a pivem ... :-), jablko jsem nedavala, dekuji za skvělý a nenáročný recept!

  • Petr Doubravský | 6. 10. 2005 14:08

    Dnes to budu zkoušet moc se těším...

  • pupen Hons | 28. 6. 2005 21:48

    moooooc dobré!!!

  • Pilence | 7. 3. 2005 10:52

    Tolik "hladovych" pohledu jsem dlouho nezazila... Jedno kure je proste malo!!! Do dutiny jsem dala nejen jablicko, ale i to zeli a zbytek zeli do pekacku. Trochu piva do dutiny a hlavne pod kuratko a po chvili se vsichni sbihali podivat co to tak voni... A jak chutna... Proste jedno je malo!!! Tisice dekovnych dopisu (to mam vyridit), Pile

  • Vladimír Vondrák | 3. 3. 2005 15:16

    Místo jablka zkuste alespoň pět jahod a na závěr na kůrčičku pár kapek slivovice, nechat chvíli odpočnout.Paráda!

  • Janulacek | 5. 2. 2005 19:36

    My to doma děláme strašně moc dlouho a nemůžeme si to vynachválit!!! Ale dovnitř dáváme červené zelí, které tomu dodá opravdovou chuť. Doporučuji!!!

  • Jaja Jaja | 29. 11. 2004 14:57

    Skvělé je ještě také rozškvařit slaninu, na ní zesklovatět cibulku, na to rozložit kysané zelí, na to teprve položit kuřátko (uvnitř s jablíčkem či bez), osolit okmínovat, hned na začítku podlít černým pivem a vypékaným sosíkem polévat. Péct tak 25 min přikryté a pak asi stejnou dobu bez poklice. Mňam!!! A do zelí strouhám jablíčko taky. Jako přílhu můžete podávat pravé nedělení maminčiny noky:-) (knedlík je samozřejmě nejlepší)

  • Anonym | 28. 11. 2004 12:02

    Já dávám do dutiny kuřete steril.zelí,nikoliv jablko.Chutná to výborně.

  • Míla Kořínková | 27. 11. 2004 21:06

    tento recept otiskl bavič Petr Novotný před pár lety ve Vlastě, a získal ho prý od manželky Přemka Podlahy , nedává tam jablko, ale i tak je to vynikající bašta !!! Je to stokrát lepší než kachna, ze které se vypeče akorát hodně sádla a masa na ní moc není.Každý kdo tuhle dobrotu ochutná, děkuje hlavičce která to vymyslela ! Určitě vyzkoušejte !!!

  • Efina | 27. 11. 2004 12:35

    Tento recept dělám, kuře uvnitř vysypu drceným kmínem a do jablek zapíchnu pár hřebíčků. Je to skvělé!!!! Baštíme to s rýží :-)

  • Gisela Kumštová | 17. 7. 2004 12:08

    je to paráda! Nikde jinde jsem tento recept nenašla jen tady. Tento recept je super v tom, že nemusíme péct mastnou a tučnou kachnu a výsledek je stejný. Né-li lepší. Doporučuji všem!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Oslava Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jablka Kmín Kuřecí maso Pivo - černé Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Zelný salát III.

Zelný salát III.

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Hřibová čalamáda tety Liduš

Hřibová čalamáda tety Liduš

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Salát z červené řepy a brusinek

Salát z červené řepy a brusinek

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

157
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
72
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
71
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
64
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
49
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Kuře a la kachna
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact