• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře a la Jamie Oliver
Napište svůj komentář k receptu

Kuře a la Jamie Oliver

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře a la Jamie Oliver
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks máslo
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián (Čertsvý)
    • brambory
    • celer
    • česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného tymiánu, dle chuti nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a uděláme tzv.ochucené máslo. Kuře omyjeme a velice lehce osolíme.
2
Rukou si opatrně vytvoříme mezi prsíčky a kůží kapsu, do které vložíme 2/3 ochuceného másla a pod kůží rozetřeme po celé ploše prsíček kuřete (díky tomu nemusíme po dobu pečení kuře přelévat, jelikož máslo kuře dostatečně promastí a ochutí). Na obou stehnech kuřete uděláme dva zářezy až na kost a do těch vmačkáme trochu ochuceného másla.
3
Zbytek másla rozetřeme po ploše stehýnek. Zbylý citron nakrájíme na širší kolečka a ty celá vložíme do dutiny kuřete (výsledně bude kuřecí maso s jemným nádechem citronové chuti). Takto připravené kuře vložíme do většího pekáčku. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a zlehka osolíme. Celer očistíme a nakrájíme na cca stejně velké kusy jako brambory.
4
Oloupeme několik stroužků česneku. Brambory, celer a česnek rozložíme nepravidelně okolo kuřete do pekáče. Přidáme několik snítek čerstvého tymiánu a vše zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby (1 kg kuřete cca 1 hodinu). Pečeme, dokud není kuře i brambory zlatavé barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře v těstíčku

Kuře v těstíčku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 12. 12. 2012 20:26

    TENTO RECEPT je supr.Dělám to tak také a jak se tu někdo vyjadřuje ,že má kuchařku Jamiho bože !!:)) Anglická je dobrá také jen malinko tučnější,ale mám ji raději,jeslti je citron na pulku nebo na kolečka apod. a ty brambory se udělají celkem rychle !! Předvařování je ztráta času to už mám ozkoušené :)).Jamie dělá kuře pokaždé trošku jinak.Kdo má proto cit se snad nemusí chytat každé hlouposti jak je co nakrájené.Vážně mě to povavilo musela sem se vyjádřit .)))

  • Faninka Jamieho | 4. 2. 2011 16:55

    V tomto receptu je mnoho chyb!!! Mám Jamieho kuchařku doma tak to vím.. 1) Do kuřete se nedává slanina ale pršut! Ten má o hodně jinou chuť než slanina. 2) Citrón se nekrájí na kolečka! Překrojí se pouze vejpůl a vloží do kuřete. 3) Citronovou kúru nestrouháme! Kúru sundáme škrabkou na brambory a potom nasekáme na kousíčky. Strouháním na struhadle nám moc kúry nezbude a navíc bude rozmašírovaná. 4) Brambory se musí předvařit, takže se ke kuřeti přidají až přibližně v polovině pečení. 5) Nejdůležitější je konec, který tu úplně chybí!! Kuře vyjmeme z pekáče a pekáč dáme na rozehřátou plotnu. Do výpeku s bramborama nalejeme asi půl skleničky bílého vína (dle chuti) a povaříme. Brambory se v této úžasné omáčce obalí a jsou dokonalé!!!

  • jaja 13 | 12. 2. 2006 14:44

    Výborné, dávám za 1. Jen příště nebudu dávat tak bohatě olivového oleje, spíš jen potřu kuře a trošku podliju brambory. Ale jinak nemá chybu.

  • Hana Nováková | 9. 2. 2006 19:15

    Vyzkoušela jsem, moc nám s mužem chutnalo, akorát příště dám do pekáčku pečící papír. Jinak moc dobré.Jamieho kuchařskou show já můžu.

  • Ida | 31. 8. 2005 10:55

    Moc a moc dobré. Také doporučuji

  • Pilence | 29. 7. 2005 19:53

    Mmmmm. Minuly vikend jsme si pekne pochutnali. Trochu delsi pripravu vyvazilo samotne peceni. Bez podlevani a rovnou s prilohou! Nevim o co byl vetsi boj, zda o kure ci prilohu! Tohle si zada opakovani! Doporucuji! Pile

  • jana | 5. 5. 2005 12:20

    delikatesa.Opravdu bajecne jsme si s manzelem pochutnali, diky.

  • Romča | 8. 4. 2005 10:23

    To jídlo je vynikající už podle názvu! Jamie Oliver je skvělý kuchař - mám od něj doma kuchařku a vážně to stojí za to zkusit.

  • Abies Alba | 18. 3. 2005 14:26

    Výborné, není co dodat!

  • Křížák | 30. 7. 2004 21:35

    Velmi dobré, celé rodině moc chutnalo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Jamie Oliver
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Celer Česnek Citron Kuřecí maso Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Tatarský biftek

Tatarský biftek

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Brambory se sýrovou náplní

Brambory se sýrovou náplní

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Těstoviny zapečené s mozzarellou

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)

Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

130
Dýňová tortila
Dýňová tortila
105
Máslové řízky
Máslové řízky
72
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

40 let od smrti lásky Bartošové (†48) Sepéšiho (†25): Záhada zmizelého pomníčku!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Kuře a la Jamie Oliver
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact