• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kuře a la Jamie Oliver
Napište svůj komentář k receptu

Kuře a la Jamie Oliver

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře a la Jamie Oliver
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks máslo
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián (Čertsvý)
    • brambory
    • celer
    • česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného tymiánu, dle chuti nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a uděláme tzv.ochucené máslo. Kuře omyjeme a velice lehce osolíme.
2
Rukou si opatrně vytvoříme mezi prsíčky a kůží kapsu, do které vložíme 2/3 ochuceného másla a pod kůží rozetřeme po celé ploše prsíček kuřete (díky tomu nemusíme po dobu pečení kuře přelévat, jelikož máslo kuře dostatečně promastí a ochutí). Na obou stehnech kuřete uděláme dva zářezy až na kost a do těch vmačkáme trochu ochuceného másla.
3
Zbytek másla rozetřeme po ploše stehýnek. Zbylý citron nakrájíme na širší kolečka a ty celá vložíme do dutiny kuřete (výsledně bude kuřecí maso s jemným nádechem citronové chuti). Takto připravené kuře vložíme do většího pekáčku. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a zlehka osolíme. Celer očistíme a nakrájíme na cca stejně velké kusy jako brambory.
4
Oloupeme několik stroužků česneku. Brambory, celer a česnek rozložíme nepravidelně okolo kuřete do pekáče. Přidáme několik snítek čerstvého tymiánu a vše zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby (1 kg kuřete cca 1 hodinu). Pečeme, dokud není kuře i brambory zlatavé barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Kari kuře v trojobalu

Kari kuře v trojobalu

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 12. 12. 2012 20:26

    TENTO RECEPT je supr.Dělám to tak také a jak se tu někdo vyjadřuje ,že má kuchařku Jamiho bože !!:)) Anglická je dobrá také jen malinko tučnější,ale mám ji raději,jeslti je citron na pulku nebo na kolečka apod. a ty brambory se udělají celkem rychle !! Předvařování je ztráta času to už mám ozkoušené :)).Jamie dělá kuře pokaždé trošku jinak.Kdo má proto cit se snad nemusí chytat každé hlouposti jak je co nakrájené.Vážně mě to povavilo musela sem se vyjádřit .)))

  • Faninka Jamieho | 4. 2. 2011 16:55

    V tomto receptu je mnoho chyb!!! Mám Jamieho kuchařku doma tak to vím.. 1) Do kuřete se nedává slanina ale pršut! Ten má o hodně jinou chuť než slanina. 2) Citrón se nekrájí na kolečka! Překrojí se pouze vejpůl a vloží do kuřete. 3) Citronovou kúru nestrouháme! Kúru sundáme škrabkou na brambory a potom nasekáme na kousíčky. Strouháním na struhadle nám moc kúry nezbude a navíc bude rozmašírovaná. 4) Brambory se musí předvařit, takže se ke kuřeti přidají až přibližně v polovině pečení. 5) Nejdůležitější je konec, který tu úplně chybí!! Kuře vyjmeme z pekáče a pekáč dáme na rozehřátou plotnu. Do výpeku s bramborama nalejeme asi půl skleničky bílého vína (dle chuti) a povaříme. Brambory se v této úžasné omáčce obalí a jsou dokonalé!!!

  • jaja 13 | 12. 2. 2006 14:44

    Výborné, dávám za 1. Jen příště nebudu dávat tak bohatě olivového oleje, spíš jen potřu kuře a trošku podliju brambory. Ale jinak nemá chybu.

  • Hana Nováková | 9. 2. 2006 19:15

    Vyzkoušela jsem, moc nám s mužem chutnalo, akorát příště dám do pekáčku pečící papír. Jinak moc dobré.Jamieho kuchařskou show já můžu.

  • Ida | 31. 8. 2005 10:55

    Moc a moc dobré. Také doporučuji

  • Pilence | 29. 7. 2005 19:53

    Mmmmm. Minuly vikend jsme si pekne pochutnali. Trochu delsi pripravu vyvazilo samotne peceni. Bez podlevani a rovnou s prilohou! Nevim o co byl vetsi boj, zda o kure ci prilohu! Tohle si zada opakovani! Doporucuji! Pile

  • jana | 5. 5. 2005 12:20

    delikatesa.Opravdu bajecne jsme si s manzelem pochutnali, diky.

  • Romča | 8. 4. 2005 10:23

    To jídlo je vynikající už podle názvu! Jamie Oliver je skvělý kuchař - mám od něj doma kuchařku a vážně to stojí za to zkusit.

  • Abies Alba | 18. 3. 2005 14:26

    Výborné, není co dodat!

  • Křížák | 30. 7. 2004 21:35

    Velmi dobré, celé rodině moc chutnalo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Jamie Oliver
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Celer Česnek Citron Kuřecí maso Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Americké hovězí

Americké hovězí

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Adamovy kuličky (sekaná)

Adamovy kuličky (sekaná)

Makovky - sladké housky

Makovky - sladké housky

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

107
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
103
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
87
Buřty na pivě
Buřty na pivě
61
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Kuře a la Jamie Oliver
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact