• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuře a la Jamie Oliver
Napište svůj komentář k receptu

Kuře a la Jamie Oliver

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuře a la Jamie Oliver
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks máslo
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • tymián (Čertsvý)
    • brambory
    • celer
    • česnek
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s máslem. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru z omytého citronu, pár snítek natrhaného tymiánu, dle chuti nasekaný česnek, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a uděláme tzv.ochucené máslo. Kuře omyjeme a velice lehce osolíme.
2
Rukou si opatrně vytvoříme mezi prsíčky a kůží kapsu, do které vložíme 2/3 ochuceného másla a pod kůží rozetřeme po celé ploše prsíček kuřete (díky tomu nemusíme po dobu pečení kuře přelévat, jelikož máslo kuře dostatečně promastí a ochutí). Na obou stehnech kuřete uděláme dva zářezy až na kost a do těch vmačkáme trochu ochuceného másla.
3
Zbytek másla rozetřeme po ploše stehýnek. Zbylý citron nakrájíme na širší kolečka a ty celá vložíme do dutiny kuřete (výsledně bude kuřecí maso s jemným nádechem citronové chuti). Takto připravené kuře vložíme do většího pekáčku. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kusy a zlehka osolíme. Celer očistíme a nakrájíme na cca stejně velké kusy jako brambory.
4
Oloupeme několik stroužků česneku. Brambory, celer a česnek rozložíme nepravidelně okolo kuřete do pekáče. Přidáme několik snítek čerstvého tymiánu a vše zalijeme olivovým olejem. Dáme péct do předehřáté trouby (1 kg kuřete cca 1 hodinu). Pečeme, dokud není kuře i brambory zlatavé barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Lívance a la Jamie Oliver

Lívance a la Jamie Oliver

Kari kuře v trojobalu

Kari kuře v trojobalu

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 12. 12. 2012 20:26

    TENTO RECEPT je supr.Dělám to tak také a jak se tu někdo vyjadřuje ,že má kuchařku Jamiho bože !!:)) Anglická je dobrá také jen malinko tučnější,ale mám ji raději,jeslti je citron na pulku nebo na kolečka apod. a ty brambory se udělají celkem rychle !! Předvařování je ztráta času to už mám ozkoušené :)).Jamie dělá kuře pokaždé trošku jinak.Kdo má proto cit se snad nemusí chytat každé hlouposti jak je co nakrájené.Vážně mě to povavilo musela sem se vyjádřit .)))

  • Faninka Jamieho | 4. 2. 2011 16:55

    V tomto receptu je mnoho chyb!!! Mám Jamieho kuchařku doma tak to vím.. 1) Do kuřete se nedává slanina ale pršut! Ten má o hodně jinou chuť než slanina. 2) Citrón se nekrájí na kolečka! Překrojí se pouze vejpůl a vloží do kuřete. 3) Citronovou kúru nestrouháme! Kúru sundáme škrabkou na brambory a potom nasekáme na kousíčky. Strouháním na struhadle nám moc kúry nezbude a navíc bude rozmašírovaná. 4) Brambory se musí předvařit, takže se ke kuřeti přidají až přibližně v polovině pečení. 5) Nejdůležitější je konec, který tu úplně chybí!! Kuře vyjmeme z pekáče a pekáč dáme na rozehřátou plotnu. Do výpeku s bramborama nalejeme asi půl skleničky bílého vína (dle chuti) a povaříme. Brambory se v této úžasné omáčce obalí a jsou dokonalé!!!

  • jaja 13 | 12. 2. 2006 14:44

    Výborné, dávám za 1. Jen příště nebudu dávat tak bohatě olivového oleje, spíš jen potřu kuře a trošku podliju brambory. Ale jinak nemá chybu.

  • Hana Nováková | 9. 2. 2006 19:15

    Vyzkoušela jsem, moc nám s mužem chutnalo, akorát příště dám do pekáčku pečící papír. Jinak moc dobré.Jamieho kuchařskou show já můžu.

  • Ida | 31. 8. 2005 10:55

    Moc a moc dobré. Také doporučuji

  • Pilence | 29. 7. 2005 19:53

    Mmmmm. Minuly vikend jsme si pekne pochutnali. Trochu delsi pripravu vyvazilo samotne peceni. Bez podlevani a rovnou s prilohou! Nevim o co byl vetsi boj, zda o kure ci prilohu! Tohle si zada opakovani! Doporucuji! Pile

  • jana | 5. 5. 2005 12:20

    delikatesa.Opravdu bajecne jsme si s manzelem pochutnali, diky.

  • Romča | 8. 4. 2005 10:23

    To jídlo je vynikající už podle názvu! Jamie Oliver je skvělý kuchař - mám od něj doma kuchařku a vážně to stojí za to zkusit.

  • Abies Alba | 18. 3. 2005 14:26

    Výborné, není co dodat!

  • Křížák | 30. 7. 2004 21:35

    Velmi dobré, celé rodině moc chutnalo!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Jamie Oliver
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Celer Česnek Citron Kuřecí maso Máslo Olivový olej Pepř mletý Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Jednohubky (kanapky) s tresčími játry

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

76
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
68
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
54
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
36
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
35
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Kuře a la Jamie Oliver
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact