
vytvořeno dle davida a původního receptu, a manžel, tchán i děti snědli úplně všechno... měli jsme s bramborovou kaší... výborné
koreni pepr cely,bobkovy list,nove koreni, jalovec, kmin,sul,nalozit do laku ( cervene vino a vyvar-nejlepe v nem povarit veskere koreni a i to vino). nadrobno nakrajenou korenovou zeleninou(mrkev,celer,petrzel,cibule,cesnek)pak nechat par dni v lednici mozno prelozit.potom pect v uzavrenem pekaci.kdyz je maso upecene pridam do pekacku kolem kurete kysele zeli a jeste dopekam.na tento recept je idealni kure pred pecenim naporcovat,vubec nejlepsi jsou stehynka.diky laku a tomu zeli jsou vsak i prsa stavnata.po upeceni nejlip nechat v troube pres noc a jist az druhy den.preji dobrou chut .ps zeleninu nevarim,jen pecu
A kde je červený víno??? :-\ Trošku odbytej recept.
Chybí tam jalovec.
Kuře jsem ještě posypala kořením na divočinu, naložila do nálevu, jak píše paní Lucie a pak upekla. Bylo to moc dobré.
My jsme tak zese pekli za meho mladi kraliky, bylo to moc dobre.Ale myslim, e tam jeste nasi krajeli mrkev na kolecka.
Kuře ala bažant se v naší rodině dělá už několik desetiletí, dřív jsme tak dělali hlavně holoubata, ale ty dnes už nemáme.Kuře vždy ale nejprve naložíme do nálevu s výše uvedeným kořením + jalovcem a teprve poté pečeme. Podáváme s knedlíkem.
Doporučuji dát trochu másla a ještě přidat asi 5 jalovčinek (rozmáčknutých). Moc fajnový recept.