• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuřátkové sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Kuřátkové sušenky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
Kuřátkové sušenky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Roztomilé kuřátkové sušenky rozveselí každou velikonoční tabuli. Přizvěte ke zdobení i děti a užijte si společné tvoření.

Sušenky Chocolate Chip Cookie

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 4,50
      lžíce kukuřičný škrob
    • sůl špetka
    • 250
      g máslo studené
    • 1
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
  • Poleva
    • 170
      g cukr jemný moučkový
    • 1
      ks bílek
    • citronová šťáva 1-2 lžičky
    • potravinářské barvivo gelové

Postup přípravy receptu

1
Cukr, mouku, škrob a sůl nasypte na pracovní plochu a promíchejte. Přidejte studené máslo pokrájené na kostky, žloutek a citronovou šťávu. Rukama zpracujte suroviny na drobenku a spojte v těsto. Pracujte rychle, ať se máslo zbytečně nezahřívá. Těsto zabalte do fólie a nechte v chladu odpočinout alespoň 1 hodinu.

RADA: Jak skladovat žloutky

2
Z těsta vyválejte plát silný asi 5 mm a vykrajujte z něj kolečka o průměru asi 8 cm. Kolečka dejte na hladkou podložku a před pečením uložte ještě na 30 minut do ledničky.

RADA: Linecké sušenky

3
Vychlazená kolečka rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C 13 až 15 minut. Sušenky by měly jen lehce zrůžovět.
4
Připravte polevu na zdobení. Do mísy robotu prosejte cukr, přidejte bílek a lžičku citronové šťávy. Promíchejte a poté šlehejte protínací metlou na střední otáčky asi 10 minut. Odeberte trochu hutnější hmoty a zbytek trošku nařeďte citronovou šťávou. Polevu obarvěte pár kapkami gelové potravinářské barvy.

RADA: Jak na pár kapek z citronu

5
Ozdobte sušenky. Hutnější žlutou hmotu dejte do mikrotenového sáčku, ustřihněte velmi malý otvor a po obvodu vychladlých koleček naneste konturu. Pracujte plynulými dlouhými tahy. Ohraničený prostor zaplňte tekutější glazurou: naplňte jí sáček, udělejte větší otvor a rovnoměrně ji naneste na sušenky, do krajů ji můžete rozetřít pomocí špendlíku nebo párátka. Glazuru nechte minimálně 3 hodiny zaschnout. Poté dokreslete hustší polevou oči, zobáčky a nožky. Opět nechte zcela zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky s jedlými květy

Máslové sušenky s jedlými květy

Velikonoční sušenky

Velikonoční sušenky

Špaldové sušenky s meruňkovou marmeládou

Špaldové sušenky s meruňkovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD Velikonoce
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Kukuřičný škrob Máslo Moučkový cukr Potravinářské barvivo Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířina II.

Uhlířina II.

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Květáková polévka s brokolicí

Květáková polévka s brokolicí

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Banánový chlebíček bez másla - vláčný

Ruské vejce

Ruské vejce

Houbové roštěnky

Houbové roštěnky

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

255
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
96
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
72
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
68
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
28
Valentýnský avokádový sendvič
Valentýnský avokádový…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

Zemřel ikonický herec Robert Redford (†89): Detaily jeho smrti!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Kung Pao Mango
Kung Pao Mango
Kuřátka z vajec
Kuřátka z vajec
Kuřátko Matýsci
Kuřátko Matýsci
Kuře ,,MACO“
Kuře ,,MACO“
Kuře „65“
Kuře „65“
Kuře „strejdy z Hlinska“
Kuře „strejdy z Hlinska“
  • Recepty.cz
  • Kuřátkové sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact