Spodky oloupaných vajec trošku seřízneme, aby stály. Z červené papriky vykrájíme hřebínky, ze žluté vykrájíme trojúhelníčky jako zobáček. Ostrým nožem uděláme zářezy na vrchu vajec na hřebínky a vpředu vajec na zobáčky. Osadíme hřebínky a zobáčky do vajíček. Hřebíčky zapíchneme do vajíček jako očička. Střapatý salát rozložíme na mísu a na něj posadíme vajíčková kuřátka.
Tak žabky neznám, ale kromě slepiček a kuřat děláme i myšky a zajíčky.... Krásné veliknoční hraní :-)
ELA
|4. 4. 2007 15:28
žabáčci - vejce se opět trochu seříznou, aby stála cca ve 2/3 se vajíčko příčně nakrojí, do zářezu se vloží půplátek citronu (okurky) jako široká žabí tlamička. A pak už jen trochu výš dva hřebíčky jako oči. Žabky na talířek posadíme k "leknínům" z ozdobně nakrájených (zdobičkou nebo ostrým nožem) ředkviček nebo rajčat, listy tvoří menší listy obyčejného hlávkového salátu. Celé aranžmá skvěle drží na kopičce bramborového (či podobného) salátu. S čerstvým pečivem zamilovaná večeře mého dětství. dobrou chuť!
RK
|4. 4. 2007 13:50
Moc hezký nápad, prckovi se to moc líbilo. ELO, prosím, jak vypadají žabáci? Muchomůrky znám, ale žabáci? Díky.
ELA
|16. 3. 2007 11:55
je to opravdu krásné, podobně se dají dělat i mochomůrky a žabáci. Pro děti ideální!
Anonym
|16. 3. 2007 11:26
zní to umělecky. určitě to vypadá dobře hlavně pro děti a osvěží to všední vejce.