• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Napište svůj komentář k receptu

Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • glutasol
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • 0,50
      ks cibule
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • pepř mletý
    • sůl
    • cukr
    • ocet
    • paprika červená - pálivá
    • drůbeží vývar nebo vepřový
    • 1
      lžíce tasavela lze nahradit bílým vínem nebo úplně vypustit

Postup přípravy receptu

1
Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl a glutasol. Dobře promícháme a pak obalíme v 1 celém vajíčku, do kterého jsme zamíchali trochu škrobové moučky. Smažíme asi 5 minut na horkém oleji. Pak si maso dáme na talířek, do pánve vložíme 1/2 cibule nakrájené na drobné velké plátky a posypeme sušenou červenou pálivou paprikou (s mírou!). Asi po 2 min. přidáme maso z talířku.
2
V hrnečku rozděláme asi 1 lžíci sójové omáčky, trochu pepře, soli, cukru, octa a vlijeme pod maso, přidáme buráky a před dokončením - asi po 5 minutách - zalijeme trochou vývaru. Teprve nakonec před stažením z ohně přidáme lžíci Tesavely. Podáváme s chlebem nebo rýží (my dáváme přednost chlebu).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře Kung - Pao

Kuře Kung - Pao

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Hnusná | 9. 2. 2008 13:21

    Mate to tu fakt trapne!!!!!!!!!!!!

  • sarka studnarova | 2. 1. 2007 09:54

    tesavela je něco jako Metropol- zkrátka vermut

  • Pastis Petite | 23. 12. 2006 09:09

    Pokrm daleko lépe chutná, když se před opražením masa opraží několik stroužků česneku, lžíce čerstvého zázvoru a buráky. Neupražené buráky nemají žádnou chuť. Všechno toto vyndat z woku předtím, než tam vložíme maso. Slovo "kung-pao" znamená způsob krájení masa, t.j. na malé kostičky rozměru 1x1 cm.

  • Gábina Houšková | 22. 12. 2006 07:29

    myslím, že Tesavela je dezertní víno, tedy spíše sladší

  • Marcela | 21. 12. 2006 12:47

    Napriek tomu, ze Tesavela sa dá nahradit vínom, by ma zaujímalo, co to je, jej zlozenie - urcite sa dá nájst produkt, ktorý pod iným menom obsahuje to isté.Dakujem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Čína Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Drůbeží vývar Glutasol Ocet Paprika Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tasavela Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Řezy s jablky, ořechy a smetanou

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Pomazánka z vařeného masa

Pomazánka z vařeného masa

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
29
Brokolicová polévka se sýrem a slaninou
Brokolicová polévka se…
28
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
26
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…
26
Obalovaný asijský květák z trouby
Obalovaný asijský květák…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Kung-pao-žou (vepřové maso s burskými oříšky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact