Toto tradiční čínské jídlo je oblíbené po celém světě. Dozlatova opečené kousky masa s česnekem, zázvorem, cibulí, chilli papričkami a arašídy v chutné omáčce jsou prostě skvělé. Podávat je můžete s rýží a salátem z mrkve, okurky a dračího ovoce.
Na salát nastrouhejte okurku a mrkev na tenké plátky, přidejte dragon fruit nakrájený na čtvrtměsíčky. Promíchejte v misce s posekaným koriandrem a zakapejte sójovou omáčkou, rýžovým octem a nechte v chladu odpočinout.
Pepř orestujte nasucho v pánvi, nasypte do hmoždíře a rozdrťte. V míse ho pak promíchejte se dvěma lžícemi škrobu. Přidejte na kostky nakrájené maso a prohoďte, aby se kompletně obalilo.
3
Do pánve nalijte asi 1 cm vysokou vrstvu oleje, rozehřejte a vsypte maso. Opékejte ze všech stran dozlatova, asi 10 minut. Mezitím nakrájejte oloupaný česnek a zázvor na jemné plátky a cibulku na kolečka.
4
Děrovanou naběračkou vyjměte maso z oleje na kuchyňský papír a nechte odsát přebytečný olej. Ten slijte z pánve a ponechte jen asi dvě lžíce. Přidejte česnek se zázvorem a restujte dvě minuty. Nyní vmíchejte sušené papričky a jarní cibulku a restujte další minutu.
5
Zbylý škrob (půl lžíce) prošlehejte s dvěma lžícemi vody, sójovou omáčkou, octem a medem. Směs nalijte do pánve a provařte do zhoustnutí. Vmíchejte arašídy a maso, prohřejte. Podávejte s dušenou rýží a salátem.