• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuličky z nivy
Napište svůj komentář k receptu

Kuličky z nivy

autor: Bin Ládin
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuličky z nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g sýr niva
    • 80
      g máslo
    • 1,50
      balíček nakládané kapie
    • 1
      hrst mleté vlašské ořechy
    • 2
      balíček lučina

Postup přípravy receptu

1
Máslo s Lučinou utřeme, přidáme nastrouhanou nivu, vymícháme a dáme asi na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
2
Potom tvarujeme kuličky, které obalujeme v mletých ořeších, ozdobíme kouskem sterilované kapie a napíchneme na párátko.
3
Kuličky můžeme obalovat i v mleté sladké paprice, nadrobno nakrájené zelené petrželce nebo nahrubo drceném barevném pepři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadná pomazánka z nivy

Snadná pomazánka z nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Polévka z Nivy

Polévka z Nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Diana | 14. 7. 2013 16:42

    BION I'm imepessrd! Cool post!

  • Anonym | 14. 1. 2008 20:29

    Podobný recept má naše rodina v repertoáru už asi 10 let - vůbec nezáleží na druhu sýra, stačí i obyčejný nízkotučný tesco, množství si každý přizpůsobí. Já použiju asi 150g a k tomu na jemném struhadle nastrouhám 100g nivy, v misce to vidličkou smíchám, vyvaluju menší kuličky a ty obalím v hrubě mletých ořechách

  • Standa Kudrlička | 17. 12. 2007 09:29

    Já si taky myslím že nějaký deko sem,deko tam v tomhle receptu nehraje žádnou roli.Možná by se tam místo Lučiny mohl dát i jiný sýr,třeba tavený.Jde tam především o chuť nivy.

  • Martina Marťásek | 15. 12. 2007 17:19

    Stando , omlouvat se nemusíte , já jen že těch balení je více druhů a liší se gramáží , nějak bych si s tím poradila i bez udaných gramů ;-)

  • Martina Marťásek | 15. 12. 2007 17:18

    Stando , omlouvat se nemusíte , já jen že těch balení je více druhů a liší se gramáží , nějak bych si s tím poradila i bez udaných gramů ;-)

  • lenka žilková | 13. 12. 2007 17:43

    Já dělám nivový koule vždy s cibulí a NIKDY hořký nebyly!

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 14:44

    Marťásku omlouvám se,taky jsem mohl napsat rovnou gramy a ne balení.Dávám do toho asi 180 g Lučiny.

  • Martina Marťásek | 13. 12. 2007 11:29

    Stando , byla by škoda se nechat otrávit a nepřidávat recepty :-) Mně osobně se moc líbí a na Silvestra určitě vyzkouším :-)) Jen jsem se chtěla zeptat na množství té Lučiny - prosím , jakou velikost balení máte na mysli ???

  • Ivana C. | 13. 12. 2007 10:52

    Děkuju moc Stando za odpověď, určitě udělám na Silvestra 2cm v průměru a posadím na čtvereček chleba, ozdobím kapií. Ivana C.

  • adelka | 13. 12. 2007 10:23

    Jen tak pro informaci.Niva v kombinaci s cibulí hořkne,proto nebývá ani s pažitkou nebo pórkem.Tento recept je výborný.Díky za něj.

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 08:58

    Kdybych věděl co tento recept způsobí,asi bych ho sem nedával.Je vidět,že pan Petr na tento web opravdu jenom zabloudil,protože ani já jsem nivu s pažitkou ještě neviděl.Jinak souhlasím s Jarkou,že česnek se opravdu k nivě nehodí narozdíl od cibule.A ještě odpověď Ivance.Záleží jak velké budete ty kuličky dělat.Já dělal asi 3 cm v průměru a bylo jich přibližně 25.

  • Marsi | 12. 12. 2007 22:00

    No,ze ja nedrzela papulu...:-) A to jsem si vzdycky,jak jsem staromlada,myslela,ze to zelene na Nive je uslechtila plisen a ona to mrska pazitka...:-) co ti chlapi nevymysli...:-) mily pane,Emental,Kralovsky syr, Jadel,Akawi,to jsou syry,kde se pridavaji bylinky a koreni.Nikoli do Nivy,ta je sobe vlastni...:-) Jo a taky do meho oblibeneho "kozenkoveho"...:-)

  • barča | 12. 12. 2007 20:30

    Dobrej fór, niva s pažitkou !!! A jestli se "dobře" bavíte, Petře, tak to zkuste možná jinde a nepruďte. Já bych tu nivu s česnekem klidně dala, tak dělám třeba nivové karbanátky, ale je to věc chuti.

  • Daniella O. | 12. 12. 2007 19:47

    Petre, obdivuji Vas prehled co se nivy tyce. Na to, ze ji tak nesnasite jste pro nas, co ji mame radi zrejme nasel novy druh s pazitkou. Docela by mne zajimalo, kde se da koupit, protoze vetsi nesmysl jsem snad jeste neslysela.

  • Di | 12. 12. 2007 15:23

    A jé, tady má někdo nenapravitelně špatnou náladu! Co Vás žere, Petře, že si zlost vyléváte na tomto webu?

  • Lusinda | 12. 12. 2007 15:17

    Prosím konstruktivní poznámky k receptu p.Dvořáku!..nivu s pažitkou(pokud se bavíme o sýru)jsem nikdy neviděla a vsadím boty,že neuvidím.

  • petr dvorak | 12. 12. 2007 14:50

    pažitka už v nekterých nivách je takzě ji sem necpěte

  • Marsí | 12. 12. 2007 12:44

    Dávám Jarce za pravdu...česnek bych tam nedávala, já k nivě zase přidávám nadrobno krájený pórek.Určitě by bla dobrá i mladá zelená cibulka nebo pažitka.

  • lenka žilková | 12. 12. 2007 11:51

    Dávám jen nivu,cibuli a trochu másla.Víc ingrediencí není potřeba.Obaluju v sladké paprice.

  • Ivana C. | 12. 12. 2007 08:33

    Už jste to prosím někdo vyráběl? Kolik těch kuliček asi tak je?

  • Jarka O. | 12. 12. 2007 07:43

    Ivano, česnek se k nivě nehodí. Jsou to dvě výrazně ostré chuti vedle sebe. Lepší je nadroboučko nakrájená cibulka.

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 22:04

    znní to lákavě, možná by se tam hodil i česnek

  • barča | 11. 12. 2007 20:02

    Proboha Petře, koho to zajímá ?

  • Olga | 11. 12. 2007 18:59

    Súhlasím s Danou, keď vám to nechutí tak to nejedzte, nikto vám to nasilu nevnucuje pre mňa je to výborná kombinácia.

  • Dana | 11. 12. 2007 17:45

    Petře, to, co Vám chutná a co ne, je naprosto jen a jen Váš problém, nám ostatním do toho nic není a navíc nás to ani nezajímá. Fuj na jídlo by snad neměly říkat ani malé děti, natož dospělý člověk, pokud opravdu dospělý jste.

  • Zora Manasová | 11. 12. 2007 17:37

    Petře, a s čím nesúhlasíte?

  • Kamil Krybus | 11. 12. 2007 16:57

    Petře, tento recept je příkladem kombinace sýru s modrou plísní a jiným surovinami (Niva + vlašské ořechy = superchuť). Já nemám rád tatarku, kečup a k receptům, kde jsou tyto suroviny použity, nebudu říkat fůůj, ale jako správný kuchař amatér si tyto přepracuji tak, abych ty fujtably nahradil něčím jiným.

  • Lusinda | 11. 12. 2007 16:04

    Milý Petře, není třeba brát chuť ostatním!

  • Adél | 11. 12. 2007 16:00

    já naopak souhlasím až moc, mňam :-)

  • petr dvořák | 11. 12. 2007 15:12

    fůj nikdy mi niva nechutnala a proto nesouhlasím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lučina Máslo Mleté vlašské ořechy Nakládané kapie Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Broskvový moučník

Broskvový moučník

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

83
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
33
Gratinované brambory (nejen) se špenátem
Gratinované brambory …
18
Květákový salát nebo pomazánka
Květákový salát nebo…
17
Domácí kečup
Domácí kečup
16
Jednoduché cappuccino řezy
Jednoduché cappuccino…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

Helena Dvořáková (46), hvězda Kriminálky Anděl: Teď bude tanečnice!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Kuličky z nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact