• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kuličky z nivy
Napište svůj komentář k receptu

Kuličky z nivy

autor: Bin Ládin
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kuličky z nivy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g sýr niva
    • 80
      g máslo
    • 1,50
      balíček nakládané kapie
    • 1
      hrst mleté vlašské ořechy
    • 2
      balíček lučina

Postup přípravy receptu

1
Máslo s Lučinou utřeme, přidáme nastrouhanou nivu, vymícháme a dáme asi na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
2
Potom tvarujeme kuličky, které obalujeme v mletých ořeších, ozdobíme kouskem sterilované kapie a napíchneme na párátko.
3
Kuličky můžeme obalovat i v mleté sladké paprice, nadrobno nakrájené zelené petrželce nebo nahrubo drceném barevném pepři.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadná pomazánka z nivy

Snadná pomazánka z nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Jednoduchá pomazánka z Nivy

Polévka z Nivy

Polévka z Nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Diana | 14. 7. 2013 16:42

    BION I'm imepessrd! Cool post!

  • Anonym | 14. 1. 2008 20:29

    Podobný recept má naše rodina v repertoáru už asi 10 let - vůbec nezáleží na druhu sýra, stačí i obyčejný nízkotučný tesco, množství si každý přizpůsobí. Já použiju asi 150g a k tomu na jemném struhadle nastrouhám 100g nivy, v misce to vidličkou smíchám, vyvaluju menší kuličky a ty obalím v hrubě mletých ořechách

  • Standa Kudrlička | 17. 12. 2007 09:29

    Já si taky myslím že nějaký deko sem,deko tam v tomhle receptu nehraje žádnou roli.Možná by se tam místo Lučiny mohl dát i jiný sýr,třeba tavený.Jde tam především o chuť nivy.

  • Martina Marťásek | 15. 12. 2007 17:19

    Stando , omlouvat se nemusíte , já jen že těch balení je více druhů a liší se gramáží , nějak bych si s tím poradila i bez udaných gramů ;-)

  • Martina Marťásek | 15. 12. 2007 17:18

    Stando , omlouvat se nemusíte , já jen že těch balení je více druhů a liší se gramáží , nějak bych si s tím poradila i bez udaných gramů ;-)

  • lenka žilková | 13. 12. 2007 17:43

    Já dělám nivový koule vždy s cibulí a NIKDY hořký nebyly!

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 14:44

    Marťásku omlouvám se,taky jsem mohl napsat rovnou gramy a ne balení.Dávám do toho asi 180 g Lučiny.

  • Martina Marťásek | 13. 12. 2007 11:29

    Stando , byla by škoda se nechat otrávit a nepřidávat recepty :-) Mně osobně se moc líbí a na Silvestra určitě vyzkouším :-)) Jen jsem se chtěla zeptat na množství té Lučiny - prosím , jakou velikost balení máte na mysli ???

  • Ivana C. | 13. 12. 2007 10:52

    Děkuju moc Stando za odpověď, určitě udělám na Silvestra 2cm v průměru a posadím na čtvereček chleba, ozdobím kapií. Ivana C.

  • adelka | 13. 12. 2007 10:23

    Jen tak pro informaci.Niva v kombinaci s cibulí hořkne,proto nebývá ani s pažitkou nebo pórkem.Tento recept je výborný.Díky za něj.

  • Standa Kudrlička | 13. 12. 2007 08:58

    Kdybych věděl co tento recept způsobí,asi bych ho sem nedával.Je vidět,že pan Petr na tento web opravdu jenom zabloudil,protože ani já jsem nivu s pažitkou ještě neviděl.Jinak souhlasím s Jarkou,že česnek se opravdu k nivě nehodí narozdíl od cibule.A ještě odpověď Ivance.Záleží jak velké budete ty kuličky dělat.Já dělal asi 3 cm v průměru a bylo jich přibližně 25.

  • Marsi | 12. 12. 2007 22:00

    No,ze ja nedrzela papulu...:-) A to jsem si vzdycky,jak jsem staromlada,myslela,ze to zelene na Nive je uslechtila plisen a ona to mrska pazitka...:-) co ti chlapi nevymysli...:-) mily pane,Emental,Kralovsky syr, Jadel,Akawi,to jsou syry,kde se pridavaji bylinky a koreni.Nikoli do Nivy,ta je sobe vlastni...:-) Jo a taky do meho oblibeneho "kozenkoveho"...:-)

  • barča | 12. 12. 2007 20:30

    Dobrej fór, niva s pažitkou !!! A jestli se "dobře" bavíte, Petře, tak to zkuste možná jinde a nepruďte. Já bych tu nivu s česnekem klidně dala, tak dělám třeba nivové karbanátky, ale je to věc chuti.

  • Daniella O. | 12. 12. 2007 19:47

    Petre, obdivuji Vas prehled co se nivy tyce. Na to, ze ji tak nesnasite jste pro nas, co ji mame radi zrejme nasel novy druh s pazitkou. Docela by mne zajimalo, kde se da koupit, protoze vetsi nesmysl jsem snad jeste neslysela.

  • Di | 12. 12. 2007 15:23

    A jé, tady má někdo nenapravitelně špatnou náladu! Co Vás žere, Petře, že si zlost vyléváte na tomto webu?

  • Lusinda | 12. 12. 2007 15:17

    Prosím konstruktivní poznámky k receptu p.Dvořáku!..nivu s pažitkou(pokud se bavíme o sýru)jsem nikdy neviděla a vsadím boty,že neuvidím.

  • petr dvorak | 12. 12. 2007 14:50

    pažitka už v nekterých nivách je takzě ji sem necpěte

  • Marsí | 12. 12. 2007 12:44

    Dávám Jarce za pravdu...česnek bych tam nedávala, já k nivě zase přidávám nadrobno krájený pórek.Určitě by bla dobrá i mladá zelená cibulka nebo pažitka.

  • lenka žilková | 12. 12. 2007 11:51

    Dávám jen nivu,cibuli a trochu másla.Víc ingrediencí není potřeba.Obaluju v sladké paprice.

  • Ivana C. | 12. 12. 2007 08:33

    Už jste to prosím někdo vyráběl? Kolik těch kuliček asi tak je?

  • Jarka O. | 12. 12. 2007 07:43

    Ivano, česnek se k nivě nehodí. Jsou to dvě výrazně ostré chuti vedle sebe. Lepší je nadroboučko nakrájená cibulka.

  • Ivana Přikrylová | 11. 12. 2007 22:04

    znní to lákavě, možná by se tam hodil i česnek

  • barča | 11. 12. 2007 20:02

    Proboha Petře, koho to zajímá ?

  • Olga | 11. 12. 2007 18:59

    Súhlasím s Danou, keď vám to nechutí tak to nejedzte, nikto vám to nasilu nevnucuje pre mňa je to výborná kombinácia.

  • Dana | 11. 12. 2007 17:45

    Petře, to, co Vám chutná a co ne, je naprosto jen a jen Váš problém, nám ostatním do toho nic není a navíc nás to ani nezajímá. Fuj na jídlo by snad neměly říkat ani malé děti, natož dospělý člověk, pokud opravdu dospělý jste.

  • Zora Manasová | 11. 12. 2007 17:37

    Petře, a s čím nesúhlasíte?

  • Kamil Krybus | 11. 12. 2007 16:57

    Petře, tento recept je příkladem kombinace sýru s modrou plísní a jiným surovinami (Niva + vlašské ořechy = superchuť). Já nemám rád tatarku, kečup a k receptům, kde jsou tyto suroviny použity, nebudu říkat fůůj, ale jako správný kuchař amatér si tyto přepracuji tak, abych ty fujtably nahradil něčím jiným.

  • Lusinda | 11. 12. 2007 16:04

    Milý Petře, není třeba brát chuť ostatním!

  • Adél | 11. 12. 2007 16:00

    já naopak souhlasím až moc, mňam :-)

  • petr dvořák | 11. 12. 2007 15:12

    fůj nikdy mi niva nechutnala a proto nesouhlasím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lučina Máslo Mleté vlašské ořechy Nakládané kapie Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Výborný chléb s pohankovou moukou

Výborný chléb s pohankovou moukou

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Borůvkové muffiny - rumové

Borůvkové muffiny - rumové

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Vanilkové mini bábovky

Vanilkové mini bábovky

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

80
Klasické lečo
Klasické lečo
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

Krásná bondgirl a ex Sheena Richardsová: Rozvod! Manžel chce výživné

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Kuličky z nivy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact